Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

1 Decembrie la Alba Iulia: Paradă militară, două focuri de artificii, masă populară și concerte de Ziua Națională a României

Publicat

1 decembrie la Alba Iulia

Mai sunt două săptămâni până la Ziua Națională a României, eveniment care marchează Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia. 

Manifestările de la Alba Iulia sunt organizate în 2023 de Primăria Municipiului Alba Iulia alături de Consiliul Județean Alba.

Momentan un program al activităților nu este definitivat, însă câteva momente cheie par a fi stabilite. 

Este vorba despre parada militară, masa populară, focuri de artificii și concerte. 

Pentru o parte din activități primarul Gabriel Pleșa spunea că există bani de la bugetul local. Însă Primăria Alba Iulia a cerut 400.000 de lei de la Guvernul României, iar Consiliul Județean Alba 300.000 de lei.

Va exista parada militară

Deși era sub semnul întrebării, la Alba Iulia va avea loc o paradă militară, au confirmat pentru alba24.ro reprezenții Armatei și ai administrației locale. Momentan nu este stabilit un număr de militari participanți și nici cu ce tehnici se va defila pe străzile din Alba Iulia. La începutul săptămânii viitoare va avea loc o ședință pentru a fi stabilit acest aspect.

1 Decembrie la Alba Iulia: Masa populară

Masa populară va fi organizată și în acest an de Primăria Alba Iulia. Mare parte din produsele folosite vin de la sponsori.

Focuri de artificii

Vor avea loc și două focuri de artificii, unul de zi și altul de noapte. Cel de zi este cu artificii colorate, cel mai probabil lansate din zona Catedralei, iar cel de noapte cu artificii clasice.

Momentan licitația este în curs de atribuire.

1 Decembrie la Alba Iulia: Concerte

Din câte se pare, o licitație pentru concertele de la Alba Iulia cu ocazia zilei de 1 Decembrie a fost finalizată. Ar urma să aibă loc trei zile de concerte, cu cel mai important în seara de 1 decembrie. Momentan reprezentații Primăriei Alba Iulia nu comunică numele artiștilor care vor urca pe scenă.

Tezaure vii la Poarta a III-a Cetății

La Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, în spațiile expoziționale vor avea loc mai multe activități cu specific tradițional. Vor fi prezenți mai mulți meșteri populari declarați tezaure vii care își vor expune lucrările sau obiectele tradiționale pe care le realizează.

Exponate Centrul Etnografic Alba – foto: alba24

Depuneri de coroane, conferințe istorice, politicieni

Activitățile cu ocazia Zilei Naționale a României vor începe cu câteva zile înainte de data de 1 decembrie. Vor avea loc conferințe istorice, dar și depuneri de coroane de flori la mai multe statui și monumente din oraș.

Din partea PNL va participa la parada militară, președintele partidului, fostul premier, Nicoale Ciucă.

Marș AUR cu peste 1000 de participanți

Ziua de 1 Decembrie începe la gara CFR din Alba Iulia cu un marș organizat de partidul AUR. Deși în trecut era un marș al studenților basarabeni, acesta a fost acaparat în ultimii ani de reprezentați ai partidului condus de George Simion.

În frunte cu acesta peste 1000 de persoane vor merge în marș de la gară către Cetatea Alba Carolina.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. RODICA STANCIU

    miercuri, 15.11.2023 at 12:52

    Corectați titlul !!!

  2. facsimil

    miercuri, 15.11.2023 at 13:47

    foarte frumos. dar ar fi și mai frumos dacă se va organiza undeva în afara orașului, și ar fi și mai frumos dacă desființați pensiile speciale. va fi o sărbătoare pe cinste.

  3. X

    joi, 16.11.2023 at 06:28

    Fix repetiții pentru paradă lipseau acestui oraș!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax