Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pagube de 80.000 de lei după INCENDIU la un adăpost de animale din Lunca Mureşului. Au ars 45 de pui, acoperişul şi 30 de tone de cereale

Publicat

ac

acoperis flacari incendiu foc Un incendiu a izbucnit duminică dimineaţa, la un grajd de animale din Lunca Mureșului. Anexa aparține unei ferme din localitate. Un echipaj de pompieri din Aiud au intervenit la fața locului. Au ars 45 de pui, acoperişul adăpostului, 30 de tone de cereale şi o betonieră. Au fost salvaţi însă 23 de porci.

Cauza probabilă este un scurtcircuit la un aparat electric lăsat nesupravegheat. Pagubele au fost estimate la aproximativ 80.000 de lei.

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit duminică dimineață, la ora 5.46, în localitatea Lunca Mureșului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale (grajd) al unei societăți comerciale.

Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de stins incendii și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Lunca Mureșului și Ocna Mureș.

Ca urmare a acestui eveniment, au ars acoperișul adăpostului de animale confecționat din lemn și plăci de azbociment pe o suprafață de aproximativ 500 mp, 45 de pui, instalația electrică, 7 mc de lemne de foc, circa 30 de tone de cereale, o instalație electrică de irigat cu circa 400 mp de furtun și o betonieră. Au fost salvați 23 de porci.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:

– nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații;

– nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;

– nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax