|

Parlamentarii liberali de Alba nu renunţă la solicitarea sprijinului de la Guvern pentru Centenarul Unirii la Alba Iulia

candidati pnl alba 2016 parlamentareDeputaţii PNL de Alba Florin Roman şi Corneliu Olar au discutat, miercuri, cu secretarul general al Guvernului, planul de investiții necesare pentru reabilitarea infrastructurii culturale, în judeţ, în perspectiva evenimentelor organizate cu ocazia Centenarului Unirii.

“Pentru Partidul Național Liberal, partid care a înfăptuit Marea Unire de la 1918, organizarea Centenarului Unirii reprezintă o prioritate. Așteptăm și de la PSD mai multă responsabilitate politică legată de această aniversare și ne dorim să depășim stadiul declarațiilor și să trecem la fapte.

Alături de colegul meu, deputatul PNL de Alba Corneliu Olar, am fost astăzi la Secretarul General al Guvernului, Mihai Busuioc, pentru a discuta planul de investiții necesare pentru reabilitarea infrastructurii culturale, în perspectiva evenimentelor organizate cu ocazia Centenarului Unirii. Este vorba de 60 de milioane de euro, circa 1% din creditele angajate la Ministerul Dezvoltării Regionale. Suma este necesară pentru a renova obiective importante din Alba Iulia, în care urmează să se organizeze acțiunile dedicate Centenarului Unirii.

Este important ca banii aceștia să fie deblocați în curând, pentru a nu transforma orașul într-un mare șantier chiar în anul aniversării. Noi, liberalii, ne dorim ca guvernul Grindeanu să acționeze în spiritul declarațiilor pe care le face, să susțină în mod real aniversarea Centenarului Unirii și să pună la dispoziție sumele necesare pentru reabilitarea infrastructurii culturale”, a transmis deputatul de Alba, Florin Roman, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, liberalii solicită PSD și ALDE să deblocheze proiectul de lege privind construirea Monumentului Marii Uniri de la 1918 de la Alba Iulia. “Acest proiect, adoptat de Senat în 2015, este abandonat la Comisia pentru buget finanțe din Camera Deputaților, unde așteaptă încă să primească avizul”, precizează Roman.

“Facem un apel către deputații PSD și ALDE să voteze acest proiect de lege atât în comisii, cât și în plen, pentru a avea în anul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire un monument reprezentativ la Alba Iulia. Niciun efort nu este prea mare atunci când vorbim de Marea Unire a Românilor, de înaintașii noștri și de sărbătorirea așa cum se cuvine a unui act istoric grandios”, încheie deputatul.

Vezi AICI, care au fost propunerile pentru finanţarea infrastructurii culturale.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=551043avatar Publicat de pe 1 martie 2017
Publicat în ACTUALITATE, POLITICA.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Florin: Bravo Iuli!!!! Am stiut ca o sa te intorci cu o medalie. Data viitoare sigur va fi mai stralucitoare.
  • Ion: Idiotii astia ar putea propune sa elimine semafoarele din intersectiile unde sunt sensuri giratorii. Numai in...
  • Vale: Buna! Am și eu exact aceeași problemă că tine și nu știu cum să procedez. Dvs cum ati rezolvat pana la urma? Va...
  • MarianFilip: sa candideze la primarie domnul care aduna cererile acelea 30. eu il votez.
  • @lba: La Piclisa cand o sa faceti canalizarea domnule primar? Ati promis oamenilor in campanie ca o sa faceti...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI