Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

1 Decembrie 2017 la Alba Iulia. PARADĂ MILITARĂ ca-n vremuri de criză. Fără blindate şi lansatoare de rachete

Publicat

Autorităţile locale fac pregătiri pentru sărbătorirea Zilei Naţionale la Alba Iulia, pe 1 Decembrie, iar unul dintre punctele de atracţie ale evenimentului este parada militară. În acest an, vor defila în faţa publicului aproximativ 500 de militari, însă fără a fi prezentată şi tehnică militară.

Astfel, cel puţin din datele comunicate pentru Alba24 de reprezentanţii Diviziei IV Infanterie Gemina, la parada militară de la Alba Iulia din 1 Decembrie va defila doar personalul, fără transportoare blindate, tunuri antiaeriene, autospeciale de intervenţie şi alte elemente de tehnică de luptă.

Precizările au fost oferite miercuri după-amiaza de către Cristina Toma, de la departamentul Relaţii Publice al Diviziei, la solicitarea Alba24.ro.

UPDATE: După publicarea articolului în site-ul Alba24, autorităţile militare par să se fi răzgândit. Aceeaşi sursă a menţionat pentru Alba24.ro, joi dimineaţa, că este posibil să fie inclusă totuşi tehnica militară în parada din acest an, de la 1 Decembrie. Urmează însă ca detaliile exacte să fie stabilite şi aprobate săptămâna viitoare.

Anul trecut, în dispozitivul de defilare, din partea Ministerului Apărării Naționale, au fost militari aparținând Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Batalionului 136 Geniu „Apulum”/Brigada 10 „Dunărea de Jos”, Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, Centrului 346 Comunicații RMNC.

De la MAI au fost pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba, poliţişti de la IPJ Alba. La manifestare au participat cu efective și tehnică și reprezentanți ai Serviciului Român de Informații. Vezi AICI cum a fost parada militară din 2016.

În 2017, cel mai probabil, manifestarea va fi mai restrânsă având în vedere că se anunţă pregătiri mai de amploare pentru 2018, când se vor sărbători 100 de ani de la Marea Unire.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax