Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eurodeputatul Victor Negrescu, despre eliminarea tarifelor de roaming din 15 iunie: o suprataxă nedreaptă este desfiinţată

Publicat

victor negrescu Începând de joi, 15 iunie, cetăţenii europeni nu vor mai fi nevoiţi să plătească taxe de roaming atunci când călătoresc în interiorul Uniunii Europene şi folosesc serviciile de telefonie mobilă pentru convorbiri, mesaje sau accesarea internetului. Este un pas concret prin care Uniunea Europeană înţelege să construiască Piaţa Unică Digitală în avantajul cetăţenilor săi, afirmă eurodeputatul Victor Negrescu, care avertizează că interesele consumatorilor trebuie să primeze, iar companiile de telefonie nu trebuie să abuzeze de noile reguli, în detrimentul acestora.

„Uniunea Europeană renunţă la bariera tarifelor de roaming. Faptul că această suprataxă nedreaptă este desfiinţată reprezintă o veste foarte bună pentru românii care se deplasează pe termen scurt în afara ţării, fiindcă vor putea să comunice mai mult şi mai uşor cu familiile. În acelaşi timp, e un sprijin important şi pentru antreprenori, care nu vor fi nevoiţi să suporte costuri exagerate atunci când se deplasează în Europa şi încearcă să coordoneze de la distanţă activitatea de acasă”, arată europarlamentarul social-democrat.

Acesta avertizează că implementarea noilor reguli trebuie făcută în avantajul cetăţenilor, nu al companiilor de telefonie, atrăgând atenţia că detaliile pot lăsa loc pentru interpretări: „Operatorii de telefonie mobilă trebuie să respecte drepturile consumatorilor şi să evite orice fel de abuzuri împotriva acestora. Mă refer la posibilitatea introducerii de plafoane pentru transferul de date în afara ţării la preţuri naţionale; aşa-numita ‚utilizare rezonabilă’ a datelor nu trebuie să devină un pretext pentru companii de a limita un drept dobândit de consumatori şi de a introduce nejustificat tarife suplimentare”.

Tarifarea serviciilor de roaming la preţurile de pe piaţa naţională este un exemplu concret de politică europeană care are efecte pozitive în viaţa cetăţenilor, dar şi o ilustrare a beneficiilor aduse de integrarea tot mai puternică în cadrul Uniunii Europene, afirmă eurodeputatul social-democrat.

„Am fost unul dintre europarlamentarii care au interpelat Comisia Europeană cu privire la întârzierea aplicării acestei măsuri, ce ar fi trebuit să se introducă mai devreme. E momentul ca europenii să poată simţi că integrarea europeană e un proces care le aduce avantaje palpabile, zi de zi”, subliniază Victor Negrescu, europarlamentar ce activează în Comisia pentru industrie, cercetare şi energie a forului legislativ european.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax