Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Întâlnire la Primăria Alba Iulia cu firmele interesate să desfăşoare activităţi temporare în spaţiile de la Magazinul „Unirea” şi din Cetatea Alba Carolina

Publicat

primaria alba iulia Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia se întâlnesc vineri, de la ora 16.00, la sediul administraţiei locale, pentru a dezbate propuneri alături de agenţii economici interesaţi să desfăşoare activităţi temporare în spaţiile de la Magazinul „Unirea” sau a Caponierei aflată între bastionul Sfântul Carol și bastionul Sfânta Elisabeta. Iniţiativa face parte dintr-un proiect pentru utilizare temporară a clădirilor și spațiilor abandonate în vederea regenerării urbane.

În prezent, în Municipiul Alba Iulia există multe clădiri, zone și spații abandonate care au nevoie de o abordare strategică pentru includerea lor în peisajul urban ca spațiu util atât pentru potențiali investitori, IMM-uri, ONG-uri, cât și pentru serviciile publice. Dat fiind faptul că orașul Alba Iulia nu are experiență suficientă în acest domeniu, este important ca micile comunități locale să învețe de la alte comunități care au implementat cu succes aceste tipuri de măsuri și care au avut un impact pozitiv pe termen scurt și lung.

Astfel a fost iniţiat proiectul ”Rețea Pilot focusată pe activități temporare ca instrumente de regenerare urbană” (TUTUR), pe care Primăria Alba Iulia îl derulează alături de Municipalitatea Bremen (Germania) și Municipalitatea Roma (Italia).

Obiectivul general al proiectului TUTUR este introducerea metodei de utilizare temporară a clădirilor și spațiilor abandonate în vederea regenerării urbane a orașelor participante.

În cadrul acestui proiect, activitățile temporare reprezintă un instrument de planificare urbană care reunește în mod eficient diverse părți interesate, determinând autoritățile publice locale și agenții economici să valorifice potențialul infrastructurii și a resurselor existente.
Întâlnirea de la primărie are loc de la ora 16.00, în sala de şedinţe de la etajul doi. Deși spațiile din magazinul univresal Unirea nu aparțin Primăriei, administrația locală a ajuns la o înțelegere cu proprietarul acestora pentru închirierea temoprară la prețuri modice.

Sunt invitaţi să participle toți cei interesați să desfășoare activități temporare în spațiile Magazinului Universal Unirea și/sau a Caponierei aflată între bastionul Sf. Carol și bastionul Sf. Elisabeta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax