Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Reprezentanți ai Batalionului 136 Geniu “Apulum” Alba Iulia și voluntari au curățat malul râului Ampoi. Ecologizare de Ziua Pământului

Publicat

ecologizare mal ampoi_alba iulia_18 aprilie 2015_11 Un grup de oameni inimoşi au participat, sâmbătă, la o acţiune de ecologizare pe malul râului Ampoi, în zona Drâmbar, cu toate că vremea nu a fost tocmai favorabilă activităţilor în aer liber. Iniţiativa a aparţinut Asociaţiei „Eftimie Croitoru”, formată din reprezentanţi ai Batalionului 136 Geniu “Apulum” Alba Iulia şi a fost organizată în contextul în care pe 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului.

Voluntarii au răspuns invitaţiei adresate de asociaţie şi au curăţat malul drept al râului Ampoi, în zona podului către Drâmbar. Au adunat deşeurile aruncate la întâmplare, în încercarea de a promova în rândul comunităţii acţiunile de ecologizare şi grijă pentru mediul înconjurător.

Acţiunea a fost sprijinită de către societatea de salubrizare, care a asigurat transportul și materialele de colectare a deșeurilor.

ecologizare mal ampoi_alba iulia_18 aprilie 2015_7 Ziua Pământului, data de 22 aprilie, marchează aniversarea naşterii mişcării moderne a interesului pentru mediul înconjurător (1970). În acele timpuri, industria elibera multe gaze, fum si alte substanţe toxice în atmosfera, fără a se teme de consecinţele legii. Poluarea aerului era în mare parte acceptată ca şi cum ar fi reprezentat aroma prosperităţii. Ziua Pământului a schimbat însă toate aceste obişnuinţe. Pe 22 aprilie 1970, 20 de milioane de americani, au ieşit pe străzi, în parcuri sau amfiteatre pentru a protesta în favoarea unui mediu înconjurător mai stabil şi mai sănătos. Denis Hayes, coordonatorul naţional al mişcării şi tânăra lui echipă au organizat proteste masive în mai multe oraşe. Mii de colegii şi universităţi au organizat proteste împotriva deteriorării mediului înconjurător. Grupurile care militau împotriva deversărilor de petrol, a fabricilor care poluau şi a centralelor electrice, împotriva deşeurilor toxice, pesticidelor şi pierderii faunei, au realizat dintr-o dată că au atât de multe valori şi principii în comun.

Ziua Pământului în anul 1990 a dat un mare imbold eforturilor internaţionale pentru protejarea mediului înconjurător şi a ajutat la pavarea căii pentru Summitul Naţiunilor Unite pentru Pământ din 1992 la Rio de Janeiro. De data aceasta, Ziua Pământului devenise un eveniment internaţional, mobilizând 200 de milioane de oameni din 141 ţări, astfel aducând pe scena mondială chestiunile de mediu. Ziua Pământului a trimis un mesaj foarte clar si foarte puternic şi anume că oamenii întregii lumi doreau măsuri rapide şi decisive legate de energia curată. Una dintre cele mai ample mobilizări de Ziua Pământului a avut loc în anul 2007, adunând circa un miliard de oameni.

Ziua Pământului este acum sărbătorită pe plan internaţional ca o expresie comună, ca o dorinţă publică de a construi o societate stabilă. La acţiuni participă ţări, grupuri sociale, guverne locale, comunitatea de afaceri, vecini, şcoli, universităţi şi grupuri bazate pe încredere şi speranţă. Această zi a devenit un eveniment anual în foarte multe comunităţi din întreaga lume, oferind imensa oportunitate de a unii oamenii pentru realizarea unor acţiuni benefice în folosul tuturor. În prezent, foarte des, sunt lansate proiecte al căror efect este de a realiza beneficii comunităţii şi de a contribui la întărirea legăturii dintre grupurile comunităţii.

Evenimentele pentru Ziua Pământului sunt, de obicei, stabilite pentru weekend-urile de dinainte sau după 22 aprilie. Ziua Pământului, 22 aprilie 2015, este o zi de miercuri. Multe comunităţi şi grupuri, aleg să organizeze activităţi legate de mediul înconjurător, în perioada denumită Săptămâna Pământului, adică în săptămâna de dinaintea Zilei Pământului, sau chiar în Luna Pământului (toata luna aprilie).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. lupu sur

    duminică, 19.04.2015 at 22:16

    Daca ar fi mobilizati la astfel de actiuni si cei care primesc ajutor social de la primarie,ar fi mai bine.

    • AD

      luni, 20.04.2015 at 18:18

      Macar 10 ore pe saptamana . Ei in schimb se mobilizeaza sa scoata gunoaiele din tomberane in cautare de pet-uri sau fier …gunoaie pe care apoi le imprastie vantul si cainii .
      De laudat initiativa voluntarilor. pacat ca nu va dura.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax