Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

1 DECEMBRIE, la Alba Iulia: Sub marca „Festival de România”, autorităţile locale promit „trăiri și simțiri românești”, în roşu, galben şi albastru

Publicat

1 decembrie

Sub marca „Festival de România”, autorităţile locale şi judeţene propun manifestări simple, „fără festivism, fără politică și politicieni, fără sigle de partid, fără discursuri, doar trăiri și simțiri românești”, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Deşi se împlinesc 95 de ani de la Marea Unire, anul acesta, până la acest moment, nu a fost primită confirmarea de la Guvern privind o eventuală finanţare a manifestărilor de la Alba Iulia, astfel că autorităţile au ales o variantă de sărbătoare „cu adevărat populară”, pentru a marca cum se cuvine evenimentul.

Făclii roșii, galbene și albastre, purtate de sute de cercetaşi și adunate împreună într-o inimă tricoloră uriașă, stegulețe oferite gratuit tuturor șoferilor care vor trece prin zona manifestaţiilor, picturi tricolore pe față pentru cei mici, concerte și foc de artificii. Iată doar câteva dintre punctele de atracție pe care municipalitatea din Alba Iulia le-a pregătit pentru cei care vor alege să trăiască aniversarea a 95 de ani de la Marea Unire, la Alba Iulia. Evenimentele sunt reunite sub marca “Festival de România”, un demers prin care autoritățile locale și județene vor să dea o nouă identitate Zilei Naţionale, să o transforme într-o sărbătoare cu adevărat populară și să “elimine din peisaj” orice urmă de politic.

“Fără festivism, fără politică și politicieni, fără sigle de partid, fără discursuri, doar trăiri și simțiri românești: asta ne dorim să avem anul asta, de 1 Decembrie, aici, la Alba Iulia și, sunt convins, asta vom și avea. Pentru ca fiecare albaiulian și român să poată veni în Cealaltă Capitală pentru a sărbători Unirea”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

„Singurul steag pe care-l vom accepta e tricolorul nostru, sfânt, românesc. Bucuria se poate trăi simplu, românește: în roșu, galben și albastru”, a adăugat președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Reamintim că prefectul de Alba a solicitat 150.000 lei finanţare de la Guvern pentru susţinerea manifestărilor de Ziua Naţională la Alba Iulia, însă deocamdată nu a transmis vreun răspuns pozitiv privind confirmarea acestor fonduri. „Ştim că solicitarea a trecut de Ministerul Finanțelor și așteptăm. Suntem încrezători”, a declarat prefectul, la începutul lunii noiembrie.

Citeşte şi 1 Decembrie în „roșu, galben și albastru” la Alba Iulia. Se așteaptă 150.000 lei de la Guvern. Hava: „Ne vom descurca onorabil și anul acesta”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: PROGRAMUL de 1 Decembrie la Alba Iulia. Festival de România, cu inaugurarea Laturii de Vest a Cetăţii şi aprinderea luminilor de sărbători | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax