Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Profesor de matematică din Alba Iulia, acuzat că „lasă corigenți elevii care nu iau meditații de la el”. Vezi reacția dascălului și a IȘJ Alba

Publicat

elevi

Cu puțin timp înainte de începerea examenului de bacalaureat, un profesor de matematică din Alba Iulia a intrat în „colimatorul” liderilor PNL Alba, după ce, potrivit acestora, câțiva părinți s-au plâns că elevii sunt lăsați corigenți și nu pot intra în examenul de bacalaureat.

Informația, adusă în fața jurnaliștilor în cadrul unei conferințe de presă a PNL Alba de către vicepreședintele Florin Roman, se referă la profesorul de matematică Ioan Marinescu, de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia. Florin Roman a declarat că părinții spun că unul dintre motivele pentru care elevii sunt lăsați corigenți la matematică, în clasa a XII-a, ar fi „o răzbunare pe copiii care nu iau meditații particulare de la dânsul”.

Profesorul Marinescu susține că este vorba de o presiune politică, prin care liberalii încearcă să îl „salveze” de la corigență pe un elev, susținut de PNL, pentru care mai multe persoane au încercat să intervină pentru a i se modifica notele, cu toate că acesta a lipsit la 50 de ore de matematică și nu are cunoștințele necesare pentru a promova clasa. 

Florin Roman: „Foarte mulți copii au fost lăsați corigenți la matematică. E o răzbunare”

În conferința de presă de luni de la sediul PNL Alba, Florin Roman a declarat că mai mulți părinți i-au sesizat o „situație îngrijorătoare”:

„Părinții mai multor copii de la Colegiul Economic <Dionisie Pop Marțian> din Alba Iulia mi-au semnalat o situație îngrijorătoare. La domnul profesor de matematică Marinescu sunt foarte mulți copii care au fost lăsați corigenți la matematică.

Sunt convins că nici copiii nu sunt <ușă de biserică>, sunt convins că au și foarte multe absențe, însă părinții invocă două lucruri. Primul ar fi refuzul profesorului de a da șansa fiecărui copil de a intra în examenul de bacalaureat și să demonstreze dacă are aptitudinile școlare necesare pentru a promova bacalaureatul sau nu.

Cel de-al doilea aspect ar fi o răzbunare pe acei copii care nu mai merg la dânsul la meditații. La domnul profesor înflorește acasă o sală de curs, în care împreună cu alți membri ai familiei, derulează pe bandă rulantă meditații la matematică. Are o extindere la locuința dumnealui, unde crește numărul corigenților și crește numărul celor care vin la meditații. La Colegiul Economic sunt cei mai mulți corigenți la matematică, 64. La HCC, unde sunt mult mai mulți elevi, este un singur corigent, la Liceul de Muzică și Arte Plastice, zero corigenți, la Liceul Sportiv, zero corigenți, la liceele cu profil tehnologic sunt mai puțini corigenți ca la Colegiul Economic.

Majoritatea acestor elevi nu au mai fost corigenți și în alți ani și mi-e greu să cred că au fost buni trei ani și acum nu mai sunt buni”, a declarat Florin Roman în conferință de presă.

Lansat pe propria pagină de Facebook de către Florin Roman, subiectul s-a transformat într-o dezbatere aprinsă, în care mai mulți elevi susțin că un număr considerabil de copii au fost lăsați corigenți, „chiar dacă nu toți erau nepregătiți”, în special „dintre cei care nu iau meditații de la dânsul”. Pe de altă parte, au fost și comentarii care menționau faptul că „e un fenomen general, azi avem niște generații de ignoranți, fără cultură generală”.

Profesorul Marinescu: „Este o presiune politică pentru un elev susținut de PNL”

La rândul său, profesorul Ioan Marinescu spune că intervenția liberalilor în subiectul corigențelor elevilor se datorează faptului că un elev, susținut de PNL, a rămas corigent la matematică, după ce a lipsit aproximativ 50 de ore din totalul de 87 și nu are nivelul de cunoștințe pentru a promova clasa. În plus, potrivit dascălului, sunt profesori de matematică în școală care au lăsat corigenți mai mulți elevi decât el, dar pentru că acei elevi nu au susținere politică, nu a reacționat nimeni.

„Domnul Roman se leagă de mine probabil pentru că este vorba despre un membru PNL care a rămas corigent. Sunt profesori de matematică de la Colegiul Economic care au mai mulți corigenți decât mine, dar acei elevi, neavând susținere politică, nu îi bagă nimeni în seamă. Probabil că domnul Roman, învățat cu jocurile politice, crede că, dacă pune presiune, lumea se intimidează. Nu poate cineva care nu se pricepe deloc la învățământ să tragă concluzii despre învățământ. Alte cinci persoane au încercat să intervină și să facă presiuni pentru același elev, să nu fie lăsat corigent. Este vorba despre un elev care nu a fost la școală vreo 50 de ore din 87 câte au în total și a rămas corigent. Matematica trebuie învățată constant, continuu, cu creionul în mână, nu venind la școală o oră da și patru ba. Este un lanț care nu se mai înnoadă ușor dacă are rupturi. Dacă nu au frecventat orele, nu au nivel de cunoștințe pentru a promova și s-a văzut și la simulări”.

Cât despre „răzbunarea pe elevii care nu iau meditații particulare”, profesorul Marinescu a spus că acest argument nu are nicio legătură cu corigențele elevilor: „Eu nu am practica meditațiilor, nu am timp pentru meditații particulare.  Este o atitudine de intimidare, iar dânșii fac instigare la uz de fals, să modific mediile după ce au fost încheiate și raportate. Probabil s-a referit la orele de la școală. De la orele de la școală nu fac rabat, țin la prezența la ore. Și prezența se poate verifica în catalog”.

IȘJ Alba: „Nu a fost depusă nicio plângere de la părinți pe acest subiect”

Întrebat despre acest subiect, inspectorul școlar general Dorin Sandea a spus că nu a primit nicio plângere de la părinți pe acest subiect, însă problema corigențelor există la nivelul întregului județ, nu doar la un liceu. Unul dintre motivele care a dus la un număr mare de corigențe este, potrivit inspectorului general, evaluarea și notarea nivelului real de cunoștințe al elevilor și la clasă, nu doar la examene.

„Nu am primit nicio plângere la Inspectorat. Vom verifica să vedem despre ce este vorba. Pot să vă spun că la nivelul întregului județ este un număr mare de elevi corigenți care nu pot intra în examen. Este firesc, probabil în marea majoritate a școlilor s-a schimbat puțin atitudinea privind promovarea cursurilor, mai ales după diferența enormă de promovabilitate de la examenul de bacalaureat din anii trecuți, comparativ cu cea de la clasă, adică o promovabilitate de 80% la clasă și doar 20% la bacalaureat. S-ar putea să fie o situație mult mai generală, nu doar într-un liceu. Faptul că un examen riguros denotă un anumit nivel de pregătire este valabil și la clasă. Aceste corigențe arată un anumit nivel de pregătire. Dacă ar fi plângeri sau sesizări, s-ar putea verifica dacă există numărul necesar de note, dacă s-a făcut notarea ritmică, dacă la un elev amenințat de corigență numărul de note este +1 față de cel minim necesar, dacă tezele sau lucrările de control au fost verificate după barem. Sunt aceleași rigori la clasă, ca la examene. Repet, nu am avut sesizări de la părinți. Pentru elevii care au corigențe, este o sesiune de corigențe, înaintea sesiunii de bac, la începutul lunii august. Practic, ei au toate șansele să recupereze și să își ia bacalaureatul în acest an”, a explicat prof. Sandea.

Citește și ANALIZĂ: Profesorii care dau meditații ”în privat” elevilor de la clasă. Aspecte legate de legalitate, imparțialitate și infracționalitate

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

71 Comentarii

71 Comentarii

  1. O eleva

    luni, 03.06.2013 at 20:22

    si eu sunt in aceasta situatie . domnul profesor , sa zicem .. m-a lasat corigenta . in niciun an nu am ramas corigenta , dar acum , se pare, s-a gandit sa ma lase corigenta.
    mentionez !! am dat ‘n’ teste .. si la sfarsitul anului m-am trezit ca nu am NICIO NOTA !
    in fiecare ora ne dadea cate un test de 2 minute ! am asteptat luni intregi dupa testele dansului , dar .. ia testele de unde nu-s !
    este strigator la cer .. nimeni nu-i face nimic . nu pot sa-mi dau seama ce se intampla aici .
    apropo .. o ora la dansul costa 50 de lei !!
    elevii care iau ore de la el .. au note doar de 7-8 .
    daca nu-i place fata ta , nu te trece .

    • io aneax

      luni, 03.06.2013 at 21:25

      la simularea examenului de bac ce nota ai luat? ca daca ca nu ai luat mai mult de 5 si te plangi asa, ai o mare problema… Chiar nimeni nu isi mai pune problema ca pentru a trece clasa trebuie totusi sa stii ceva??? nu e de ajuns sa fii cineva, ci trebuie sa inveti si sa stii! sa va fie rusine ca mergeti la scoala ca la distractie si nu invatati nimic. nici nu va trece prin cap ca de-aia sunteti la scoala ca sa INVATATI, nu sa huzuriti ca buruienile. Si din voi o sa devina oameni de nimic, care freaca menta in functii inalte, nu au nimic in cap si iau doar banii… RUSINE!!! SA NU VA TREACA CLASA NICIODATA!!!

      • Grasu

        marți, 04.06.2013 at 00:10

        Eu la simulare am luat 6.20, si tot m-a lasat corijent…

      • O eleva

        marți, 04.06.2013 at 00:50

        hai pa :* nu am fost la simulare . ca ma doare-n *** de matematica. ce zici ?!?

    • ANDALUZA

      duminică, 30.06.2013 at 09:57

      La 50 de absente numai la mate elevul respectiv trebuia exmatriculat de mult. De ce nu a fost exmatriculat? De ce nu s-a respectat legea? Ii tineti la scoala peste 40 de absente in total si apoi loazele va reclama si va vorbesc de rau!!!!
      E o infractiune ca un politician sa faca presiuni asupra unui profesor ca sa treaca un elev, cu 50 de absente numai la o disciplina!!

  2. fost elev la D.P.M

    luni, 03.06.2013 at 20:24

    BUNA ZIUA! ceea ce afirma parintii este adev. a mai facut treba asta si in altii ani este vb doar de interes, dar ce sa facem asta e ROMAINIA TRAIM IN EA! este si adevarat ca ziua de azi elevii sunt foarte imprastyaty ce sa facem merem inaite sper sa iasa la liman cu aceasta problema si parinty sa fie ami atenty cu elevi.( copiii dumnealor).

  3. anonimus

    luni, 03.06.2013 at 20:39

    Asta cu domnul Marinescu mi se pare putin inflorita…nu doar dansul a lasat corigenti in cadrul Colegiului Economic „D.P.M”…si daca el e paralel cu matematica si nu are cunostinte cum ar vrea sa intre in bac?…si ce cauta PNL in toata discutia asta?…adica plangerile de acest gen trebuie facute la inspectorat, nu la partidul X sau Y…sau s-a sesizat partidul pt ca elevul era membru?…Eu tot cred ca e cv la mijloc, si ca acel elev are sustinere politica (ceaa ce nu mi se pare normal in scoala)

    • anonimus

      luni, 03.06.2013 at 20:40

      si daca elevul e paralel cu matematica si nu are cunostinte cum ar vrea sa intre in bac? *

      • anonim

        luni, 03.06.2013 at 21:47

        sunt de acord cu tine dar cei care merg la el la ore au ore mai mari chiar daca nu au cunostiinte prea marii,

      • maria

        marți, 04.06.2013 at 19:31

        Sunt de acord cu tine ,lipsind 50 ore din 87 ce cunostinte are el si mai vrea sa intre si la bac.Aberanta pretentie,generata de faptul ca „are spatele asigurat”.Altfel nu facea atata scandal.

  4. Dorel

    luni, 03.06.2013 at 20:54

    Si eu am fost elev la Col. Ec. D.P.M. si nu exista ora fara lucrare de control in care cei privilegiati care luau ore la domnul Marinescu nu stiau subiectele inainte de a fi scrise pe tabla…iar cei pe care ii ducea mintea copiau chiar din caietul de la meditatii rezultatele….

  5. una din victimele lui

    luni, 03.06.2013 at 20:57

    nu are timp pentru meditatii… HA… HAHAHA… AH CE GLUMA BUNA… mergeti intr-o dupa masa si parcati masina la dansul in fata la apartament, sa vedeti raurile de elevi cum intra si iasa… si sa nu vorbim despre teza si testele care le da „domnul” marinescu, pe 6 randuri. randul care mi-a picat mie nu a stiut NUMENI sa il rezolve. NIMENI! si aveam elevi de nota 10 in clasa, nu au stiut sa il rezolve. cat despre scosul la tabla, mai intai scoate elevul, si dupaia ii da elevului ceva special, depinzand daca vrea sa il treaca sau nu. in cele mai multe cazuri. nu.

    • una din victimele lui

      luni, 03.06.2013 at 21:01

      ah. si sa nu uitam de faptul ce ii face pe elevi sa faca boli la cap, tinandu-i pana in ultima saptamana, chiar si in perioada de practica cu scosul la tabla si teste, pentru a ne ridica putintel sperantele ca vom trece, apoi in ultima zi, dupa ce da ultimul test se cara. nici nu are curaj sa ne spuna in persoana cine a trecut si cine nu. pot sa garantez ca orice persoana care vorbeste aici bine despre el, este fie o persoana care nu are nici cel mai mic habar despre ce se intampla la dansul la ore, fie un lingau de elev de la meditatii de al sau…

      • una din victimele lui

        luni, 03.06.2013 at 21:06

        scuzati raspunsurie repetate, dar eu postez commenturile pe masura ce citesc articolul.

        cat despre „nu a fost depusa nici o plangere”. asta e romania. in romania, plangerile nu au nici un efect, din potriva, s-ar putea sa afle cel asupra crauia este depusa plangerea despre cine a depus-o, si sa faca viata elevului si mai dura. unul dintre cele mai sigure moduri prin care un bugetar isi poate pierde slujba este ca acesta sa ajunga in presa nationala… sau poate un dezastru biblic, dar aia ar putea fii umpic cam prea mult in acest caz. da, suntem pe calea cea buna, macar a ajuns la presa locala.

        • Realista

          luni, 03.06.2013 at 22:08

          Citesc commenturile acestui articol si ma minunez de numarul frustratilor care „isi varsa” naduful cu aceasta ocazie. Nu-l cunosc personal pe acest profesor, am auzit de dansul numai lucruri bune, insa! Si iata cum o sleahta de ratati si de agramati (apropos, nu te mira ca nu intri in bac, esti victima prostiei tale, nu „una din victimele lui”) se gasesc sa arunce cu noroi intr-un om care nu a ajuns profesor scriind „umpic” si „care” in loc de „pe care”….ca despre „i”-uri nu are rost sa mai vorbim. RUSINE! Vedeti-va barna din ochii vostri, lasati-o mai moale cu cluburile si puneti mana pe carte!

          • una din victimele lui

            luni, 03.06.2013 at 23:29

            asta e internetul. obijnuestete cu greselile de gramatica. doar pentru ca scriu asa aici nu inseamna ca scriu asa si in viata reala, aici pur si simplu nu am chef sa ma verific, ce esti, grammar nazi? si pentru ca nu il cunosti personal, nu esti prea intitulata sa faci reprosuri persoanelor care il cunosc peronal. ii ca si cum o cartita i-ar spune unei pasari cum sa zboare. nu stiu cum merge mintea romanului de pe internet care una doua isi da opinia despre ceva la care nu are nici o ideea, dar din momentul in care cu o saptamana inainte de inchiderea semestrului 70% din elevi erau corijenti, si pe tot parcursul a 4 ani de liceu mai putin de jumate din elevi aveau note de trecere, vina deja nu mai este doar la elevi, ci si la profesor deoarece ceva la modul sau de predare nu functioneaza. nu are nici a mai mica intentie in a motiva pozitiv elevii (credema ca putina motivare poate sa faca minuni, doar sa le arate ca exista putina speranta), ii favorizeaza pe cei care merg la el la meditatii, nu explica daca ii se pune o intrebare, doar continua sa deie din gura ca o moare stricata despre altceva, da teste din M1 cand el preda M2, si apoi ii strica pe elevi de cap in ultimele saptamani, fara ca acestia sa stie daca or sa treaca sau nu.

    • buxus

      luni, 03.06.2013 at 21:46

      Merg eu, daca imi dai adresa; numai vezi sa nu stea la etaj ca nu am cum sa parchez in fata apartamentului…!!!

    • Nu conteaza

      luni, 03.06.2013 at 22:03

      singurul care sa stie sa le rezolve e doar el si adesea se pierde in idei si te pune sa stergi la tabla ce ai scris apoi cand il refaci si sa iti dea note spune ca el a rezolvat TOT sau daca esti un caz fericit si ai noroc la un exercitiu „ uita„ sa iti dea nota:-j

  6. stefan

    luni, 03.06.2013 at 21:00

    d-le Florin Roman sunteti penibil!!!! Probabil nici dvs. nu ati iubit prea mult scoala!

  7. un fost elev

    luni, 03.06.2013 at 21:10

    liberali nenorociti

  8. anonim

    luni, 03.06.2013 at 21:14

    Nu numai Marinescu face asa ceva… ( daca e adevarat ) mai sunt si profesoare care predau materii la fel de importante ca si matematica si in clasa a 12 a nu mai preadau mai nimic si asteapta sa mergi la ele la ore,diferenta fiind ca ele nu te chiar lasa corigent insa nici nu se ocupa de clasa cum ar trebui. Si mai sunt multi altii care fac asa ceva doar sa mergi la ei la ore… Se pare ca nu o sa ne schimbam niciodata,inca banii ne fac pe noi, nu noi pe ei.

  9. Anonim

    luni, 03.06.2013 at 21:18

    Domnul Marinescu chiar nu te lasa corigent daca sti matematica. Nu cred ca ii cineva care sa stie matematica si sa-l lase corigent. RUSINE celor care vorbesc asa ceva!

    • Nu conteaza

      luni, 03.06.2013 at 21:54

      Ai verificat chiar tu?

      • Anonim

        luni, 03.06.2013 at 22:16

        Da!!! Ii un om inteligent care chiar stie sa-si evalueze elevii. Si daca ii mai sever( BINE SI FACE) si nu trece pe cei care nu stiu , asta nu inseamna ca are ciuda pe cineva sau ii favorizeaza pe cei care merg la ore.

  10. Nu conteaza

    luni, 03.06.2013 at 21:38

    Nu are timp de meditatii sa fim seriosi, te cate ori nu a vorbit pe holuri cu “elevii“ despre orele care se intalnesc? Daca nu ar fi facut mediatatii de ce ii programa saptamanl? sa vada ce frumosi sunt?

  11. ue

    luni, 03.06.2013 at 21:52

    ******* de politicieni se baga si in invatamant acuma? au inceput sa se inghesuie cu pilele pentru bac?? daca tot au atata influenta, de ce nu fac ceva sa se schimbe sistemul asta dezastruos.. jenibil, penibil, oribil… Domnule profesor, sunteti unul dintre cei foarte putini care mai mentin exigentele in scoala, sa nu renuntati, ca macar cativa elevi care trec prin mana dvs si baga la cap, vor sti totusi matematica. bine ca i-ati lasat corigenti ca macar i-ati scutit de un efort inutil, de a se duce degeaba pana la bac… sau se bazau pe pile??

  12. mihai hava

    luni, 03.06.2013 at 21:52

    Domnule Marinescu, foarte bine faceti! Nu va cunosc si nu cunosc nici elevii de la colegiul respectiv. Nu am nici o treaba cu politica. In zilele de astazi, tinerii nu se mai gandesc la invatatura, ci cum sa promoveze cat mai simplu si usor, daca se poate fara pic de efort si dupa ce reusesc (unii dintre ei, care au sustinere) se trezesc in functii pentru care nu au nici o pregatire. In consecinta, fiindca in scoala nu au invatat ce inseamna munca, nici in functiile pe care le vor obtine nu vor stii sa faca mare lucru. Vor fi niste non valori, care, din pacate, vor conduce pe altii, care au invatat dar nu au avut sustinere. Cat despre „domnul” Roman, nu pot sa spun ca a procedat in cel mai echitabil mod, luand apararea unui elev corigent, (dar membru PNL). Probabil ca si el a promovat in acelasi fel, fara multa invatatura, cu sustineri, a se vedea CV-ul – ziarist si apoi vice la CJ datorita conjuncturii politice si unui tupeu deosebit, care nu cred ca ii este caracteristic romanului cu bun simt.

  13. Iulia

    luni, 03.06.2013 at 21:57

    Rusine liberalilor! Totul e un joc politic murdar!!! D-nul profesor Marinescu este si va ramane un om de valoare, un bun dascal si un bun parinte!!!
    Generatiile din ziua de azi nu mai invata nimic, au alte preocupari. Nu stiu ce inseamna scoala, lipseste intens sentimentul de responsabilitate, dar mai ales bunul-simt.
    Orice elev care stie un graunte de matematica, nu va ramane corigent!

  14. buxus

    luni, 03.06.2013 at 21:59

    Vad ca la Economic sunt 64 de corigenti la matematica din 7 clase, in timp ce la HCC e doar unul din 4 clase.
    Liceele sportive si de arte si muzici, eu zic sa nu le luam in calcul. Trebuie sa fii de-a dreptul dobi… sa ramai corigent la matematica si nici nu fie rubrica in catalog…:))
    In ceea ce priveste celelalte licee tehnologice, unde ar fi mai putini corigenti ca la Economic, treaba e relativa. Acolo le e frica profilor de elevi. Daca se uita vreun profesor de la constructii mai atent la vreun elev de acolo se trezeste imediat cu una peste nas.

    • Anonim

      luni, 03.06.2013 at 22:20

      Sa invete si ii trece, GARANTAT! Ne miram de ce pica asa multa lume la bac? tocmai pentru ca unii profesori sunt prea indulgenti, si daca elevul ii de 4 hai sa-mi fac mila de el sa-l trec. Asta face parte din categoria ASA NU!

  15. Mama

    luni, 03.06.2013 at 22:30

    Ce parinti sunt aia care vor ca fiii lor sa treaca clasa chiar daca nu stiu nimic? Ei nu isi dau seama ca isi distrug copiii invatandu-i sa nu invete? Si apoi se mira ca au crescut niste incapabili care nu vor fi niciodata in stare de nimic. Felicitari domnule profesor Marinescu, tineti-o tot asa, ar fi nevoie de mai multi profesori ca dumneavoastra pentru ca tinerii astia sa devina oameni!

  16. elev

    luni, 03.06.2013 at 22:53

    Nu doar domnul Marinescu a lasat corigenti e adevarat, dar sigur doar el a dat note in perioada de practica a clasei si sigur doar elevi dansului si-au aflat notele in ultima saptamana de cursuri si abia miercuri 29. Mai au aflat daca sunt sau nu promovati in urma a 2 teste sustinute in decurs de 50 de minute. E cam jalnica situatia existenta cat si replicile date de profesor la orele de curs. Se zicea ca Legea Educatiei obliga profesorul sa ajute elevi si sa organizeze plan de recuperare cu cei amenintati de corigenta. Sunt elev de ceva timp si nu am auzit practica la asta doar corigente peste corigente. Ma intreb si eu si sunt curios daca cineva poate sa imi raspunda : profesorii au datoria sa ajute elevul sau sa il lase corigent si pe deasupra sa il scoata in fata scolii prezentat drept neabsolvent spre rusinea in care deja era implicat?!?! Jalnic! Politic sau nu cineva trebuie sa iia masuri. Daca un elev are sustinere politica treaba lui, restu ce patesc? Vor fi mereu invizibili daca se continua asa!

    • mercury

      luni, 03.06.2013 at 23:21

      Da, cineva trebuie sa ia masuri incat la toate orele sa conteze doar ce stii, nu cine si de-al cui esti. Si cineva trebuie sa ia masuri pentru ca tuturor elevilor si parintilor sa le fie clar ca pentru a trece clasa, trebuie sa stie cat de cat ceva. Nu se poate doar sa chiulesti, sa nu stii nimic si sa ai pretentia sa promovezi. Si tot asa, prin facultate, masterat doctorat, functie importanta fara nimic in cap!
      Pentru ca profesorul acesta nu a fost coruptibil, ca multi altii, desi au fost cateva persoane influente pe la dansul sa il „convinga”, din cate am inteles, am ajuns sa aflam si noi ce se intampla acolo… pentru ca daca nu, se trecea totul sub tacere si toata lumea era „fericita”. Toti profesorii ar trebui sa fie asa, nu doar cativa, nu doar unul!!! Cine stie, trece, cine nu, nu! E foarte simplu! si, in plus, sunt sigur ca daca stii, nu te lasa corigent, asta e clar!

  17. O eleva

    marți, 04.06.2013 at 00:48

    hai mai terminati . majoritatea il pupati in c*r pe marinescu ! asta-i adevarul ..
    scumpa ‘realista’ .. tu faci parte din sleahta de ratati !!!

  18. fost elev

    marți, 04.06.2013 at 00:53

    eu am terminat anul trecut……am fost in clasa a 12-a D…..nici un coleg nu a luat meditatii de la Domnul Marinescu in clasa a 12……absolut nici unul…….si nu a lasat pe nimeni corigent…..chiar daca stia cine pica la bac (au picat 6 sau 7 colegi, destul de multi avand in vedere ca eram 28)…..si probabil s-a invatat minte………si bine face…..si cum s-a comentat aici….nu cred ca a lasat pe cineva care era de 5 (practic daca ai 5, sigur ai si la bac 5 si chiar mai bine de 5)…..nu l-am simpatizat niciodata pe Domnul Marinescu, dar totusi l-am respectat…….chiar si-a dat interesul sa invatam……..dupa ce am terminat scoala (1 iunie)…..ne-a chemat sa mergem sa facem variante/exercitii la scoala (cand avea timp)…..si am fost care am mers…..nu am platit absolut nimic…….(tot ce am scris e adevarat) se poate verifica si de la alti elevi din clasa a 12-a D(promotia 2008-2012)

    • fost elevvv

      marți, 04.06.2013 at 17:48

      E adevarat…..daca intradevar stii de 5 nu te lasa corigent….in ultimele ore din clasa a 12-a chiar ii asculta pe toti cei care erau in prag de corigenta, tocmai pentru a-i trece. Am dat si teste de 2 minute cum a spus cineva, dar erau din subiecte de bac pe care le-am facut in clasa sau le-am avut ca tema si au fost corectate in clasa; testul presupunea un exercitiu doar, care nu necesita nici macar 2 min pentru ca avea o rezolvare de un rand sau chiar mai putin. Cine stia matematica nu avea probleme la d-nul Marinescu….si in privinta meditatilor; elevii il cautau pt meditatii, nu el pe elevi.

  19. udrea

    marți, 04.06.2013 at 02:28

    pe parcursul clasei a XII a s-au dat doua simulari pentru examenul de BAC…oare si-a pus careva problema ce note a luat elevul in cauza la aceste simulari (care reflecta in mare parte si rezultatele de la clasa) sau daca a participat la ele?!? sau si-a pus careva problema cat de interesati de situatia la invatatura şi purtare a elevului in cauza au fost stimabilii sai parinti de-alungul anului/anilor şcolari, si care, in ultimul moment, se dau de ceasul mortii ca nu le intra odorul in BAC si solicita ajutor pe linie de partid?!?

  20. iulia

    marți, 04.06.2013 at 05:14

    De cand tine PNL-ul conferinte de presa pe tema corigentilor??? normal ca exista un protejat mai prost ca noaptea, care nu poate intra in bac deoarece nu are timp sa invete, este prea ocupat cu sedintele de partid!!! lingai nenorociti ce sunteti, va meritati soarta!

  21. alexandru

    marți, 04.06.2013 at 10:08

    ar trebui verificata si doamna marinescu. directoare si ea de meserie la eminescu, sa vedeti acolo nepotisme si angajari pe pile politicie. scoala eminescu este plina de fetitele din pdl, de fete de directori de la apa etc.toate aduse prin inginerii iscusite, prin norme impartite arbitrar de doamna marinescu. SE AUDE LA DNA, LA INSPECTORAT?SUNT INFRACTIUNI.pe langa ea, domnul marinescu este un inger cu aripi.

  22. Geo

    marți, 04.06.2013 at 10:18

    Eu am lasat mai multi repetenti comparativ cu numarul de corigenti ai domnului prof. Marinescu.Dar P.C.R.nu a intervenit , ca acum, ci m-a lasat sa-mi practic meseria.Acum ,fostii elevi,spun ca trebuia sa fiu si mai sever.

  23. Ioi

    marți, 04.06.2013 at 10:18

    Cred ca aproape toti cei care comenteaza aici sunt micii postaci de la tineretul PNL . Sa nu uitati cum va laudati dupa sedinte ca il invatati minte pe Marinescu ca a indraznit sa il lase corigent pe ala . Stimabililor, orasul Alba Iulia este unul mic, si vorbele ajung repede unde trebuie si nu trebuie . Sa va fie rusine ca ii luati apararea la semi-analfabetul acela

    • Avertisement

      joi, 06.06.2013 at 21:37

      Poate tu esti cam prost din fire?! Ce stai tu sa judeci si nici nu sti cu adevarat situatia? Poate esti chiar tu un lingau de a lu Marinescu 😉

  24. elev

    marți, 04.06.2013 at 11:44

    Asta e bună de tot. PNL și USL au rezolvat toate problemele şi acum fac conferinţe de presă pe tema corigenţelor. NU ai văzut nici un părinte în şcoală la finalul primului semestru când aceşti colegi erau tot corigenţi. Acum curg râuri- râuri,îndurerați și înlăcrimați că odraslele cu multe absențe și note proaste nu intră în Bac. Dar ar fi o idee, să-și ia concediu toți prof. de mate din Colegiu,iar la corigențe să vină d-n prof. Florin Roman……….hahalere politice

  25. fost elev

    marți, 04.06.2013 at 13:11

    tot respectu pentru Domnul Marinica

  26. leo

    marți, 04.06.2013 at 14:52

    Marinescu ca Marinescu,dar de Alexievici ce ziceti? (ca tot veni vorba de matematica din economic)

  27. v. preda

    marți, 04.06.2013 at 15:43

    inteleg, domnule Roman ca sunteti suparat ca trec clasa cei ce iau meditatii, nu ca sunt corigenti cei ce merita sa fie corigenti?!
    Daca-i asa, e bine!
    Urmatorul pas ar fi sa gasim o cale de a plati meditatiile in cadrul scolii, transparent, fie din surse extrabugetare, fie bugetare.
    Mai cred, domnule Roman ca stiti ca rezultatele dezastruoase de la BAC si chiar din facultate se datoreaza promovarii nemeritorii a elevilor pe parcursul celor 12 clase. Tocmai pentru ca profesorul nu este apreciat si rasplatit pentru obiectivitatea notarii elevilor, s-a ajuns in situatia de a promova si absolvi elevi total nepregatiti!
    Cred, domnule Roman, ca sistemul de invatamint are multe pacate, dar nici intr-un caz printre ele nu se afla „corigentele”, ci eventual lipsa lor!
    Mai cred, domnule Roman, ca nu lipsa banilor este principala cauza a starii invatamantului, ci multele legi si regulamentele(normele) de aplicare a lor! Si, cand spun legi si norme ma gandesc la cei ce le-au facut, ca doar nu au venit din cer sau de la Bologna si au intrat in Monitorul Oficial! Printre cei ce le-au facut nu ma aflu eu, nici domnul Marinescu si nici dumneavoastra; dar, poate dumneavoastra aspirati sa ajungeti ACOLO, si, mi-as dori ca odata ajuns, sa ganditi la binele tarii, nu la binele unor corigenti, sunt convins, cu acte in regula.
    Si inca ceva, domnule Roman. Nu stiu dumneavoastra cum sunteti, dar eu imi amintesc din scoala doar profesorii exigenti; pe cei indolenti i-am cam uitat!

    • Anonim

      duminică, 16.06.2013 at 11:43

      =)))))) nu mai spunem nimic , acolo nu știu dacă mai avem cum sa facem ceva

  28. adtrg

    marți, 04.06.2013 at 16:42

    Fratilor cei care nu il cunoasteti personal mai bine tineti`va gura.!! scoate elevele la raspuns si se uita la ele din cap pana in picioare…iar cand sunt in banca merge si le trage de maieu sau tricou ca sa le vada sanii..sa fim seriosi..asta e profesor?Stiu prieteni care aveau numa 4 si 5 la el la ora pentru ca nu mergeau la el la ore si in bac au luat peste 9,iar elevi care mergeau la el la ore aveau in oral 7,8 si la bac abea au scos 5`u.. E vai de el.Numa gura e de el.si cand a fost director nu a facut nimic pentru liceu numa sa isi bage bani in buzunar.cunosc persoane carora le`a cerut bani pentru ca au dereglat ceva si cand colo nu a costat nimic reparatia. Bine ca l`au dat jos de la conducere ca nu facea nimic.!

    • aaaa

      marți, 04.06.2013 at 21:52

      Acestea sunt povesti…..stiu si eu foarte multe cazuri…intradevar sunt care aveau la Marinescu 5 si au luat 8-9 in bac, dar asta e pentru ca in ultimele doua luni au mers zilnic la meditatii la alti profi. Si sa fie clar, iar cei care au terminat a 12a si au facut cu el stiu: daca Marinescu a spus ca un anume elev nu isi ia bacu sau ca nu merita sa intre in bac pentru ca nu e de 5, acel elev sigur a picat bacu, rare au fost cazurile in care acel elev a promovat. Iar promovabilitatea asa mica e tocmai din cauza ca profii evita sa lase multi coringenti, dar nici asa nu sunteti multumiti.

  29. DINU

    marți, 04.06.2013 at 17:31

    GAFA INPARDONABILA FACUTA DE ACEST” roman”!====OMULE ASTA NU E TREABA TA SI CU ATIT MAI PUTIN A PARTIDULUI TAU COMPROMIS.[[ de tine si de toti] LEGATURA PARINTI -SCOALA?ACEST „goie” A FACUT 50 ABSENTE,NIMENI NU S-A SESIZAT?UNDE A FOST DIRIGINTELE CARE E PLATIT PTR.ACEASTA?DAR DIRECTIUNEA SCOLII?ASA CA „romane” TE BAGI IN TOATE CA…..ASA TREBUIE SA FIE TOTI PROFESORII DIN ROMANIA SI DUPA 10-12 ANI VOM VEDEA ROADELE[nu cum vrei tu romane,din pnl]Absentele ne arata nivelul de pregatire si pasiunea acestui”goie”SE POPATE FACE O COMISIE STRAINA CU MAI MULTESUBIECTE IN MAI MULTE PLICURI[subiecte secrete din materia cl 12,dar si comisia secreta,prof. de matemateca din alte orase] ,IAR goie SA-SI ARATE GRADUL DE CUNOSTINTE IN FATA COMISIEI[daca e timid si se pierde[ca-i pnl-ist] se poate da scris si sa verifice com straina lucrarea]+++trebuie mare atentie sa nu-l imite ponta.====RAUL E BINELE PROST FACUT=====

  30. Pingback: ANALIZĂ: Profesorii care dau meditații ”în privat” elevilor de la clasă. Aspecte legate de legalitate, imparțialitate și infracționalitate | Alba24

  31. Haha

    marți, 04.06.2013 at 21:15

    Sa fim seriosi !!! E evident ca nu stim,daca nici profesorii nu vin la oreee! Lasa-ti comm aiurea ca nu isi au rostu. Adevaru e ca nici noi nu prea invatam,dar nici ei nu isi fac meseria 😉 .. Si eu sunt corigenta!! Ceva trebuie sa se faca,…Astia nu sunt profesori.!! 😉

  32. tot la scoala eminescu

    marți, 04.06.2013 at 21:48

    la sc mihai eminescu doamna vine la ore cand vrea dansa si da tezele in ultimile 25 minute ale orei, si atunci la cei care merg la ore in privat la marineasca are nota asigurata. si asta nu e tot si oricum nimeni nu ia nici o masura pt ca are spatele asigurat si la inspectorat, a avut reclamati si tot nimic. ce sa zicem halal profesori. sa le fie RUSINE.

    • bubu

      miercuri, 05.06.2013 at 09:20

      Da. Asa este. Am facut un calcul, si cam 60% doamna profesor preda la oare iar restul timpului se ocupa de administrarea scolii. Pacat de copii care nu au avut sansa sa prinda un prof. de matematica mai constient, tinind cont ca matematica este o materie de baza. Cum pot acesti copii sa concureze cu cei care fac oarele de matematica in intregime. Parinti vorbesc la sedinte dar nimeni nu are curajul sa-i transmita pentru ca tot copiii respectivi vor avea de suferit. Eu ii doresc sanatate si fericire ei si familiei sale direct proportional cu ceea ce face.

    • Anonim

      duminică, 16.06.2013 at 11:45

      Corect

  33. Marinescu ii mic

    marți, 04.06.2013 at 23:01

    Marinescu ii doar un purice care profita de pe spatele amaratilor. Adevarul ii ca nu le explica elevilor la ore aproape nimic si le da lucrari de 2 pana la 5 minute, din materia care inca nu-i predata. Si da, prin faptul ca mergi la el la ore, ai cateva puncte bonus la nota+ avantajul ca stii subiectele la urmatoarele teste. Sunt multumita ca am scapat cu bine de acest profesor, chiar daca aveam doar 5 si 6 la el… Adevarul ii insa ca nici elevii nu-si prea dau interesul, iar nivelul lor a scazut dramatic dupa ce s-au desfiintat scolile de arte si meserii… In 2007, ultima medie de intrare in liceul economic era de 8.90, iar in 2012, ultima medie a fost 7… In 2007 cu media 7 intrai doar la liceul sportiv sau la liceul nr 3… Si cu sute de ore de meditatii, daca treci dimineata pe la 9-10… ii plin de elevi de la economic prin parc la „o tigara” si asta in timpul orelor…

  34. Marinescu ii mic

    marți, 04.06.2013 at 23:02

    De Alexievici nu se pomeneste nimic? „*********” aia cu pile la inspectorat a lasat anul acesta, din cate am inteles, mai multi elevi ca si Marinescu…

  35. Pentru Mihai Hava

    miercuri, 05.06.2013 at 08:39

    Nu vad logica: de la ziarist a ajuns la vice in CJ… Dumneata stii ce inseamna un ziarist bun? Ai idee cat citeste si invata? Evident, ma refer la un ziarist bun. Dar sa nu uitam ca in privinta asta, Florin Roman, chiar a fost un ziarist bun. In rest, numai bine!

  36. XXX

    miercuri, 05.06.2013 at 12:37

    Esti indulgent daca zici ca D-na Marinescu este la ore 60%.procentajul este mai mic.S-a demonstrat la simulari ca elevii care i-au ore in particular au luat note mici comparativ cu media 10.00 de la clasa.Oare cat o sa mai functioneze lucrurile asa?
    rusine cadrelor didactice care umilesc elevii care nu cotizeaza…

    • ina

      miercuri, 05.06.2013 at 21:07

      Da, e rusinos . Insa mai exista si profesori care fac meditatii la scoala fara a le pretinde elevilor bani si asta din primul semestru de scoala. Acestia cred ca fac parte din clanul fraierilor, dupa cat am citit din comentariile acestor elevi.

      • nai

        miercuri, 05.06.2013 at 22:24

        Ina,cred ca viitorul subiect care va fi dezbatut in presa ,si va fi si subiectul unei analize a ISJ va fi despre”clanul fraierilor”sau lucrurile bune care se intampla in scoli nu intereseaza pe nimeni?????

  37. sorin

    miercuri, 05.06.2013 at 13:08

    „- A! irezistibilă milogeală prietenească! […] bine ştii tu să porunceşti! Aide! să-ţi fac hatârul şi de data asta… să-i dau nepricopsitului 7.” – Lantul slabiciunilor de I.L. Caragiale

  38. Mihai Adam

    joi, 06.06.2013 at 12:48

    Daca viitoru nostru s-ar fi aflat ieri in mainile lor, azi l-am fi gasit dupa un tufis, acoperind urmele unui sistem digestiv sanatos

  39. aaa

    joi, 06.06.2013 at 18:48

    Te-a prins *****.de cand astept ziua asta…marinescu e genu de profesor caruia daca nui place fata ta nu te trece.daca chiar esti bun iti da maxim 7-8.toata treaba cu meditatiile e adevarata,knd eram la economic aveam o multime de colegi care luau ore de la dansul.si as avea atatea povesti sa va spun despre acest om de nimik.cu cata nesimtire a putut sa spuna ca nu da meditatii…e un ***** de om

  40. bbbb

    joi, 06.06.2013 at 21:29

    Acum am auzit si de scandalul asta si sincer cred ca este o tampenie! 🙂
    Din punctul meu de vedere ar trebuii sa nu iti mearga gura aiurea deoarece in functia de director te-au tinut cei din PD 😉 .
    Am citit si comentariile pro pentru tine si ce pot spune,oameni de acelas fel si semi-analfabeti ca tine.Oare cei de la finante stiu cat faci la meditatii pe luna? Plus ca ai cateodata ai 6 insi (pe o sedinta ! ) si in camera cealalta sotia ta face la fel ca tine?
    Nasu’ si-l gaseste oricine,sper sa se rezolve problema aceasta in favoarea elevului ca asa nu se mai poate !

  41. Pedagogie

    sâmbătă, 08.06.2013 at 11:16

    Sunt perfect de acord ca un profesor sa fie exigent, dar in masura in care si calitatile lui didactice se ridica la un anumit nivel de profesionalism, nivel pe care dl. Marinescu nu il atinge. Sau poate ca pe dansul nu il intereseaza de fapt de elevii din scolile de stat si ar trebui sa isi deschida o scoala particulara impreuna cu tot neamul lui ca observ ca acolo sunt mult mai interesati sa ii faca pe copii sa inteleaga matematica. Si nu mai bagati toti politica in asta pentru ca de fapt este vorba despre competenta si constiinta fiecaruia de a face lucrurile asa cum trebuie facute si nu dupa propriul interes.

  42. beladona

    sâmbătă, 08.06.2013 at 14:00

    Si eu asteptam momentul adevarului pt ca mi-am mutat copilul de la sc 7 ca sa nu cada in ghearele vrajitoarei insetete de bani , adica ai marineascai .
    Toti copii de acolo povestec cum esti obligat sa treci pe la „onorabila fam. fabrica de bani pe meditatii”daca vrei sa promovezi .Si se „lucreaza” ca la moara in grupe de 6 , non stop, amandoi „domnii”. SI MAI ARE TUPEUL SA MINTA CU NERUSINARE CA NU DA MEDITATII , CE NESIMTIT!!!
    SI FAM FOSTEI DIR DE LA MILITARI DELIA Stanila la fel procedeaza, palatul facut nu este din salariul de prof cu siguranta ,

  43. bashar chioru

    sâmbătă, 08.06.2013 at 16:13

    marinescu ca marinescu(mitic este,ca e corupt nu ma mira!)..dar ce faceti cu prof.dr.puscariabil liviu stoica de la UAB,seful de la Asistenta Sociala!!!! potrivit codului muncii,fiind condamnat definitiv,ar trebui sa i se desfaca contractul de munca!Ori aia nici nu se gandesc!!! Legea a devenit facultativa in tarisoara lu peste prajit..,macar luati exemplu de la universitatea bukale,care l-a mazilit pe Nastase 7 case…

  44. carl froch

    sâmbătă, 08.06.2013 at 16:33

    inteleg ca astia sunt 2 escroci,sot si sotie,veniti din regat,care fac evaziune fiscala intr-o veselie! ce face fiscul? dormim in papuci?adica astia fac averi fara sa plateasca un ban statului,obliga in plus elevii sa vina la meditatii,ca altfel nu-i trec..puneti mana oe bate si dati-le o lectie!!

  45. fost elev dpm

    joi, 04.07.2013 at 01:24

    Am facut si eu cu domnul Marinescu, dar aceste povesti ma uimesc… parinti fac reclamtie ca nu invata copii. Daca sti te trece, intr’adevar cu 5 dar treci insa credeti’ma ca domn profesor stie cine trece bacu si cine nu asa ca, cei care ati ramas corigenti va asigur ati ramas din cauza ca nu aveati sanse la bac. Pentru parinti, trimiteti’va copii la meditatii pe vara si in toamna mai e o sansa.

  46. GHITA CIOBANU

    joi, 17.10.2013 at 23:11

    FRAIERII care RAMAN corigenti sunt niste derbedei care nu invata nici macar strictul necesar …..cum **** mea sa treaca de bac …..FOARTE BINE ca ii lasa corigenti ce rost mai are sa intre in BAC …sa pice BACALAUREATUL sa faca liceul de rusine…OOOOO dar la BAC avem PILE SI RELATII SI asa mai departe ….si uite asa CORIGENTII cu BACU luat stau in FRUNTEA TARII; PS: ATENTIE S -a Schimbat POLITICA din ROMANIA :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax