Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pericol de inundații: Avertizare hidrologică ”Cod Galben” pe râul Arieș, din 3 aprilie

Publicat

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a actualizat avertizarea hidrologica de inundatii emisa luni, privind scurgerile importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din mai multe bazine hidrografice, cu posibile depasiri ale cotelor de aparare. Pentru județul Alba se  instituie cod galben incepand cu data de 03.04.2013 ora 01:00 pe râul Arieș. Avertizarea iese din vigoare pe 4 aprilie, la ora 20:00.

În alte zone din țară, INHGA a anunțat că mentine codul galben pe raurile din bazinele Tur, Crasna (amonte Domanesti) -judetele: Satu Mare si Salaj, Barcau, Crisul Negru, Crisul Alb (judetele: Salaj, Bihor, Cluj, Arad si Hunedoara), Bega Veche (judetul Timis) si codul portocaliu pe raul Crasna, pe sectorul aval Domanesti (sector indiguit) – judetul Satu Mare.

De asemenea, se instituie cod galben incepand cu data de 03.04.2013 ora 01:00 pe raurile din bazinele: Viseu, Iza, Lapus (judetul Maramures), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), Aries (judetele Alba si Cluj), Strei si afluentii Muresului din judetul Hunedoara, Bega, Timis mijlociu si inferior (judetul Timis), Jiu inferior (judetul Dolj), Arges superior si afluentii sai din judetele Arges si Dambovita, Ialomita superioara si Prahova – judetele Dambovita, Prahova, Buzau superior si afluentii din judetele Covasna si Buzau.

Un cod portocaliu intra in vigoare incepand cu data de 03.04.2013 ora 06:00 pe raurile din bazinele: Timis superior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras Severin si Timis), pe Jiu superior si mijlociu si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj, afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Valcea si Olt.

Avertizarile ies din vigoare pe 4 aprilie, la ora 20:00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax