Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Parlamentarii vor să schimbe drapelul României, pentru a readuce în atenție trecutul. O coroană ar putea fi plasată deasupra stemei

Publicat

drapel national Pe drapelul României, deasupra stemei propuse să completeze tricolorul, ar putea fi plasată în curând o coroană regală. Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și Comisia juridică, de disciplină și imunități, au dat raport favorabil Proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, prin care se stabilește că acvila ce apare pe stema țării să fie încoronată.

În opinia deputatului PNL Grigore Crăciunescu, care este și inițiator al acestui proiect, propunerea legislativă este justificată prin necesitatea de ”a sublinia ideea de continuitate, de suveranitate și unitate a statului român și a perioadei în care acestea au fost obținute, ca reper de însemnătate crucială pentru statul român”.

Liberalul consideră că readucerea Coroanei pe capul Acvilei poate avea un rol educativ și demonstrativ pe de o parte, iar pe de altă parte, dezbaterea publică asupra Stemei Naționale ar readuce în actualitate valorile și simbolurile care le reprezintă. De asemenea, imaginile care compun Stema evocă istoria unui popor, tradiția lui și au darul de a trezi sentimentul național.

Deputatul Grigore Crăciunescu și-a exprimat speranța, totodată, ca proiectul de lege să primească votul favorabil și al Plenului Camerei Deputaților, for decizional în acest caz, gest prin care Parlamentul României ar demonstra că a înțeles importanța și semnificația Stemei Naționale.

Potrivit acestuia, a venit ”momentul ca să încheiem cu tot ceea ce a însemnat perioada comunistă, să ne asumăm trecutul și istoria cea adevărată” și să înțelegem mesajul transmis de Regele Mihai care spunea că Stema ”este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică și a națiunii în devenirea ei”.

În proiect se arată că „întrucât, în acest moment, se dezbate revizuirea Constituţiei şi, în acelaşi timp, se consideră că este necesar ca stema ţării să fie aplicată pe drapel, este necesar ca aceasta (stema) să fie completată cu toate elemente heraldice care sunt specifice tradiţiei poporului român”.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax