Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Deținuților politici anticomuniști din perioada 1944-1989 a fost comemorată la Penitenciarul Aiud

Publicat

Penitenciar Aiud

BISERICA Ziua de 9 martie a fost declarată Ziua Deținuților politici Anticomuniști din Perioada 1944-1989 în România.

Cu acest prilej, în contextul Anului comemorativ al Patriarhului Justinian și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, preotul capelan Tarcău Liviu din Penitenciarul Aiud a oficiat joi slujba de pomenire pentru cei care au pătimit în timpul regimului comunist, apărând credința în Dumnezeu și demnitatea poporului român.

Între cei pomeniți se numără ierarhi, profesori de telologie, stundeți, monahi, intelectuali creștini și peste 1800 de preoți ortodocși care au fost anchetați și arestați, aruncați în închisori, trimiși să lucreze la Canalul Dunăre-Marea Neagră, câțiva chiar deportați în Siberia pentru acuzații total nefondate, dar socotiți periculoși pentru noul regim politic de sta, transmit reprezentanţii Penitenciarului Aiud.

Comemorarea deținuților politici anticomuniști în Ziua Sfinților 40 de Mucenici a fost fixată de Parlamentul României prin Legea nr. 247/5.12.2011.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax