Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Show chinologic în Şanţurile Cetăţii din Alba Iulia. Vezi vedetele patrupede de la „Alba Carolina Cup”

Publicat

În prima zi a show-ului chinologic „Alba Carolina Cup”, de pe Traseul de Nord, între Piața Romană și Piaţa Toboșarului din Alba Iulia, au fost punctate cele mai frumoase exemplare ale raselor prezente. Indiferent de talie ori calităţi, fiecare câine a fost admirat şi apreciat de public.

Au fost înscriși peste 450 de câini din 70 de rase diferite, printre care și campioni mondiali, europeni, internaționali sau naționali. La acest eveniment, cei interesaţi să cumpere un animal de companie ori de pază au putut sta de vorbă cu crescătorii, au putut afla detalii despre fiecare rasă, iar pe unele dintre acestea le-au şi văzut. Cei prezenţi la show-ul chiologic au avut parte şi de o demonstraţie de dresaj, prezentată de semifinalistul de la concursul „Românii au talent”, Ciprian Cordoş şi câinele său, Slow.

Titlul de „Best in show”,  pentru prima zi de concurs, a fost câştigat de un bichon frie. La categoria Best Baby, câştigătorul a fost un ciobănesc german, iar pentru Best Puppy, marele câştigător a fost un ciobănesc român mioritic. Cel mai frumos ciobănesc român a fost desemnat un ciobănesc corb. Pentru categoria Best Junior, un american staford terrier a primit marele trofeu din prima seară.

Câinii au defilat în faţa arbitrilor, care au urmărit cu atenţie particularităţile exemplarelor, fie că vorbim de bichon ori dog german. Poate unul dintre ce mai admiraţi căţeluşi a fost Pi, o Shih Tzu venită tocmai din America. În vârstă de 3 ani, căţeluşa a fost adusă de proprietarul ei, cu scopul de a câştiga titlul de „Best in Show Alba Carolina”, dar din păcate a reuşit să se claseze doar pe cea de-a doua poziţie, la categoria pentru care a concurat.

La finalul fiecărei zi, se organizează un concurs “Best in Show”, în urma căruia se alege cel mai bun câine al zilei. Duminică, dintre cei 2 câştigători ai fiecărei zile se premiază cel mai frumos câine al competiției, care primeşte “Alba Carolina Cup”.

Câinii au concurat pe ringuri diferite, monitorizaţi de 6 arbitri (patru din România, unul din Germania și unul din Ungaria). Patrupedele au fost împărțite în 10 grupe şi pe categorii de vârstă. Astfel au putut obţine Certificatul de Aptitudini pentru Campionat.

Evenimentul continuă şi duminică, după următorul program:

07.00 – Acces în expoziție / Control sanitar-veterinar al câinilor participanţi

09.30 – Arbitrajul raselor la ringuri

12.00 – Prezentare de rase – Copoiul Ardelenesc

13.00 – Best in Show, acordarea „Alba Carolina Cup”.

Evenimentul este organizat de Asociația Chinologică Alba (membră a Asociației Chinologice Române), Primăria Municipiului Alba Iulia și Copard – în calitate de co-organizatori, cu sprijinul Consiliului Județean Alba, sponsori Belcando, Platinum și Toskana Garten. Accesul publicului în expoziție cu animale de companie este interzis.

 Foto: Cosmin Nistor

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: FOTO: “Alba Carolina Cup” – “Best in Show”. Marii câştigători ai expoziţiei chinologice din Şanţurile Cetăţii Alba Iulia | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax