Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: O stradă din cartierul Meridian din Alba Iulia, „înghiţită” de noroi. Unii localnici se plâng că primăria nu asfaltează în zonă

Publicat

IMG_4599 Strada Costache Negruzzi din cartierul Meridian din Alba Iulia este „înghiţită” de noroi, de nouă ani, reclamă locuitorii din zonă. Aceştia spun că au depus memorii la Primăria Alba Iulia, însă au rămas cu strada neasfaltată, şi „cu promisiuni, peste promisiuni”.

Amalia Petrov, una dintre persoanele care locuiesc pe această stradă spune că îşi doreşte ca administraţia locală „să iniţieze măcar un proiect pentru zona noastră, să facă un prim pas”.

În zona respectivă au domiciliul aproximativ 250 de locuitori.

În plus, aceştia reclamă şi că sunt „poluaţi” fonic de sunetul carturilor, de la pista care funcţionează în zonă din 2007. Şi pentru această problemă au sesizat Primăria Alba Iulia în 2011, dar, potrivit Amaliei Petrov, răspunsul a fost că nivelul de zgomot este în limita legală. Asta pentru că reprezentanţii DSP Alba a fost în zonă cu un sonometru omologat şi au dat ca rezultat că nivelul fonic nu depăşeşte pragul maxim admis, mai precis 50 de decibeli.

Amalia Petrov şi Daniela Oltean sunt două din persoanele care au fost înşelate de omul de afaceri Marius Alexa de la Meridian Construct.

În perioada 2006-2008, acesta încheiat mai multe contracte cu diferiţi cumpărători, fără ca aceştia să ştie că de fapt terenurile nu mai aparţineau „Meridian Construct”, ci erau proprietatea altui investitor (SC „Piflu”) sau erau ipotecate băncilor. De aici au început problemele oamenilor.

Induşi în eroare, proprietarii au achitat în continuare tranşele de preţ convenite în contractele de vânzare-cumpărare, iar ulterior aceştia au fost nevoiţi să recurgă personal la împrumuturi bancare, pentru a-şi scoate noile proprietăţi de sub ipotecă.

Acum, după calvarul prin care au trecut, locuitorii de pe strada Costache Negruzzi, unde în prezent sunt 80 de case, sunt în pragul disperării din cauza drumului, care este impracticabil. Amalia Petrov s-a mutat în urmă cu nouă ani şi de atunci tot primeşte promisiunea din partea administraţiei locale că strada va fi asfaltată.

IMG_4616 Femeia spune că, până acum, nici măcar un proiect în care este inclusă şi asfaltarea drumului nu a fost iniţiat, cu toate că au sesizat primăria. Amalia Petrov a precizat că ultima oară când s-a întâlnit cu primarul Mircea Hava să discute despre situaţia străzii a fost în 2009, iar de atunci „nu am reuşit să obţin nici măcar o audienţă la el, mi se spune că e tot plecat”.

„Din 2006 se locuieşte în acest cartier. Sunt familii tinere, copii de vârstă mică nu ai nicio şansă să ieşi cu căruciorul. Eu mă opresc tot timpul la mall să îmi spăl papucii. Suntem în „buricul târgului. Nu ştiu dacă are primăria ceva cu noi, dar în condiţiile în care de ani de zile vorbim despre asta, în oraş sunt străzi pe care se locuieşte din 2009, 2010 şi din diverse motive este asfalt, sunt dale, sunt trotuare, iluminat şi tot ce trebuie că sunt interse de alt fel.

Noi din 2006 stăm acolo şi locuim ca în Evul Mediu. În 2009, am fost 16 persoane în audienţă la domnul primar, când a fost scandalul cu Alexa, ocazia cu care ne-a promis că citez <vom face ceva frumos ca la Recea cu iluminat şi spaţii verzi>. Iluminatul l-am văzut târziu şi tot cu circ şi insistenţe. Pe lângă că înotam în noroaie nici nu vedeam pe unde umblam. Aveam lanterene în geantă în Alba Iulia, la doi paşi de mall, în oraşul nostru european de care vorbim atâta. Eu vreau să ştiu pe ce criterii se face un drum înainate altuia. Noi nu ştim nici câţi bani sunt necesari, pentru că noi nu avem proiectul”, a spus Amalia Petrov.

IMG_4626 Sursele citate susţin că strada a fost trecută din proprietate privată în proprietate publică, tocmai pentru a se putea face astfaltarea de către primărie, încheiând şi un contract cu titlu de donaţie cu Primăria Alba Iulia.

Cele două femei au fost prezente în cadrul unei conferinţe de presă de la sediul PSD Alba, după ce deputatul PSD Călin Potor a fost să vadă situaţia străzii.

Amalia Petrov a spus că nemulţumirea cetăţenilor din zonă este că „ne ignoră total şi în relaţia cu Primăria, cel puţin noi ne simţim abandonaţi. Nu există niciun motiv pentru care să nu se iniţieze măcar proiectul, că nu suntem absurzi. Ştim că trebuie un proiect, bani, finanţare”.

În final cele două femei au declarat că „nu avem nicio legătură cu PSD-ul sau alt partid politic, dar locuim în cartierul <disperării> şi nu mai putem”.

Poluaţi” fonic de zgomotul karturilor şi de noxe

Pe lângă problema străzii neasfaltate, Amalia Petrov a spus că sunt „poluaţi” şi fonic de sunetul motoarelor de la un clun de karturi din vecinătate. Femeia spune că în fiecare zi de primăvară, vară, toamnă sunt nevoiţi să trăiască cu zgomotul şi noxele produse de karturi.

„În 2007 s-a deschis în vecinătatea cartierului un vlub de karturi, pe care onorata primărie a considerat de bun augur să autorizeze acest club de karturi situat îăntre un cartier de blocuri şi unul de case. Cum domnul viceprimar Şerdean poate să autorizeze un club de karturi cu program de la ora 08.00  până la 22.00, de luni până duminică, în condiţiile în care în primărie exist o plângere semnată de locuitorii din cartierul Meridian, de pe strada Livezii, din cartierul Ampoi I. Prezenţa lor acolo ridică mari probleme. Zgomotul ne deranjează şi când este o zi aglomerată la ei, inclusiv noxele. Un zgomot mai mare doar un aeroport ar putea să producă”, a mai spui Amalia Petrov.

În 2011 au făcut o nouă sesizare, legată de disconfortul fonic creat de clubul de karturi, iar reprezentanţii DSP Alba au fost în zonă cu un sonometru omologat. În urma testării a rezultat că nu este depăşit pragul maxim admis de decibeli, mai exact 50 de decibeli.

Cetăţenii din zonă vor să aducă aceste probleme în atenţia autorirăţii locale, pentru că „acolo credem noi că este rezolvarea, am fost ignoraţi atâta vreme. Încercăm şi alte variante”.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. dorina

    joi, 29.01.2015 at 20:59

    Va invitam si pe strada Grigore Antipa (zona Arex),la fel strada primariei,unde la fel ai nevoie de salupa.bine ca poate postasul unde sa ne lase la poarta somatiile cu taxe si impozite…Mare indiferenta din partea primariei…..

  2. Hheo

    vineri, 30.01.2015 at 08:21

    Domnul primar facea referire la cartierul Recea, stati linistiti ca primaria nu a investit un leu in infeastructura, ei doar au preluat-o la gata!

  3. lunetistul

    vineri, 30.01.2015 at 15:24

    Daca in centrul orasului, in spatele magazinului Unirea, unde este asfaltat, atunci cand ploua trebuie barca, pentru ca firma de destepti care-au asfaltat, au dat panta invers fata de unde se afla scurgerea, atunci ce sa mai vorbim de alte zone. Este mai nou asa o „durere” in cot fata de cetatean si confortul lui, incat nu sunt cuvinte. Dar impozitele daca nu le platesti, te calaresc „baietii” de te-apuca damblaua si-ti mai si blocheaza conturile. Oare cand va putea si populatia sa blocheze conturile edililor,pt delasare si impasivitate?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax