Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO UPDATE: PROTEST al angajaţilor de la APIA Alba. Sunt nemulţumiţi de prevederi din proiectul legii salarizării

Publicat

protest apia alba Şi angajaţii de la APIA – Centrul judeţean Alba şi cel local Alba Iulia au apelat la un protest spontan, miercuri dimineaţa, pentru a-şi exprima nemulţumirile legate de proiectul legii salarizării. Spun că, dacă nu vor fi schimbări în acest act normativ, protestele s-a putea extinde şi la centrele din judeţ.

Angajaţii APIA Alba, peste 90 de persoane, sunt în protest spontan până la ora 12.30, ceea ce înseamnă inclusiv faptul că nu lucrează cu publicul.

Un reprezentant al salariaţilor a transmis pentru Alba24 că prin munca lor s-a reuşit atragerea majorităţii fondurilor europene din sectoarele ce acoperă activitatea Agenţiei şi că merită salarii după aşteptări.

UPDATE: “Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) este instituţia care a atras cele mai mari sume de bani din fondurile UE pentru susţinerea agriculturii româneşti, respectiv peste 20 miliarde euro, începând din 2007, pentru schemele şi măsurile de sprijin gestionate de Agenţie din fonduri UE şi din bugetul naţional, având, în cei 10 ani de activitate, o rată medie a absorbţiei de peste 96%.

Realizările de anul acesta ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se datorează în principal activităţii APIA. Această performanţă, recunoscută public, este realizată cu multe sacrificii (în principal prin ore suplimentare neplătite), de către funcţionarii dedicaţi şi correct motivaţi. Având în vedere importanţa deosebită pe care o are absorbţia fondurilor UE, într-o proporţie cât mai mare, este necesară stimularea financiară a personalului care gestionează aceste fonduri. Orice scădere a salariilor va conduce autotmat la demotivare, cu toate consecinţele negative care se pot întrevede de aici.

Senatul a respins amendamentele propuse (amendamente susţinute şi de Comisia pentru agricultură din Senat). La Camera Deputaţilor, dezbaterile se desfăşoară cu mare viteză, iar comisiilor de specialitate nu le mai sunt cerute avizele.

Prevederile proiectului Legii-cadru privind salarilzarea personalului plătit din fonduri publice îi dezavantajează pe funcţionarii publici din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA),

Precizăm că prin această lege, în forma actuală, se încalcă inclusiv recomandările europene în materie de salarizare a personalului care gestionează fonduri europene”, au transmis salariaţii APIA.

Reamintim că angajaţi de la mai multe instituţii publice au participat la acţiuni similare, în această perioadă. Au fost proteste ale grefierilor de la instanţele judecătoreşti, ale angajaţilor de la Direcţia Sanitar-Veterinară, ale celor de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, dar şi greve japoneze la Primăria Alba Iulia şi CJ Alba, toate din cauza legii salarizării.

Citeşte şi FOTO: Proteste la instituțiile judecătorești din Alba. Personalul și-a oprit activitatea la ora 12.00. Oamenii sunt nemulțumiți de Legea Salarizării

VEZI: FOTO-VIDEO: PROTEST la Direcția Sanitar Veterinară Alba. Angajații sunt nemulțumiți de Legea salarizării unitare

În actualizare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax