Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Opoziţia a contestat preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale din 5 localităţi din judeţul Alba. Cererea a fost respinsă

Publicat

În apropierea alegerilor locale, Opoziţia din Alba contestă felul în care se fac pregătirile organizatorice pentru acestea, în judeţ. După ce au fost aleşi preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale de circumscripţie, câţiva dintre ei au fost contestaţi de Opoziţie, pe motiv că prezenţa lor ar putea facilita „fraudarea alegerilor”. Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, a enumerat câteva persoane ale căror nume figurează pe listele preşedinţilor şi a locţiitorilor lor la birourile electorale de circumscripţie şi care, la alegerile din 2008, ar fi cauzat probleme de natură legală. Contestaţia a fost respinsă de conducerea biroului electoral judeţean, pe motiv că ar fi neîntemeiată.

Fraudarea alegerilor locale din 10 iunie 2012 este una dintre temerile majore ale Opoziţiei din Alba, în apropierea „momentului decisiv”. La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc tragerea la sorţi pentru preşedinţii şi locţiitorii acestora la birourile electorale de circumscripţie din judeţ. Opoziţia a contestat pe câţiva dintre cei numiţi, pe motiv că „nu au ce căuta acolo, că au mai fost în astfel de poziţii şi au avut mari probleme cu legea”.

Contestaţia a fost formulată pentru câteva nume de pe listă. Unul dintre acestea a fost Iulia Crişan – locţiitor al preşedintelui Biroului electoral de circumscripţie Rădeşti. Potrivit lui Florin Roman, aceasta are o plângere penală pentru faptul că a falsificat procesul verbal la alegerile europarlamentare. „Procesul verbal, de la Rădeşti a plecat într-un fel, iar, la Alba Iulia, la circumscripţia judeţeană, a ajuns în alt fel, fiind falsificat de către doamna Crişan Iulia”, a precizat Florin Roman.

Ioan Mateş, preşedinte al biroului electoral al circumscripţie Horea a fost, de asemenea, contestat. Ca argument, Florin Roman a reamintit „episodul arderii ştampilei” de la Horea. Alte persoane contestate au fost la Almaşu Mare, Ighiu şi Zlatna, pe motiv că au apartenenţă politică, întrucât participă la acţiuni electorale ale PDL şi au încălcat legea la alegerile precedente.

Contestaţia a fost respinsă de către conducerea biroului electoral judeţean, ca neîntemeiată, pe motiv că „persoanele respective nu ar face parte din PDL sau că plângerea penală nu a ajuns la o finalitate”, a explicat Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Aurelian

    duminică, 22.04.2012 at 14:56

    Se putea sa nu conteste , Piticul Atomic? Ca doar el ii Gica Contra!

  2. stefan

    duminică, 22.04.2012 at 15:47

    bai bunicutzo, de ce nu iti iei tu povestile si spune-le la alta masa? nu mai stiti ce sa faceti sa roadeti si voi putin os! dar noi stim asta. HA HA!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax