Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Procent de 96% în depunerea Declaraţiei unice. Restanţierii au termen de graţie de câteva zile

Publicat

Până la expirarea termenului limită de la sfârşitul săptămânii trecute, 96 la sută din totalul contribuabililor din judeţul Alba au depus declaraţia unică la Fisc. Dintre cele 6.577 declaraţii depuse, 368 sunt eronate (respectiv 5,60%) şi 6.209 declaraţii sunt valide, reprezentând 94,4%.

Contribuabilii care au depus declaraţia unică cu erori trebuie să se prezinte pentru corectare, iar cei care nu au reuşit să o depună în termen, din diverse motive pot să-şi îndeplinească obligaţia în zilele următoare. DGFP Alba informează că nedepunerea sau depunerea cu întârziere a formularului 112 constituie contravenţie şi se sancţionează potrivit prevederilor legale, cu amendă de 500 – 1.000 pentru persoane fizice, respectiv 1.000 – 5.000 lei pentru persoane juridice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGFP Alba, Iulia Mireştean, restanţierii mai au timp aproximativ o săptămână pentru a se prezenta cu declaraţia unică la Finanţe. Termenul de graţie este valabil datorită faptului că depunerea Formularului 112 este o premieră pentru contribuabili.

 De la 1 iulie 2011, depunerea Declaraţiei 112 prin internet va fi obligatorie, astfel că deplasarea contribuabililor la sediul DGFP nu mai este necesară. Aceştia vor trebui doar să îşi achiziţioneze cât mai repede certificatul digital calificat de semnătură electronică, pentru depunerea declaraţiei prin internet.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax