Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Echipa Kalyteros a lansat proiectul „Hidden Alba Iulia” (HAI şi tu). Vezi ce activități vor desfășura liceenii

Publicat

YouTube video

Echipa Kalyteros, formată doar din liceeni albaiulieni prin intermediul organizaţiei-gazdă, Asociaţia Absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a lansat luni, la Muzeul Național al Unirii, proiectul „Hidden Alba Iulia” (HAI şi tu). Acesta este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank, având ca parteneri locali Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Teatrul Skepsis, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia. Programul YouthBank este coordonat la nivel naţional de „Asociaţia pentru Relaţii Comunitare”.

Prin intermediul acestui proiect, elevii își propun creşterea nivelului de cunoaştere a monumentelor din Alba Iulia în rândul tinerilor. Pentru realizarea obiectivelor, tinerii au dezvoltat o serie de activități printre care: promovarea prin şcoli și licee (în perioada 8-15 aprilie), desfăşurarea concursului de fotografie (în perioada 12-27 aprilie), desfăşurarea turului cu biciclete ”Misterele Cetăţii” în data de 20 aprilie, concursului de ”Treasure Hunt” (prima etapă) – 11 mai, demararea finalei concursului de ”Treasure Hunt” în data de 25 mai, Spectacolul de premiere în 30 mai și o conferinţă de presă pentru încheierea proiectului în data de 31 mai.

„Prin acest proiect ne dorim ca tinerilor albaiulieni să li se aducă la cunoştinţă informaţii importante privind monumentele oraşului lor natal, monumente care sa îi facă să se simtă mândri ca locuiesc într-un oraş cu o aşa încărcătură istorică. Pentru realizarea acestuia, ne propunem să desfăşurăm o serie de activităţi în rândul populaţiei albaiuliene. Aceste activităţi constau în crearea unui tur al Cetăţii pe bicicletele, un concurs de “Treasure Hunt” care se va desfăşura pe întreaga arie albaiuliană, un concurs de fotografie prin intermediul site-ului de socializare, Facebook, iar la final, un spectacol de premiere”, au declarat coordonatorii proiectului.

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt tinerii din comunitatea albaiuliană. La concursul de ”Treasure Hunt” vor participa un număr de 60 de persoane, beneficiind de noi informaţii privind monumentele mai puţin cunoscute şi având ocazia să afle locaţia acestora. Aceştia se vor înscrie la concurs prin intermediul paginii de facebook a Asociaţiei Alumni UAB (https://facebook.com/Alumni.UAB). La turul pe biciclete, ”Misterele Cetăţii”, este invitată să participe orice persoană din Alba Iulia care doreşte să îmbine utilul cu plăcutul, învăţând lucruri noi despre Cetatea Alba Carolina, cel mai important obiectiv turistic al municipiului. La concursul de fotografie este estimat un număr mare de persoane, vizitatori ai paginii de Facebook care vor lua contact cu tema proiectului şi se vor familiariza cu monumentele oraşului, în special cele mai puţin cunoscute. Ultima activitate va fi spectacolul de premiere unde estimăm un număr de 250 de spectatori. Aceştia se vor recrea vizionând o piesă de teatru interpretată de trupa Skepsis şi o pantomimă cu temă istorică.

„Ne dorim ca în urma derulării proiectului, în special grupul ţintă, tinerii albaiulieni să fie mai bine informaţi cu privire la istoria oraşului lor. Ne propunem ca la înscrierea în turul pe biciclete al Cetăţii, unde vor participa 40 de tineri şi la concursul de ”Treasure Hunt” unde vor participa 60 de persoane, participanţilor să li se aplice la formularul de înscriere şi un chestionar referitor la monumentele şi istoria orașului iar la sfârşit să li se aplice un al doilea chestionar pentru a observa cunoştintele dobândite. Vom face broşuri care vor fi în număr de 200, acestea conţinând informaţii despre monumentele mai puţin cunoscute şi vor fi puse în vânzare pe tot parcursul proiectului. La spectacolul de premiere estimăm un numar de 250 de persoane care se vor relaxa privind momentele teatrale care vor fi pe temă istorică. La sfarsit sperăm că persoanelor din municipiul Alba Iulia sa le creem o imagine mult mai bună despre oraşul lor, pentru a-l promova şi altor persoane”, au mai declarat coordonatorii.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax