Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 900 de cărţi de literatură română vor ajunge la copiii din Transnistria. Campania continuă

Publicat

Situaţia celor 300 de elevi din Republica Moldova care vor să înveţe limba română a atins inimile foarte multor oameni din judeţul Alba. Campania O carte pentru copiii din Transnistria, iniţiată de Despărţământul ASTRA, la începutul lunii decembrie a anului trecut se bucură de un real succes, iar, până în prezent, peste 900 de volume de literatura română vor fi pregătite să ajungă pe băncile micuţilor din Grigoriopol, Republica Moldova.

Reprezentantul CAR Teiuş şi iniţiatorul acestei campanii, Florin Bota ne-a comunicat că, doar la centrul de colectare din Teiuş, au fost donate până acum 700 de cărţi. „La noi au fost preluate deja 700 de exemplare, iar, la nivelul celorlalte CAR-uri, respectiv Abrud, Blaj, Cugir, Cîmpeni şi Arieşeni s-au strâns până în prezent aproximativ 200 de exemplare. La celelalte puncte de colectare din judeţ nu avem încă situaţia, dar, din câte am înţeles, o colectă impresionantă a avut loc, înainte de Sărbători, şi la Colegiul Horea Cloşca şi Crişan din Alba Iulia”, a declarat Florin Bota.

Campania O carte pentru copiii din Transnistria va mai dura până la data de 6 august, iar, în acest timp, toţi cei care doresc să contribuie la educaţia elevilor din Republica Moldova pot să doneze o carte la următoarele puncte de colectare din Alba:
Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia, Primăria Comunei Galda de Jos, Primăria Comunei Stremţ, Despărţământul ASTRA „Timotei Cipariu” Blaj, Despărţământul ASTRA „Mihail Kogălniceanu” Iaşi, Fundaţia Comunitară Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii, Editura „Reîntregirea” Alba Iulia, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş.

Alte puncte de colectare a cărţilor mai sunt: sucursalele din Teiuş, Abrud, Arieşeni, Blaj, Cugir şi Cîmpeni ale CAR Credit Teiuş; Despărţământul ASTRA „Eugen Hulea” Alba Iulia; Despărţământul ASTRA Cîmpeni, Despărţământul ASTRA „Ovidiu Hulea” Aiud, Despărţământul ASTRA Zlatna, Cercul ASTRA „Ioan Mureş” Crăciunel, Biblioteca Comunală Vinţu de Jos, şcolile din Benic, Geoagiu de Sus, Vingard, Galda de Jos, Stremţ, Geomal.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: INCENDIU în localitatea Măhăceni. Pompierii intervin pentru stingerea focului

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un incendiu a izbucnit luni seară la o anexă gospodărească din localitatea Măhăceni din comuna Unirea.  UPDATE: Potrivit ISU Alba, incendiul se manifestă pe aproximativ 4 mp la nivelul anexei gospodărești, se intervine în continuare pentru lichidarea acestuia cu o singură autospecială. Potrivit ISU Alba, detașamentul de pompieri Aiud intervine cu două autospeciale pentru stingerea […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

De ce ne doare capul primăvara. Ce este astenia și ce alte boli apar în acest sezon

Publicat

d

Aşteptată cu nerăbdare, primăvara vine cu numeroase probleme de sănătate. Este un anotimp cunoscut pentru asteniile asociate numelui său. Însă pot avea de suferit şi cei care au boli cronice, şi cei ale căror organisme sunt slăbite la ieşirea din iarnă. Astenia de primăvară nu este o boală, ci un cumul de stări fiziologice, normale, […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

PUZ-ul pentru zona de agrement de pe malul Mureșului de la Alba Iulia, la vot în Consiliul Local

Publicat

mures

Consilierii Locali din Alba Iulia vor avea de votat în următoarea ședință de Consiliu Local, documentația pentru introducerea în intravilan a 14.018 metri pătrați, în Partoș pe malul râului Mureș, între podul rutier şi cel de cale ferată. Terenul este necesar pentru amenajarea unei zone de agrement și debarcader. În cadrul proiectului, opt localităţi vor […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Bani sau tichete de masă pe vouchere de vacanţă nefolosite. Proiect legislativ

Publicat

bani lei monede

Pentru voucherele de vacanţă nefolosite, angajaţii ar putea primi în schimb contravaloarea lor în bani sau tichete de masă. Prevederea este menţionată într-o propunere legislativă iniţiată de un deputat ALDE. Iniţiatorul vrea ca firmele să fie obligate să-şi despăgubească în acest fel salariaţii. El aduce ca argument un studiu GfK, potrivit căruia tichetele valorice reprezintă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate