|

FOTO-VIDEO: Legenda lui Vlad Țepeș și poveștile populare din Transilvania – inspirație pentru apariția unui ceas elvețian de lux

ceas - fiul lui DraculaPeren SOD – prescurtarea de la ”Son of the Dragon”, este numele unui ceas elvețian de lux, produs în memoria ”celui mai mare prinț al Transilvaniei, Vlad Dracul, fiul Dragonului”. Produsul final este rezultatul unui proiect depus pe kickstarter.com prin care creatorul ceasului, el însuși descendent al unei dinastii de nobili transilvăneni, a reușit să adune de la susținătorii care utilizează platforma, o jumătate din suma de care avea nevoie pentru a produce ceasul.

„Povestea acestui produs se ridică din ceața tărâmului mistic al Transilvaniei și își are rădăcinile încrustate în mitologia regiunii. M-am asociat cu o companie elvețiană cu 30 de ani de experiență în domeniu pentru a produce un ceas durabil, dezvoltat și ansamblat cu forțe proprii în capitala mondială a ceasurilor, Biel, Elveția”, a scris Andy Bica, inițiatorul campaniei, pe platforma kickstarter.com. Andy este din Făgăraș și a absolvit Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. Istoria familiei acestuia merge înapoi în timp până în 1437, fiind atesată în Țara Făgărașului.

Ceasul are un indicator al fazelor lunii revoluționar, inspirat de fenomenul astronomic al Lunii Sângerii. Logoul duce cu gândul la o cataramă de curea, cu doi colți stilizați de vampir. Capacul cutiei ceasului a fost inspirat de reprezentarea dragonului de la casa din Sighișoara unde s-a născut Vlad Țepeș. Alte elemente speciale care definesc designul de inspirație transilvăneană sunt cele două hemicicluri cu găuri pentru indicarea datei și a fazelor lunii, ambele legate de castelele din Ardeal.

Ceasurile sunt ansamblate manual, iar curelele sunt personalizate, de asemenea manual, în funcție de încheietura mâinii cumpărătorului.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=550965avatar Publicat de pe 1 martie 2017 şi actualizat pe 1 martie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, Foto, GALERIE FOTO - VIDEO, Moda, Video.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Ghita: Domnul Dirzu in ce calitate la sedinta? Intalnirile de lucru nu se mai fac decat sub atenta indrumare a...
  • Cristina: Am vazut titlul, doar inceputul acestuia. Am intrat repede pe articol, ca sa citesc: iata, ceva despre...
  • Tara lui Papura Voda: Tristul adevar!
  • pop adrian: BRAVO!!!! TOTI SUNT PSD cu siguranta.
  • Dan: Nu zice nimeni ca nu trebuie, dar spre schit sunt parcari goale, jmecherii insa nu pot merge 20-30 de metri pe...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI