Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preotul arhimandrit Ignatie Trif, de la Catedrala Reîntregirii a fost ales în postul de Arhiereu – vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei

Publicat

foto: basilica.ro

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales, luni, prin vot secret cu 35 de voturi din 42 valabil exprimate, pe părintele arhimandrit Ignatie Trif, în postul de Arhiereu – vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, cu titulatura Mureşanul.

Născut în localitatea Bilbor, judeţul Harghita, arhimandritul Ignatie (fost Ilie) a fost hirotonit ca preot la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia, în anul 2001. Şapte ani mai târziu a fost tuns în monahism de către Înaltpreasfinţitul Andrei Andreicuţ, primind numele de Ignatie.

Între anii 1997-2001, a frecventat cursurile Facultăţii de Teologie, secţia Pastorală, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, pe care le-a absolvit cu media 9,91 şi are studii postuniversitare (doctorat) în Atena.

În prezent, este lector universitar titular pentru Catedra de Patrologie şi Literatură Postpatristică şi Limba elină la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia şi oficiază slujbe religioase la Catedrala Reîntregirii.

Este foarte popular în rândul tinerilor şi nu numai, fiind unul dintre duhovnicii preferaţi ai albaiulienilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. ovidiu

    marți, 25.10.2011 at 10:00

    MARE OM

  2. vali

    marți, 25.10.2011 at 14:12

    @ovidiu : „MARE OM” :))))
    un oportunist; mereu baga zazanii intre colegi

    • raul

      joi, 27.10.2011 at 19:31

      Ce frumos, Vali, ca esti un revansard!”Vali” este tot unul dintre colegii parintelui, care il „iubeste” foarte mult!Diavolul niciodata nu se bucura de reusita celuilalt!Ia aminte, domnule teolog profesor Vali!Fiecare vede in celalalt ceea ce este in el, spune o vorba de duh.

      • raul

        joi, 27.10.2011 at 21:23

        Parintele este iubit de colegii dansului. Altii vor sa instaleze intrigi iluzorii. Este elegant si foarte manierat. Intr-o lume in care sunt multi badarani, e normal ca cel rafinat sa fie invidiat.

  3. ela

    miercuri, 26.10.2011 at 18:59

    FELICITARI! UN OM DEOSEBIT !Suntem mandri ca in Bilbor s-a nascut un asemenea om ce ne reprezinta! Toate meritele sunt ale lui! Inca o data FELICITARI!

  4. David

    luni, 28.11.2011 at 18:44

    Meritul parintelui,cel mai mare,este acela ca a stiut(a avut si de la cine invata-IPS Andrei) cum sa-si raporteze viata la Dumnezeu,pentru ca fara EL „nu putem face nimic”.
    Multi dintre noi provenim din familii importante,cu stare materiala buna,incat s-ar crede ca e obligatoriu sa reusim in viata.Realitatea demonstreaza contrariul.
    Parintele Ignatie provine dintr-o familie de tarani,care i-au lasat cea mai de pret comoara:credinta.Dumnezeu din „tarana inalta pe cel lipsit,dar smerit”.Sfantul Ioan Hrisostom spune:” Ce va lipseste saracilor,daca Il aveti pe Dumnezeu,iar voi,bogatilor,ce aveti daca va lipseste Dumnezeu.
    Arhiereul cel vesnic sa te ajute, parinte Ignatie,sa iti indeplinesti misiunea cu folos,spre slava lui Dumnezeu si spre mantuirea credinciosilor si clericilor incredintati spre pastorire!

  5. MUNTEAN VASILE

    luni, 12.12.2011 at 23:07

    Sincere felicitari! MI-A INTRAT LA INIMA TITULATURA DE ,,,,,MURESANUL,, chiar din TARGUL MURES , scriu, am citit cu aceasta ocazie si recenzia facuta la lucrarea SFANTUL MAXIM ARZATORUL DE COLIBE— SUPERBE RELATARILE DESPRE ISIHASMUL DESCRIS —CONCIS SI LA OBIECT , asta mi-a placut intotdeauna la parintele. ULTIMUL CUVANT CARE I L-AM ADRESAT a fost un multumesc sincer din partea mea , dupa ce iesisem de la examenul de licenta, pentru ca ne-a purtat de grija in facultate si in camin, venea mereu si era alaturea de cei mai mici in special seminaristilor, le-a fost de toate parinte duhovnicesc, frate mai mare si ca un tata—-raspunsul a sosit promt din partea dansului, si il port mereu in inima pentru ca a fost unul special : SI EU ITI MULTUMESC am inteles imediat ca s-a referit la faptul ca am urmat teologia si cel mai important , ca am dus-o la bun sfarsit, PACE SI BUCURIE VA DORESC DE LA DOMNUL IISUS HRISTOS!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax