Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ultima repetiție pentru PARADA MILITARĂ de Ziua Națională a României de la Alba Iulia. Elicoptere pe cerul oraşului

Publicat

parada militara Repetiția generală pentru parada militară de la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale de 1 Decembrie s-au încheiat. Echipaje speciale, elictoptere, mașini blindate și peste 1000 de cadre militare au acaparat timp de jumătate de oră Bulevardul 1 Decembrie din Cealaltă Capitală. Albaiulienii și mai ales copiii veniți special să vadă repetiția s-au bucurat de moment și au fost impresionaţi de defilarea cu autovehicule militare.

Pentru ca parada militară de la Alba Iulia să iasă „ca la carte” anul acesta de 1 Decembrie, cadrele militare au repetat timp de două zile. Ultima repetiție a avut loc luni de la ora 12.30 când sute de curioși s-au adunat să vadă mașinile blindate și elicopterele. În jur de 1.200 de cadre militare de la MAPN, SRI, IPJ, ISU și alte instituții au defilat la repetiția generală.

elicopter militar 3 În dispozitivul de defilare la parada națională organizată cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României, pe Bulevardul 1 Decembrie din Alba Iulia vor participa, din partea Ministerului Apărării Naționale, militari aparținând Diviziei 4 Infaterie „Gemina”, Batalionului 136 Geniu „Apulum”, Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteaul” (aproximativ 1000 de militari).

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi compuse din specialiști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba, Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba (60 de jandarmi, 9 autospeciale de transport, intervenţie şi executare a unor acţiuni speciale – Opel Movano, Nissan Pathfinder, Dacia Duster şi un ATV), Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba (20 de poliţişti şi 6 autospeciale) și din colegii mai tineri ai acestora, elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca (aproximativ 140 de persoane).

IMG_1473 La sărbătoarea românilor de la Alba Iulia, Serviciul Român de Informații va fi reprezentat de subunităţi constituite din 60 de militari.

Va fi reprezentat şi Comandamentul comunicațiilor și informaticii, cu efective și tehnică specifică asigurate de Centrul 346 Comunicații RMNC din Sebeș și Centrul de instruire pentru comunicații și informatică din Sibiu (aproximativ 80 de militari și 5 mijloace tehnice).

De asemenea, vor fi prezentate 60 de autovehicule militare şi tehnică de luptă. Dacă vor fi condiţii meteo favorabile, spaţiul aerian va fi survolat de avioane şase MiG 21 Lancer şi şase elicoptere IAR 330 Puma SOCAT.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Transportoare blindate, lansatoare de rachete şi soldaţi pe stradă, la Alba Iulia. REPETIŢIE pentru PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie

Citește și GHIDUL VIZITATORULUI de 1 Decembrie 2015, la Alba Iulia. PROGRAM, obiective turistice, tarife şi servicii de Ziua Naţională

Vezi FESTIVAL de ROMÂNIA 2015: Program actualizat de 1 DECEMBRIE la Alba Iulia. Paradă militară, concert Voltaj, spectacol cu lasere

Tot în data de 1 decembrie, în intervalul orar 9.00 – 12.30, la ansambluri monumentale care evocă personalități ale istoriei din Alba Iulia, se vor desfășura ceremonii de depuneri de coroane şi jerbe de flori dedicate Zilei Naţionale a României:
– la monumentul „I. C. Brătianu”, începând cu ora 9.00;
– la monumentul „Iuliu Maniu”, începând cu ora 9.40;
– la monumentul „Regele Ferdinand şi Regina Maria”, începând cu ora 10.20;
– la monumentul „Mihai Viteazul”, începând cu ora 10.35. De asemenea, sunt planificate momentele sosirii ștafetelor și soliilor (ora 11.15) și slujba religioasă (ora 12.00).

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax