Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Decizie la Curtea de Apel Tg Mureș: Albaiulianca cercetată pentru operațiuni bancare prin firme fantomă rămâne în arest preventiv

Publicat

Una dintre persoanele arestate în dosarul instrumentat de procurorii DIICOT Tg. Mureş, de la începutul lunii mai, privind un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani este din Alba Iulia. Adriana Cristina Moldovan (44 de ani) a încercat să obţină eliberarea din arest preventiv, însă Curtea de Apel Târgu Mureş a respins solicitarea.

Procurorii au reţinut că, începând cu anul 2011, membrii grupării au înfiinţat 5 societăţi comerciale de tip fantomă, în conturile cărora a fost virată suma de peste 12 milioane lei (aproximativ 3 milioane de euro), provenind de la un număr de 50 de societăţi comerciale de pe raza a 9 judeţe – Alba, Arad, Argeş, Cluj, Mehedinţi, Sibiu, Mureş, Neamţ şi Timiş.

Operaţiunile  bancare  au fost efectuate în baza unor contracte şi facturi fiscale fictive, emise în numele celor cinci societăţi comerciale de tip fantomă. Sumele înscrise în aceste documente justificative fictive au fost virate succesiv prin mai multe conturi bancare şi ridicate ulterior în numerar şi împărţite între membrii grupării. Prin aceste operaţiuni fictive, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de peste 5 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Iniţial, pe lângă Adriana Moldovan – care are o firmă în Ciugud, a fost reţinut şi prietenul acesteia, Alexandru Cozma, însă ulterior a fost eliberat.

În arest preventiv se mai află persoane din Mureş, Sibiu (Mediaş) Neamţ şi Iaşi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. derp

    vineri, 18.05.2012 at 22:10

    frate ce jenibil arata, zici ca-i *********

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax