Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Recomandări în apropierea sezonului rece. E.On Gaz aminteşte de curățarea coșurilor de fum, pentru evitarea unor evenimente neplăcute

Publicat

În apropierea sezonului rece, reprezentanții E.On Gaz Distribuție recomandă verificarea și curățarea coșurilor de fum, pentru a evita astfel producerea de evenimente neplăcute. Acestea trebuie curățate de cel puțin două ori pe a,n neapărat o dată înaintea începerii sezonului rece şi exclusiv prin intermediul firmelor de coşărit sau persoanelor autorizate în acest sens.

În ultimii 2 ani, au fost înregistrate 34 de cazuri de deces din cauza asfixierii cu monoxid de carbon, iar alte 113 de persoane s-au aflat la un pas de moarte, ca urmare a intoxicării cu monoxid de carbon. Pentru evitarea unor astfel de incidente, cetăţenii sunt atenţionaţi să respecte cerinţele de întreţinere a acestor hornuri.

Cele mai multe cazuri de intoxicării cu monoxid de carbon sunt cauzate de utilizarea unor surse de încălzire racordate la coşuri de fum necurăţate sau înfundate, construite necorespunzător sau chiar utilizarea unor surse de încălzire improprii, neracordate la coşuri.

Anual, sunt înregistrate noi victime, mai ales în timpul sezonului rece, odată cu punerea în funcţiune a instalaţiilor de încălzire.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax