Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Caricaturistul Gogu Neagoe, senzaţia Târgului de carte „Alba Transilvana”

Publicat

Ediţia a patra a Târgului de Carte “Alba Transilvana” s-a desfăşurat în perioada 6-8 mai 2011, la Alba Iulia, sub patronajul spiritual al poetului şi filosofului Lucian Blaga.  Evenimentul a devenit o concurenţă acerbă pentru târgurile de carte din Cluj, Timişoara şi Sibiu.

„Senzaţia” târgului inaugurat vineri a fost prezenţa caricaturistului Gogu Neagoe, cel care a realizat, în 2004, 131 de caricaturi telepatice prin telefon. Acesta a reuşit performanţa de a intra în Cartea Recordurilor de două ori. În 2007, el a fost recunoscut pentru cea mai lungă serie de caricaturi, la care a lucrat nu mai puţin de trei ani. A acoperit cu desenele sale 12 role de film cinematografic, măsurând în total peste 2000 de metri. În caricaturile lui Gogu Neagoe sunt reprezentate numeroase figuri politice. Acesta este membru al Academiei „Ştefan Popa Popas” şi al Asociaţiei Caricaturiştilor din România.

Evenimentul de la Alba Iulia a constituit un bun prilej de a reuni specialişti din toate zonele culturii scrise româneşti: autori, editori, traducători, distribuitori, tipografi, bibliotecari, agenţi literari, critici, animatori şi jurnalişti în domeniul cultural, precum şi alţi actori cu aport important în universul cărţii şi al lecturii.

Directorul Bibliotecii Judeţene “Lucian Blaga”, Mioara Pop, a declarat că în acest an foarte multe edituri de renume au participat la târg, semn că acesta a căpătat prestigiu.

“Anul acesta nu ne-am mai confruntat cu refuzuri din partea editorilor mari, cum au fost în anii trecuţi când ni se răspundea amar că ei nu participă la târguri de provincie. Ei bine, în acest an sunt peste 57 de edituri, chiar dacă, în paralel cu Târgul de Carte de la Alba, se desfaşoară alte acţiuni similare la Cluj, Timişoara şi Sibiu. Sunt peste 100 de mii de volume, iar editorii vor veni şi cu reduceri de preţuri”, a declarat Mioara Pop, la debutul expoziţiei.

Dintre invitaţii speciali ai târgului, amintim pe: Daniel Corbu, Nora Iuga, Octavian Soviany, Diarmuid Johnson, Ingo Cesaro, Eugen Simion, Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija şi Ion Miloş; actorii Cristina Deleanu, Eugen Cristea şi Jeanine Stavarache; soprana Daniela Vlădescu şi interpreta de muzică populară Veta Biriş, cu lansarea biografiei “Veta Biriş – Cântecul vieţii”, al cărei autor este Ioan Moldovan.

Şi pentru că dragostea pentru cultură se învaţă şi se cultivă, târgul de carte a pregătit o serie de evenimente destinate copiilor. În acest spaţiu de  lectură, joc şi creativitate, copiii au participat la ateliere de creaţie plastică şi literatură şi s-au bucurat de concursurile şi surprizele ce le-au fost destinate.

Fanfara Centrului de Cultură “Augustin Bena” şi Fanfara de copii din Petreşti au acompaniat deschiderea şi închiderea târgului de carte.

Evenimentul a fostorganizat de Consiliul Judeţean Alba şi Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba.

Flavia Nicolae
Gina Stanciu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax