Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Prințul Charles, invitat de primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, să primească titlul de „Prinț al Transilvaniei”. Scrisoarea și mesajul

Publicat


prince-charlesPrințul Charles  are o legătură strânsă cu Transilvania și nu ezită să spună acest lucru ori de câte ori ajunge aici. Pe lângă vacanțele pe care le petrece pe aceste meleaguri, Prințul pare că are și sânge de român, fiind unul dintre urmașii lui Vlad Țepeş. Legătura lui cu Transilvania ar putea fi și mai strânsă și asta datorită primarului din Alba Iulia. Mircea Hava a trimis o invitație oficială către Prințul Charles prin care îi oferă titlul onorific de Prinț al Transilvaniei.

„Știm cât de mult iubiți Transilvania. A fost a doua dumneavoastră casă și ați fost cel mai valoros ambasador al regiunii. În repetate rânduri ați afirmat că vă trageți rădăcinile din legenda lui Vlad Țepeș.

Pentru că iubiți Transilvania așa de mult, ne-am gândit că ce ar fi dacă, în loc să fiți Prințul de Wales, să fiți Prințul de Wales și al Transilvaniei.

Trebuie să recunoașteți „Prințul de Wales și al Transilvaniei” este un mod fantastic de a vă introduce, ar putea fi un subiect grozav pentru a începe o conversație”, scrie în invitația trimisă prințului Charlers, potrivit mirror.co.uk.

17841783_1124826484330543_1574229638_nImediat după apariția articolului și distribuirea lui pe rețelele de socializare, pe contul oficial de facebook al primarului Mircea Hava a postat un mesaj prin care se arăta rolul metaforic al scrisorii prin care un primar de provincie ar putea acorda un titlu nobiliar unui prinț : „Îi felicit pe cei care au „decriptat” corect și au interpretat în cheia metaforică, evidentă și normală, mesajul nostru către Prințul de Wales. Nu avem bineînțeles noi, în Alba Iulia, autoritatea de a conferi cuiva, oricui, titluri nobile. Putem cel mult să facem pe cineva cetățean de onoare.” apărea pe pagina de facebook al primarului.

17902936_1124829284330263_1752300343_oLa nici două ore de la această postare, mesajul a fost șters.

 

 

CITEȘTE ȘI:  Ofertă horror pentru prințul Charles, de la Împăratul Cetății: urmaș al lui Dracula și prinț al întunericului birocratic

 

Vă prezentăm scrisoare integrală, în limba engleză, care se presupune că ar fi ajuns la Prințul Charles. Exprimarea libertină folosită ne face totuși să credem că acesta nu este un act oficial ci mai degrabă o strategie de marketing.

Your Royal Highness, would you be our part-time Prince?

We know how much you love Transylvania. It has become your second home and you have been the region’s most valuable ambassador since first visiting in 1998. Your charitable work through the Prince of Wales Foundation Romania has made and continues to make a tremendous contribution to preserving the culture and traditions of Transylvania’s rural life.

Moreover, you claim your roots from our legendary Prince Vlad through your great grandmother Queen Mary, already connecting your lineage to that of Transylvania.

As appreciation and in recognition of your love for our region and the great work you continue to do to promote the culture, lifestyle and unparalleled beauty of our countryside, we thought, what if instead of only being „The Prince of Wales”, you were from now to be known as „The Prince of Wales AND Transylvania”?

“Prince of Transylvania” is an honorary title that comes with no official benefits. However, we are sure you’ll appreciate that “Prince of Wales AND Transylvania” sounds like a fantastic way to introduce yourself. Plus, it’s a great conversation starter.

We understand that being „The Prince of Wales” is a full-time job. We don’t expect you to quit and permanently move to Transylvania, not to mention that we can’t provide a royal residence either. However, the city of Alba Iulia is in the process of restoring the centuries-old „Palace of the Rulers of Transylvania”, where you, as an honorary Prince of Transylvania will of course always be welcome.

Needless to say, we are delighted to extend this formal invitation from the Mayor of the city of Alba Iulia, the capital of Transylvania and the former royal residence of the rulers of Transylvania, and would be absolutely honoured should you wish to accept it. 

Your Royal Highness, would you be our part-time Prince?

The Mayor of the city of Alba Iulia, Romania and The Regional Tourist Board of Transylvania

April 10th 2017


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

9 Comentarii

9 Comments

 1. Tara lui Papura Voda

  marți, 11.04.2017 la 10:11

  LOL.

 2. Maria

  marți, 11.04.2017 la 13:45

  Dar dl. Hava cu ce drept acordă acest titlu? Este cumva rege? Nu cred că Prinţul Charles va accepta un titlu care nu există din partea unui primar de provincie.

  • dorinteodor

   joi, 13.04.2017 la 12:20

   maria, venirea printului in alba iulia va fi o mare onoare pentru toti. si acum tu ce ai vrea? sa-l faca „cetaten de onoare”, el care este print adevarat? primaria nu a avut incotro decit sa-i ofere titlul de „print de transilvania”. Altfel, ia kujeta cu capul tau: cum ar fi trebuit sa fie primit si invitat altfel decit asa? crezi ca astia de la primarie care administraza o minunatie de municipiu chiar nu au analizat toate variantele?

 3. michaelasanda

  marți, 11.04.2017 la 19:21

  Trebuie să recunoașteți „Prințul de Wales și al Transilvaniei” este un mod fantastic de a vă introduce, ar putea fi un subiect grozav pentru a începe o conversație”, scrie în invitația trimisă prințului Charlers, potrivit mirror.co.uk.
  In romaneste a introduce: a vârî, a băga; a institui, a fixa, a stabili; a adăuga, a insera, a include. a penetra….

 4. Vasi

  marți, 11.04.2017 la 22:11

  Marie daca pasi te aduc pe la Alba Iulia o sa te faca Hava si pe tine ducesa…ducesa Mary,si cu alti ochii o sa fi vazuta la tine-n sat!

  • Maria

   joi, 13.04.2017 la 14:27

   Te rog: „paşii” şi „ochi”. Sunt toată ziua în Alba Iulia şi cred că nu este suficient că s-a renovat cetatea deoarece de atâta timp nu aduce veniturile substanţiale aşteptate. Trebuie sprijinite şi activităţiile productive nu trebuie puse toate jetoanele pe turism şi pe magazine mari.

 5. Ghib Andreii

  marți, 11.04.2017 la 22:30

  Hava sa infipt in sceptru,
  Vrea un print englez la centru.
  Vrea sa para regalist,
  Cu un trecut comunist.

 6. George

  miercuri, 12.04.2017 la 10:38

  Nu e nimic de glumit cu iredentist-secesionistii. In delirul lor, astia chiar vor sa-l faca pe Perfidul Albion, reje al Transilvaniei.

 7. Valentin

  joi, 13.04.2017 la 03:35

  Numai pe mosia lui ma-ta, primarule, poti sa-l faci print onorific si sa-l convigi s-o faca si pe nevasta-ta, tot onorific!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ECONOMIE

TOP județe după datoria publică înregistrată la finalul anului 2019. Pe ce loc se află Alba

Publicat

Județul Alba se află la mijlocul clasamentului în topul pe țară după datoria publică înregistrată la finalul anului 2019. Datoria publică totală a României a însumat peste 366,4 miliarde lei, la finalul lunii noiembrie 2019. Mai exact, fiecare cetățean este dator cu 18.770 lei. Bineînțeles, în această valoare intră și datoria locală, adică împrumuturile făcute […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Câți kilometri de drumuri de pământ sau pietruite mai sunt în județul Alba, la începutul anului 2020

Publicat

Niciun km de drum județean din Alba nu este în stare foarte bună, la ora actuală, potrivit situației prezentate de Consiliul Județean (CJ) pentru ședința din 23 ianuarie. Doar drumuri în stare bună sunt, adică 726 km (83,3%). Mai sunt încă 186 km de drumuri pietruite și alți 31 km de drumuri de pământ. Reţeaua […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Cum va arăta noua creșă ce va fi construită la Alba Iulia. Spații de joacă amenajate pe acoperiș

Publicat

La Alba Iulia, în zona cartierului Orhideelor, se pregătește construirea unei creșe cu spații moderne, multifuncționale și atractive pentru copii. Proiectul a ajuns la faza studiului de fezabilitate. Locația vizată este în zona cartierului Orhideelor, pe Strada Lalelelor, nr. 97 A, lângă Unitatea Militară 01684. Clădirea va fi construită pe o parcelă de 2.065 de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 3 februarie. Se încălzește câteva zile, apoi din nou frig. Prognoza pe două săptămâni

Publicat

Vremea se încălzește de miercuri, iar din 30 ianuarie se va răci din nou. Vor mai fi câteva ninsori și ploi, dar slabe și doar local. Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme până în 3 februarie, în regiuni din țară. În Transilvania, în primele zile de prognoză valorile maxime de temperatură vor fi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate