Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Peste 1000 de membri AUR vor fi prezenți la Marșul Unirii de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Ce spune primarul Gabriel Pleșa

Publicat

Sute de membri și simpatizanți AUR ar urma să fie prezenți la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naționale a României. Aceștia vor participa la marșul care militează pentru Unirea Basarabiei cu România.

Marșul în sine deschide seria manifestărilor cu ocazia Zilei de 1 Decembrie de la Alba Iulia. Potrivit reprezentanților AUR de la nivel central, la manifestare ar urma să participe, alături de liderul George Simion, ”un număr impresionant de persoane”, după cum au declarat aceștia pentru alba24.ro. 

Mai exact este vorba despre în jur de 1000 sau chiar mai mult de persoane, au precizat reprezentații partidului. De asemenea, după Marșul Unirii, în jur de 600 de membri AUR vor participa la un congres național, ce va avea loc în data de 2 decembrie, cel mai probabil la Casa de Cultură a Sindicatelor.

În trecut, evenimentul era organizat de studenții basarabeni care militau pentru unirea Basarabiei cu România. În ultimii ani, acesta a fost acaparat de formațiunea politică AUR în frunte cu George Simion și mai mulți membri de galerii de fotbal din țară.

Ce spune primarul Gabriel Pleșa despre marșul AUR

Primarul Gabriel Pleșa a precizat că aceștia au închiriat mare parte din Hotelul ”Cetate” și că este preconizat un număr de aproape 1000 de persoane.

Declarația primarului Pleșa poate fi ascultată de la minutul 6.00 al video-ului de mai jos.


”Da, se pare că au reținut aproape tot hotelul Cetate. Se pare că vor face din nou, ca și anul trecut, când au făcut în 2 noiembrie (decembrie – n.r.) , un congres sau o adunare generală. VOr avea și în acest an, în 2.

Ei sunt prezenți din 30 și 1 Decembrie. Din toate discuțiile pe care le-am avut până acum cu George Simion, l-am rugat să nu denatureze cumva ziua națională.

Până acum au respectat, nu pot să mă plâng și sper ca și în acest an să discut cu dânsul, pentru că noi le dăm și pentru Marșul Basarabenilor, care este la 8 dimineața și în care ei sunt implicați.

Oricum are o responsabilitate, pentru că sunt sute de oameni. Am înțeles că până într-o mie de oameni vor fi”, a precizat primarul Gabriel Pleșa pentru alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax