Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

1.860.000 euro pentru mai puțin de 1000 de mp: Firma albaiuliană „Lin și Ema” a achiziționat la un preț record o parte din activele „Ardeleana”

Publicat

Activele „Ardeleana”, aparținând omului de afaceri Dorel Tamaș și scoase la licitație de lichidatorul judiciar „Expert Insolvența” prezintă un interes major pentru oamenii de afaceri din Alba Iulia. Este vorba în special despre spațiul comercial situat pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, care a fost adjudecat la ultima licitație de firma albaiuliană „Lin și Ema”, la prețul de 1.860.000 de euro.

Potrivit reprezentanților „Expert Insolvența” din Cluj-Napoca, spațiul în suprafață de 987 mp a fost scos la licitație în 15 iunie, la prețul de pornire de 794.211 euro, exclusiv TVA. La licitație au participat 6 oameni de afaceri din Alba Iulia, iar câștigătoare a fost desemnată firma „Lin& Ema”, care a achiziționat spațiul la un preț record.

Activele aparținând firmei „Ardeleana” mai cuprind și alte bunuri și proprietăți, inclusiv Hotelul „Continental” din Cluj (cu preţul de 6.5 milioane euro),  dar pentru acestea nu a existat încă interes din partea cumpărătorilor. Potrivit lichidatorului, cel mai probabil, prețul acestora va mai scădea în perioada următoare, deoarece, în prezent, unele dintre ele erau evaluate la sume foarte mari.

Vânzarea prin licitaţie publică a activelor „Ardeleana” SA vizează mai multe bunuri, printre care sediul administrativ şi clădirea de birouri a fostei fabrici de încălţăminte, în suprafață totală de 3.592 mp și bunurile mobile (mobilier, post trafo, centrală termică, etc.) aflate în incinta imobilelor, situate în  Alba Iulia, Str. Morii, nr. Prețul de pornire a licitației pentru acestea este de 614.627 euro, exclusiv TVA.

De asemenea, sunt amintite şi construcţii industriale şi teren aferent în suprafață de 31.226 mp și post trafo, situate în  Sântimbru. Prețul de pornire a licitației este de 711.966 euro, exclusiv TVA.

Mai multe bunuri mobile (mașină de cusut Taking, mașină de ștanțat, compresor, cazan apă caldă) şi stoc de marfă (pahare, haine copii, haine femei, încălțăminte bărbați și femei) sunt scoase la licitaţie cu prețul de pornire de 40.072 euro, respectiv 359 euro, exclusiv TVA. Sunt şi trei autoturisme ce vor fi vândute, două Volkswagen Passat (cu 2.500 euro, respectiv 3.000 euro) şi o maşină Dacia (cu 400 euro).

„Ardeleana” SA este una dintre firmele miliardarului Dorel Tamaş, care se află în stare de faliment. Datoriile societăţii au fost evaluate la 57,6 milioane lei. De cazul acesteia, dar şi al altor societăţi deţinute de omul de afaceri, cercetat pentru delapidare, se ocupă „Expert Insolvenţa” SPRL Hunedoara.

„Ardeleana” SA a fost înfiinţată în anul 1991 şi a fost preluată de Dorel Tamaş în 2004. Din afacerile acestuia, mai multe bănci, firme, operatori de servicii, dar şi Direcţia de Finanţe ar trebui să-şi recupereze restanţe neîncasate în valoare totală de 13 milioane de lei.

Reamintim că Dorel Tamaş este judecat, în lipsă (reprezentat însă prin mandatar – Ioan Claudiu Ghineţ), în Dosarul „Continental”, cu acuzaţiile de delapidare, spălare de bani şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. În dosar mai sunt inculpate alte cinci persoane (fostul decan al Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, Crinela Cătălina Pop, Anca Gherman şi Radu şi Delia Angela Soare), iar „Ardeleana” SA, prin „Expert Insolvenţă” SPRL Hunedoara şi Banca Comercială Română s-au constituit părţi civile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. deci

    joi, 21.06.2012 at 14:06

    1860000 lei – un pret de nimic. mai pun valoarea la o inghetata si il luam eu

    • Flavia Nicolae

      joi, 21.06.2012 at 14:14

      Era euro..ne pare rau dar am gresit in titlu:) se pare ca ar mai trebui sa puneti valoarea unei inghetate in euro pentru a-l achizitiona:)

    • gabriel

      joi, 21.06.2012 at 16:13

      citeste mai corect. pretul este in euro nu in lei (nicidecum in lei vechi cum ai gandit)

  2. deci

    joi, 21.06.2012 at 14:30

    cu placere 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax