Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Simulare de accident chimic la Staţia CFR Teiuş. Au participat forţe ISU, poliţie, jandarmi, ambulanţă şi alte instituţii

Publicat

isu

Joi, 29 martie, începând cu ora 10.00, a fost organizat un exerciţiu privind producerea unui accident chimic pe căile de transport feroviar, în care au fost implicate substanţe periculoase, în zona staţiei CFR Teiuş.

Evenimentul a fost organizat în baza Planului de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă pe anul 2012, cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Unirea” al judeţului Alba, a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Teiuş, a Serviciului de Ambulanţă Judeţean, a U.P.U. Alba, a Direcţiei de Sănătate Publică Alba, a SNCFR şi a altor instituţii şi operatori economici implicaţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

În scenariul exerciţiului, pentru îndeplinirea scopurilor propuse s-au prevăzut două momente distincte:

– monitorizarea şi gestionarea unei situaţii de urgenţă produsă în urma unor defecţiuni la sistemele de frânare, care produc scântei la două vagoane cisternă încărcate cu amoniac şi cu motorină, care tranzitează staţia CFR Teiuş

– intervenţia pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vagonul cisternă încărcat cu motorină şi salvarea celor şase persoane din echipa de revizii şi întreţinere de la CFR surprinse de norul toxic în vagoane. Au participat pompierii militari de la Detaşamentele de pompieri Aiud şi Alba Iulia.

Exerciţiul şi-a atins scopurile de verificare a concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului, verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante, precum şi de realizare a unei informări complexe a populaţiei, privind modul de comportare în cazul producerii unor astfel de situaţii de urgenţă.

La exerciţiu a participat preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, prefect Ştefan Cornel Bardan, primarul oraşului Teiuş, Mateica Iacov şi reprezentanţi ai instituţilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de un accident chimic: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba; Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă  Teiuş şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă  Teiuş, Poliţia Oraşului Teiuş; I.J.J. Alba – un echipaj asigurare pază şi ordine; Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba, SNCFR, Direcţia de Sănătate Publică Alba, Serviciul de Ambulanţă Alba, U.P.U. Alba, Poliţia Locală Teiuş.

Sursa foto: ISU Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax