Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Ora Pământului la Alba Iulia. Concert inedit, cu grupuri de copii, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

concert ora pamantului Ora Pământului la Alba Iulia a fost e marcată, sâmbătă, printr-un eveniment aparte.

Aproximativ 300 de copii au animat Cetatea Alba Carolina, într-un concert pe terasa Sălii Unirii.

Iluminatul artificial în Piaţa Cetăţii a fost oprit, astfel încât în centrul atenţiei au fost copiii şi scena.

Au cântat copii de la cercurile de chitară de la Palatul Copiilor, din corul „Theotokos”, de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” şi alte unităţi de învăţământ, dar şi Fanfara din Petreşti.

Corurile de copii reunite sunt parte dintr-o mișcare culturală amplă, “Nicio Școală fara Cor”, susținută de Corul Naţional de Cameră “Madrigal” – Marin Constantin.

 

Programul național este coordonat pe baza de voluntariat de către membrii Corului Madrigal, transmite Primăria Alba Iulia. Coordonatorul proiectului la nivel local este dirijorul Călin Bulac.

Ora Pământului” a demarat în 2007, în Australia, cu 2,2 milioane de oameni şi 2.000 de sedii de companii care au stins luminile. Un an mai târziu evenimentul a devenit global, 50 de milioane de oameni stingând lumina timp de o oră, iar în 2014, peste 7.000 de oraşe din peste 162 de țări au stins lumina.

În România se sărbătorește din anul 2009. În ultimii ani, unele dintre cele mai importante instituţii au participat la campania “Ora Pământului”, urmând exemplul clădirilor emblematice de pe mapamond, luând astfel parte la strigătul omenirii împotriva pericolelor generate de încalzirea globală și epuizarea resurselor.

Din 2011, “Ora Pământului” a intrat în etapa “Mai mult decât o oră pentru planetă”, în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnați nu numai să stingă lumina pentru o oră, ci și să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi și să-și schimbe comportamentul pentru a avea un impact mai mic asupra naturii. Este momentul înțelegerii că schimbarea reală stă în puterea fiecăruia, mai mult decât a trage un semnal de alarmă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax