Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Fonduri nerambursabile de 100% pentru 9 microîntreprinderi din Regiunea Centru

Publicat

La sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru s-au semnat, vineri, nouă contracte de finanţare nerambursabilă, prin care se alocă peste un milion de euro microîntreprinderilor din şase judeţe ale Regiunii Centru.

Este vorba de trei microîntreprinderi din judeţul Braşov, trei din judeţul Covasna şi câte una din judeţele Mureş, Alba şi Harghita, ce au primit finanţare nerambursabilă de 100%, prin domeniul 4.3 al Programului Operaţional Regional, fonduri alocate pentru dezvoltarea firmelor. Societăţile care primesc finanţare au activităţi în domenii diverse, cum sunt: serviciile  medicale stomatologice sau de inseminare în vitro, service auto, pensiune turistică, peisagistică și construcţii.

Potrivit reprezentanţilor ADR Centru, cele nouă microîntreprinderi au depus spre finanţare proiectele odată cu relansarea cererii de proiecte, deschisă în urmă cu aproape un an. Cei peste 1,31 milioane euro sunt alocaţi pentru modernizarea firmelor prin achiziţionare de echipamente performante, extinderea şi creşterea capacităţii de producţie, precum şi pentru creşterea cifrei de afaceri.

Cu privire la acest aspect, directorul general ADR Centru, Simion Creţu, a declarat: „Alocarea acestor fonduri va susţine atât dezvoltarea economică a firmelor, cât şi menţinerea lor pe piaţă, la preţuri competitive. Pe lângă aceste nouă firme mici, mai avem alte 77 de firme ce au depus proiecte spre finanţare pe acest domeniu, care au ajuns în prezent în etapa de precontractare şi care vor semna, în perioada următoare, contractele de finanţare”.

Acesta a mai spus că semnarea contractelor de finanţare este cea de-a doua veste bună pentru aceste firme, după cea prin care au fost anunţaţi că vor primii 100% finanţare nerambursabilă, în loc de 70% cât au avut în vedere când au depus proiectele.

Până la finalizarea proiectelor, aceste nouă microîntreprinderi vor crea peste 40 de noi locuri de muncă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax