Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Festivalul Cetăţilor Dacice. Asediul Cetăţii Singidava. Demonstraţie de lupte între daci şi romani

Publicat

asediu cetate daci romani Festivalul Cetăţilor Dacice a continuat sâmbătă, la Cugir, cu concursul de cultură generală la care s-au întrecut „puii de daci” şi cu Asediul Cetății Singidava, partea I.

Vezi şi FOTO: Festivalul Cetăților Dacice 2016. “Puii de daci” din Cugir au câştigat concursul de cultură generală

La luptă au participat Legiunea a XIII-a Gemina și Legiunea V Macedonica (Terra Dacica Aeterna)  adversari fiindu-le Geto-Dacii din Moldova împreună cu Dacii din cadrul asociației Terra Dacica Aeterna.

După mai multe bătălii, dominate pe rând și de daci și de romani, cu pierderi din ambele tabere combatante, deznodământul Asediului Cetății „Singidava”a rămas nedecis, suspansul păstrându-se pentru „Marea Bătălie” care va avea loc la ora 18.30 pe stadionul Parc din localitate.

Pe Stadionul Parc din Cugir sunt deschise taberele și atelierele meșteșugărești antice: prelucrare os, prelucrare lemn, monetărie, întreținere echipamente, jocuri romane, plante dacice, metalurgie, scriptoria, fierărie, metaloplastie, bucătărie, antrenamente soldați și antrenamente gladiatori. Pe parcursul zilei vor avea loc și demonstrații de luptă realizate de trupa „Terra Dacica Aeterna”, dansuri antice – „Nimfele Daciei”, lupte de gladiatori – „Ludus Apoulensis”, dansuri antice cu fetele din trupa „Magna Nemesis” dar și o prezentare și demonstrații militare daco-romane cu „Legiunea a XIII-a Gemina” și „Lupii Apoulonului”. La ora 18.30 este programat al doilea episod al asediului Cetății Singidava, spectacol realizat de membrii trupelor de reconstituire istorică Lupii Apoulonului, Terra Dacica Aeterna, Geto-Dacii din Moldova, Geto-Dacii din Dobrogea, Legiunea XIII Gemina, Legiunea XI Claudia PF.

Vezi Festivalul Cetăților Dacice, la Cugir. Vechea aşezare Singidava reînvie pentru cel mai important festival dacic din România. PROGRAMUL

Seara este dedicată muzicii de calitate, iar pe scena festivalului amenajată pe vechiul stadion din Cugir vor urca de la ora 19.00 Gino & Band, Millenium C și Arhaic, iar de la ora 20.00 va concerta legendara trupă Phoenix. Petrecerea dacică va continua până târziu spre miezul nopții cu Rugul lui Zamolxe, un ritual de incinerare specific dacilor și dansuri ale frumoaselor nimfe.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Parada cu torțe, la Festivalul Cetăţilor Dacice 2016. Luptători daci şi romani, gladiatori şi nimfe au defilat pe străzile din Cugir

Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax