Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Gradul de contractare a fondurilor europene la nivelul Regiunii Centru a depăşit 100%. Vor fi atrase peste 461 de milioane de euro

Publicat

YouTube video

Agenţia de Dezvoltare Regională Centru a atins nivelul de 104,84% în procesul de atragere a fondurilor europene alocate prin Programul Operaţional Regional, REGIO 2007-2013. Prin cele 380 de contracte încheiate cu beneficiarii de fonduri nerambursabile alocate pentru dezvoltarea regiunii noastre vor fi atrase 461,7 milioane de euro.

Datele au fost prezentate miercuri, de conducerea ADR Centru, în cadrul unei conferinţe de presă. Celor peste 400 de milioane de euro fonduri nerambursabile se adaugă alte 17 cereri de finanţare ce solicită fonduri de 38,73 milioane de euro. Gradul efectiv de absorbţie a fondurilor contractate până la această dată a ajuns la 40%, iar ADR Centru îşi propune să încheie perioada de finanţare 2007-2013 cu un nivel de contractare de peste 110%, iar, până în 2015, în Regiunea Centru să fie absorbite sume nerambursabile de peste 400 de milioane de euro.

Cu un buget de 7,5 milioane de euro, în acest an se vor finanţa 4 proiecte ce urmăresc curăţarea şi reabilitarea a patru situri industriale poluante din Târgu Secuiesc, Odorheiu Secuiesc şi Sfântu Gheorghe. Domeniul turismului alocă un buget de peste 24 milioane de euro pentru administraţia publică în reabilitarea a trei cetăţi-obiectiv de patrimoniu din Alba Iulia, Rupea şi Târgu Mureş, iar, pentru sectorul neguvernamental, la restaurarea a 18 biserici ce vor fi incluse în circuitul turistic.

Alte 35 de milioane de euro fonduri nerambursabile  vor fi direcţionate pentru modernizarea unor unităţi de cazare, dezvoltarea de structuri de agrement , pârtie de schi, parcuri tematice şi puncte Salvamont. Vedeţi mai jos declaraţiile directorului ADR Centru, Simion Creţu:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax