Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zeci de soiuri de trandafiri vor fi expuse la Sărbătoarea Rozelor de la Ciumbrud – Aiud

Publicat

În această lună, locuitorii din Alba se vor putea bucura din nou de Sărbătoarea Rozelor de la Ciumbrud-Aiud, ajunsă la a X-a ediţie, după ce anul trecut aceasta nu s-a mai ţinut din cauza inundaţiilor devastatoare din zonă.

Localitatea Ciumbrud este recunoscută pentru trandafirii cultivaţi aici şi, ca de obicei, în ultima sâmbătă a lunii iunie a fiecărui an, iubitorii trandafirilor sunt asteptaţi la evenimentul destinat acestora, pentru a admira rezultatul eforturilor cultivatorilor din domeniu. În acest an, Sărbătoarea Rozelor este organizată în data de 25 iunie.

Ideea extinderii şi îmbogăţirii acestui eveniment aparţine Consiliului Judetean Alba, preocupat de promovarea produselor realizate în judeţ şi a producătorilor, dar şi de crearea unui cadru adecvat în care cultivatorii de flori să fie cunoscuţi atât specialiştilor, cât şi publicului larg.

Organizatorii au pregătit numeroase şi atractive momente menite să atragă vizitatorii, care să îşi petreacă timpul într-un mod cât mai plăcut.

Programul acestei zile va debuta cu o paradă a florilor, în care se vor încolona trăsuri, maşini si biciclete decorate cu flori, precum şi un însemnat număr de copii în port popular, care vor etala frumuseţea în acordurile muzicii de fanfară.

Va putea fi admirată o expoziţie bogată de flori şi decoraţiuni de grădină, cu modele de aranjamente sofisticate şi combinatii vegetale neaşteptate. În cadrul expozitiei de trandafiri, la care expun producătorii locali vor fi prezentate mai mult de 70 soiuri, dintre care amintim: Imperatrice Farah, Queen Elisabeth Rose, Foc de tabără, Sachsen Grüss, Graham Thomas.

Copiii din zonă vor susţine un program de dansuri populare şi sportive, iar, cu sprijinul Fundaţiei „InterArt” din Aiud, vor fi organizate expoziţia de pictură Roze pe şevalet şi concursul de desene pentru copii.

Trandafirul cel mai frumos al anului va fi desemnat Trandafirul favorit 2011, de către un juriu alcătuit din specialişti şi vizitatori.

Amatoarele de produse cosmetice pe bază de plante vor avea posibilitatea să descopere o gamă variată, oferită de firme de specialitate şi să fie modele în şedinţele de machiaj demonstrativ.

Vinificatorii din zona Ciumbrud vor fi gazdele unei degustări de vinuri, pentru a reaminti participanţilor de produsele ce întregesc renumele zonei. Gazdele evenimentului vor asigura, pentru doritori, transportul la câmpurile de trandafiri din Ciumbrud. Va fi organizată şi o tombolă cu premii, un foc de artficii şi Balul Rozelor.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Primăria municipiului Aiud, Filiala Judeţeană Alba a Asociaţiei Amicii Rozelor din România, Asociaţia Agricolă „Alba Afroda”, Fundaţia „InterArt” Aiud, „Toskana Garden”, Camera Agricolă Judeţeană Alba şi Grupul Şcolar „Alexandru Borza” din Ciumbrud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax