Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vacanţă prelungită pentru bugetari, de sărbători. Zilele de 24 şi 31 decembrie, declarate nelucrătoare de Guvern

Publicat

Guvernul a hotărât, marţi, în şedinţă ca zilele de 24 şi 31 decembrie 2012 să fie declarate libere. În total, de sărbători, bugetarii români vor avea anul acesta 10 zile libere, dar şi cea de Sfântul Andrei, din 30 noiembrie, înaintea Zilei Naţionale.

De Crăciun, vor fi zile nelucrătoare în datele de 24, 25 şi 26 decembrie (ajunul, prima şi a doua zi de Crăciun), la care se adaugă zilele libere din week-end )22-23 decembrie), iar de Revelion, perioada de vacanţă este din 29 decembrie (sâmbătă) până în 2 ianuarie. La acestea se adaugă ziua de Sfântul Andrei, din 30 noiembrie şi cea de 1 Decembrie, Ziua Naţională.

Codul muncii prevede 12 sărbători legale, adică zile libere pentru salariaţi. Acestea sunt: 1 şi 2 ianuarie; prima şi a doua zi de Paşti; 1 Mai; prima şi a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului – 15 august; Sfântul Andrei – 30 noiembrie; 1 Decembrie – Ziua Naţională a României; prima şi a doua zi de Crăciun – 25 şi 26 decembrie.

În cazul în care aceste zile libere nu sunt acordate de angajatori, riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei. De precizat este faptul că orele de muncă din 24 decembrie şi 31 decembrie vor fi recuperate ulterior de către salariaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax