|

În jur de 30.000 de oameni din zona Ocna Mureș sunt de trei zile fără apă potabilă. Constructorul autostrăzii a greșit relocarea conductei

apa robinetRomânia lucrurilor bine făcute este departe de a deveni o realitate. Orice lucrare depășește termenul de finalizare, iar singurii care au de suferit sunt cetățenii. Așa s-a întâmplat și în localitățile Decea, Inoc, Unirea, Ocna Mureș, Noșlac, unde peste 30.000 de locuitori au rămas fără apă timp peste 3 zile din cauza „seriozității” firmelor care se ocupă de lucrările la Autostrada Sebeș-Turda. Două lucrări eșuate i-au lăsat pe oameni fără apă potabilă.

Cetățenii localităților menționate au fost anunțați, printr-o postare pe pagina APA CTTA, că, începând cu data de 13 iunie, că timp de 24 de ore se va întrerupe furnizarea cu apă din cauza relocării conductei DN400 în zona Ormenis-Decea-Inoc.

„Estimăm durata întreruperii la circa 24 de ore, datorită lucrărilor complexe ce se vor desfășura pentru realizarea acestei relocări” anunța, în data de 12 iunie, Apa CTTA.

Cele 24 de oare anunțate au ajuns să fie de fapt trei zile din cauza avarierii conductei care trebuia relocată. Așa au rămas fără apă curentă peste de 30.000 de locuințe din  Decea, Inoc, Unirea, Ocna Mureș și Noșlac, timp de mai bine de trei zile.

„S-a dat drumul la apă de dimineață de la 5.00 până la ora 10.00, însă nu apă potabilă.  Din păcate o altă lucrare a cedat. Pot spune că este cea mai proastă lucrare, nu vreau să îi apăr pe cei de la APA CTTA, dar nu este normal să vină să repare după greșelile constructorului. Așa se întâmplă când se dau licitațiile după prețul cel mai mic. Este revoltător și este și greșeala noastră și a CNAIR, că nu am tras la răspundere aceste firme. APA CTTA a intervenit să repare greșeala, este normal ca firma executantă să fie trasă la răspundere pentru că nu este normal să lași fără apă 30.000 de oameni”, a declarat primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Acesta a precizat că reparația ar trebui terminată până la ora 18.00 și speră ca spre dimineață să poată umple bazinele cu apă. În această seară se va relua furnizarea tip de câteva ore pentru uz casnic, nu și pentru consum, spune Silviu Vințeler.

UPDATE: Apa CTTA a transmis următoarele precizări:

„În urma lucrărilor executate în 15 iunie la avariile produse la conducta Dn400 vizând relocarea acesteia în zona Ormeniş-Decea-Inoc (privind Autostrada Sebeş-Turda, tronson III), SC Apa CTTA SA Alba anunţă întreruperea furnizării apei potabile, în următoarele localităţi: Decea, Inoc, Unirea, Ocna Mureş, Noşlac şi, de asemenea, consumatorii branşaţi direct din magistrală. Estimăm durata acestei întreruperi între 24 h şi 48 h.

Ne cerem scuze faţă de consumatorii cărora n-am reuşit să le respectăm programul de furnizare anunţat anterior, avariile împiedicându-ne să alimentăm rezervoarele de apă, dar îi asigurăm că echipele care execută lucrările lucrează 24 h din 24 şi încercăm să diminuăm disconfortul creat de lipsa apei potabile, alimentând cu ajutorul cisternelor, atât cât putem.

La punerea în funcţiune a aducţiunii şi reluarea furnizării apei, pot apărea local depăşiri ale parametrului turbiditate, situaţie în care vom fi nevoiţi să procedam la purjarea apei, până la încadrarea în parametrii de calitate”.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=577277avatar Publicat de pe 16 iunie 2017 şi actualizat pe 16 iunie 2017.
Publicat în BREAKING NEWS, EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...
  • maya: cred ca e blocat dupa cele 3 comentarii !
  • maya: ce calitati mai are d-na inspector general in afara de faptul ca e …blonda?

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI