Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Culturii: TVA la carte, redus de la 9% la 5%, începând de anul viitor

Publicat

carti jucarii bibliobus Taxa pe Valoare Adăugată la carte va fi redusă de la 9% la 5%, această măsură urmând să intre în vigoare în prima zi a anului viitor, a anunțat joi, într-un comunicat de presă, ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu. Premierul Victor Ponta a declarat că susține ideea.

„Ministrul Culturii a anunțat astăzi că, în urma unor discuții cu premierul Victor Ponta și cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorescu, a obținut reducerea TVA la cărți la 5%. Ionuț Vulpescu urmează să depună la Camera Deputaților un amendament la proiectul Noului Cod Fiscal, prin care TVA pentru cărți să fie redusă de la 9% la 5%, România devenind una dintre țările cu cea mai scăzută TVA din Europa”, se arată în comunicatul transmis de Ziua Internațională a Cărții.

Măsura scăderii TVA de la 9% la 5% ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016, odată cu Noul Cod Fiscal, care prevede, printre altele, reducerea TVA generală la 20%, dar și alte măsuri de relaxare fiscală, precizează sursa citată.

„Reducerea TVA la carte de la 9% la 5% nu constituie o pierdere palpabilă pentru buget și ajută, totodată, editurile să susțină un preț de vânzare accesibil”, apreciază ministrul, în comunicat.

„Susțin ideea unei cote de TVA de 5% pentru cărți! Ar fi una dintre cele mai mici din UE”, a scris premierul Victor Ponta pe Twitter.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax