Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

1 Iunie la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor din Cetatea Alba Carolina, de Ziua Copilului

Publicat

Primăria Alba Iulia a anunțat programul evenimentelor organizate miercuri, 1 Iunie, în Cetatea Alba Carolina, cu ocazia Zilei copilului.

Jocurile copilăriei vor fi atracția zilei la ”Ținutul Fericirii”.

Vezi și Miercuri: Activități de 1 Iunie, organizate de Poliția Alba, ISU și Jandarmerie, în Piața Cetății din Alba Iulia, pentru copii

În zona verde situată în fața Traseului celor 3 Fortificații, vor fi 8 atracții gonflabile uriașe în care cei mici să-și consume energia și să-și arate măiestria.

De la tobogane gigantice (Fun Rainbow XXL sau Girafa XXL) sau echipamente ce le vor pune la încercare abilitățile sportive (HyperBall sau Last Man Standing) și până la un spațiu tematic cu personaje din Paw Patrol instalat în spațiul rezervat celor mai mici dintre sărbătoriți, toți copiii vor găsi ceva interesant de făcut.

Mesaje de Ziua Copilului 2022 • SMS pentru 1 Iunie  – Urări si felicitări de 1 iunie • Cele mai frumoase mesaje de ”la mulți ani” de ziua copilului meu • Mesaje pentru nepoți de la bunici.

Program ”Ținutul Fericirii” – 1 Iunie – Alba Iulia

 • Orele 9.00-12.00: Concurs atletism copii „Ziua Micului campion” – terenul central pe Stadionul Victoria Cetate
 • Ora 9:30 „Sărbătorile Copilăriei” – curtea Catedralei Încoronării (Arhiepiscopia Ortodoxă Română și Filantropia Ortodoxă Alba Iulia)
 • Orele 10.00- 19.00: Zona de tobogane și atracții gonflabile (cu pauză între 14.00 și 16.00).
 • Orele 10.00- 17.00 Bazinul Olimpic: „Ziua Porților deschise pentru copii” la care vor participa antrenorii de polo și înot de la CSM Alba Iulia – acces gratuit pentru copiii până la vârsta de 14 ani, însoțiți de un adult
 • Orele 11.30- 12.00 Flashmob – Dansul copilăriei pe esplanada Catedralei Încoronării (Arhiepiscopia Ortodoxă Română și Filantropia Ortodoxă Alba Iulia)
 • Orele 12.00-14.30 Finala Mare si Finala Mica la Turneul de Fotbal Feminin pe Stadionul Victoria Cetate
 • Ora 12.30 Vânătoare de comori în Cetate (Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe)
 • Ora 14.30 Atelier de Rugby susținut de antrenorii de la CSM Unirea Alba Iulia, unde cei mici vor primi dulciuri, înghețata, cupe și medalii
 • Ora 15.00 Tir cu arcul în Parcul de aventură „Dynamis” (Arhiepiscopia Ortodoxă Română)
 • Ora 17.00 Animație socio-educativă (Asociația Studenților Creștini Ortodocși Alba Iulia)
 • Ora 18.00 Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia va aduce în Piața Cetății una dintre piesele de rezistență din repertoriu. Timp de 40 de minute, cei mici sunt invitați să cerceteze şi să experimenteze prin joc în „Laboratorul Veseliei”, un spectacol interactiv cu marionete.

Finalul zilei: dacii și romanii din Garda Romană îi vor prelua și încolona pe micuți pentru un marș printre și peste milenii.

Caravana Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba în Cetatea Alba Carolina

Între orele 10.00 și 19.00, copiii pot vizita pe strada Muzeului Bibliobuzul încărcat de povești și materiale pentru ateliere: Jurnalul micului bibliotecar, Jocurile copilăriei, Poezii pe șase corzi, Descoperă Bibliobuzul, Șah-mat, Laboratorul de C`Arte Teatru.

Vor fi expoziții de carte, lucru manual, desen, muzică și poezie, șah, teatru, lecturi interactive, schimb de cărți și jucării, face-painting.

Vor fi prezenți și elevi ai Cercului de chitară din cadrul Palatului Copiilor Alba Iulia, coordonați de prof. Daniel Avram.

Copiii vor primi baloane și materiale informative despre Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”.

Această activitate este organizată de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Palatul Copiilor Alba Iulia și Primăria Municipiului Alba Iulia

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ACTUALITATE

Anunț: Primăria Aiud organizează concurs de recrutare pentru funcția de secretar general. Calendar și condiții de participare

Publicat

Primăria municipiului Aiud organizează la sediul instituției din str. Cuza Vodă, nr. 1, concurs de recrutare pentru ocuparea pe durată nedeterminată a postului vacant, funcție publică de conducere specifică de secretar general al municipiului Aiud din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Aiud.

Durata timpului de muncă pentru funcția publică de conducere specifică de SECRETAR GENERAL AL MUNICIPIULUI AIUD este de 8h/zi, respectiv 40h/săptămână, respectiv durată normală a timpului de muncă.

Condiţiile de desfăşurare ale concursului sunt:

 • Proba suplimentară pentru testarea cunoștințelor în domeniul tehnologiei informației: 02.08.2022, ora 10:00 – sediul Primăriei Municipiului Aiud, sala Ion I.C.Brătianu;
 • Proba scrisă: 03.08.2022, ora 11:00 – sediul Primăriei Municipiului Aiud, sala Ion I.C.Brătianu;
 • Interviul: se va susţine într-un termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise.
 • Dosarele de înscriere la concurs se depun în perioada 01.07.2022 – 20.07.2022  (ora 18:00), la sediul Primăriei Municipiului Aiud.

Condiţiile de participare la concurs sunt:

 • studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul științe juridice, științe administrative sau științe politice;
 • absolvenți cu diplomă ai studiilor universitare de master în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau cu diplomă echivalentă conform prevederilor <LLNK 12011     1 12 2p2 153 59>art. 153 alin. (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;
 • vechime în specialitatea studiilor: minim 7 ani;
 • cunoștințe PC – nivel mediu din:

I. Concepte de bază ale tehnologiei informației (IT)

II. Utilizarea computerului și organizarea fișierelor

III. Procesare de text

IV. Calcul tabelar

V. Baze de date

VI. Prezentări

VII. Informație și comunicare

Condiţiile de participare şi condiţiile de desfăşurare ale concursului, bibliografia, tematica, atribuțiile stabilite în fișa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează la sediul Primăriei Municipiului Aiud şi pe site-ul instituției: www.aiud.ro.

Relații suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Municipiului Aiud, situată în Aiud, str. Cuza Vodă, nr. 1, număr de telefon 0258 861 310, interior 1013/fax 0258 861280, e-mail: resurse@aiud.ro, persoana de contact: Dancea Stînea Anamaria, consilier în cadrul Biroului Resurse Umane, Control Intern, precum și de pe site-ul instituției: www.aiud.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Alte localități din ALBA, cu restricții la apă potabilă. Unde este întreruptă furnizarea apei până sâmbătă

Publicat

Apa CTTA Alba a anunțat vineri noi restricții în furnizarea apei potabile. Sunt vizate trei comune din județ și satele aparținătoare.

Potrivit operatorului de apă, ”din cauza creșterii consumului de apă, resursele din rezervoarele de înmagazinare Apa CTTA se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora”.

În aceste condiții, vineri și sâmbătă, ”pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, Apa CTTA se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, către utilizatorii din anumite localități”.

Sistare furnizare apă

 • comuna Cricău – sistare furnizare până sâmbătă, 2 iulie, ora 7.00
 • comuna Berghin – sistare furnizare vineri, 1 iulie, până la ora 17.00 și între orele 22.00 (1 iulie) și 7.00 (2 iulie)
 • comuna Ohaba – sistare furnizare până sâmbătă, 2 iulie, ora 7.00

Apa CTTA reamintește utilizatorilor din zonele afectate că ”folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcționarea capacităților de pompare în regim normal”.

În funcție de evolutia nivelurilor de apă din rezervoarele afectate, acest program poate suferi modificări.

Anterior, operatorul de apă anunța restricții similare la Mihalț, Obreja, Cistei, Bucerdea Grânoasă, Cisteiu de Mureș, Micoslaca, Uioara de Sus, Uioara de Jos, Căptălan, Unirea, Războieni. Detalii, AICI și AICI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

TOP LICEE în ALBA după rezultate finale BACALAUREAT 2022: Cum s-a schimbat clasamentul în funcție de rata de promovare

Publicat

Rezultate finale Bacalaureat 2022: În județul Alba, după contestații, clasamentul după rata de promovare pe licee este condus tot de patru unități de învățământ. În plus, sunt patru medii de 10 la două colegii.

Vezi Ana-Maria, Dan și Florin, elevii de ZECE, la Bacalureat, ai Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia

Vezi și Darius Toma, elevul violonist al Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, care a obținut media ZECE la Bacalaureat

Comparativ, anul trecut, doar Colegiul Național Militar din Alba Iulia avea toți absolvenții promovați la examenul de Bacalaureat.

Pe locul 5 a urcat (de pe 9) Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia, la egalitate, ca rată de promovare, cu Colegiul Economic Alba Iulia. Liceul de Arte a urcat pe locul 7 de pe 10. Sunt și alte modificări în clasament. Detalii mai jos.

Nici după contestații, la Bacalaureat 2022, cele două licee cu promovabilitate zero nu au avut vreun candidat promovat.

Promovabilitate zero rămâne la: Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni și Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” Blaj. Fiecare au avu câte doi candidați înscriși la examen și niciunul dintre ei nu a luat Bac-ul.

Rezultate finale Bacalaureat 2022 – situația comunicată de IȘJ Alba

Potrivit IȘJ Alba, sata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată după soluționarea contestațiilor, este 76,66% (în creștere 2% comparative cu afișarea rezultatelor inițiale: 74,67%, respectiv, cu 1,7 % față de prima sesiune a anului trecut: 74,94%).

Pentru promoția curentă, rata de reușită este 80,56% (79,27% în 2021), iar pentru promoțiile anterioare – 28,74% (39,37% – în 2021).

Astfel, din totalul celor 2219 de candidați prezenți (2052- promoția curentă și 167 – promoțiile anterioare) au promovat 1701 de candidați: 1653 de candidați aparțin promoției 2022, iar 48 provin din promoțiile anterioare.

Procentul de promovare se calculează din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați (13).

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

 • 19 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
 • 84 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică -82/ Istorie – 2)
 • 104 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

TOP licee după rata de promovare Bacalaureat 2022 – rezultate finale

Unitatea de învățământ / Rata promovare

1. Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia –  100% (100% în 2021) – 112 candidați, toți promovați

Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” Alba Iulia – 100% – 8 absolvenți, toți promovați

Liceul German Sebeș – 100% – 3 absolvenți, toți promovați

Liceul Tehnologic Ocna Mureș – 100% – 2 absolvenți, toți promovați

2. Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia – 98,07% (98% în 2021) –  207 candidați; 203 candidați promovați, 4 respinși

3. Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș – 97,74% (95,59% în 2021) – 177 candidați, 173 promovați, 4 respinși

4. Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni – 96,10% (anterior 95,45%; 88,82% în 2021) – 154 candidați, 148 promovați, 5 respinși, 1 candidat eliminat

5. Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia – 93,75% (anterior 90,63%; 88,89% în 2021) – 128 candidați, 120 promovați, 8 respinși / Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia – 93,75% (anterior 87,50%; 96,23% în 2021) – 48 candidați, 42 promovați, 6 respinși

6. Colegiul Național ”Bethlen Gabor” Aiud – 93,55% (anterior 88,71%; 78,18% în 2021) – 62 candidați, 58 promovați, 4 respinși

7. Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia – 92,31% (anterior 84,62%; 78,69% în 2021) – 65 candidați, 60 promovați, 5 respinși

8. Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj – 91,18% (anterior 90,44%; 91,72% în 2021) – 136 candidați, 124 promovați, 12 respinși

9. Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud – 87,5% (anterior 88,54%; 86,81% în 2021) – 96 candidați prezenți, 84 promovați, 12 respinși

10. Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir – 84,4% (anterior 78,89%; 81,93% în 2021) – 90 candidați, 76 promovați, 14 respinși

11. Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș – 81,67% (56,67% în 2021) – 60 candidați prezenți, 49 promovați, 11 respinși

12. Liceul Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureș – 77,03% (anterior 75,68%; 87,64% în 2021) – 74 candidați, 57 promovați, 17 respinși

13. Liceul Teoretic Teiuș – 70,59% (anterior 64,71%; 71,79% în 2021) – 34 candidați, 24 promovați, 10 respinși

14. Liceul cu Program Sportiv ”Florin Fleșeriu” Sebeș – 68% (anterior 64%; 66,67% în 2021) – 25 candidați, 17 promovați, 8 respinși

15. Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud – 65,48% (61,90%; 72,29% în 2021) – 84 candidați prezenți, 55 promovați, 25 respinși, 4 candidați eliminați

16. Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia – 60% (anterior 54,55%; 67,92% în 2021) – 55 candidați, 33 promovați, 22 respinși

17. Liceul Tehnologic ”Ștefan Manciulea” Blaj – 59,18% (66,67% în 2021)49 candidați prezenți, 29 promovați, 19 respinși, 1 candidat eliminat

18. Colegiul Tehnic ”I.D. Lăzărescu” Cugir – 55,56% (anterior 53,33%) 45 candidați prezenți, 25 promovați, 20 respinși

19. Liceul ”Corneliu Medrea” Zlatna – 55,26% (anterior 52,63%) – 38 candidați prezenți, 21 promovați, 17 respinși

20. Școala Postliceală de Afaceri Alba Iulia – 50% (50% în 2021) – 2 candidați prezenți, unul promovat, unul respins

21. Liceul Tehnologic Sebeș – 45,22% (anterior 42,61%) – 115 candidați prezenți, 52 admiși, 63 respinși

22. Liceul Tehnologic Aiud – 42,05% – 88 candidați prezenți, 37 promovați, 51 respinși

23. Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia – 40,82% (anterior 38,78%; 46,15% în 2021) – 98 candidați prezenți, 40 admiși, 57 respinși, 1 candidat eliminat

24. Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni – 36,17% (anterior 29,79%) – 47 candidați prezenți, 17 promovați, 24 respinși, 6 candidați eliminați

25. Liceul Teologic Romano-Catolic „Grof Majlath Gusztav Karoly” Alba Iulia – 35,71% – 14 candidați prezenți, 5 admiși, 9 respinși

26. Liceul Teologic Greco-Catolic ”Sfântul Vasile cel Mare” Blaj – 28,57% (anterior 21,43%; 47,83% în 2021) – 14 candidați prezenți, 4 promovați, 10 respinși

27. Liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa” Alba Iulia – 26,19% (anterior 23,81%) – 42 candidați prezenți, 11 promovați, 31 respinși

28. Liceul Tehnologic ”Dorin Pavel” Alba Iulia – 21,43% – 14 candidați prezenți, 3 promovați, 11 respinși

29. Liceul Tehnologic ”Țara Moților” Albac – 17,65% (anterior 11,76%) – 17 candidați prezenți, 3 promovați, 14 respinși

30. Liceul Tehnologic Jidvei – 16,67% – 6 candidați prezenți, 5 respinși

31. Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” Ciumbrud – 12,50% – 8 candidați prezenți, 7 respinși

32. Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni – 0% / Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” Blaj – 0% (câte 2 candidați)

AICI, clasament licee în funcție de rezultate înainte de contestații.

TOP licee după rezultate finale Bacalaureat 2022 în Alba – promoția curentă (sursa IȘJ Alba)

 • Colegiul National Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia – 100.00%
 • Liceul German Sebeș – 100.00%
 • Liceul Teoretic „Sfântul Iosif” Alba Iulia – 100.00%
 • Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș – 99,42%
 • Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia – 98,07%
 • Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni – 97,37%
 • Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia – 94,44%
 • Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia – 93,75%
 • Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia – 93,65%
 • Colegiul Național „Bethlen Gabor” Aiud- 93,55%

BACALAUREAT 2022 – a doua sesiune

Pentru a doua sesiune de Bacalaureat 2022, înscrierile se fac în perioada 18-25 iulie.

CALENDAR actualizat BACALAUREAT 2022 – sesiunea august-septembrie

 • 18-25 iulie: înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
 • 16 august: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
 • 17 august: Proba obligatorie a profilului – prova E.c) – proba scrisă
 • 18 august: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
 • 19 august: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
 • 22-23 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 24 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 25 august: Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 26-29 august: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C, astfel:
 • 26 august – proba de înțelegere text audiat, urmată de proba scrisă
 • 29 august – proba orală pentru toate limbile de circulație internațională studiate pe parcursul învățământului liceal
 • 31 august: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
 • 1-2 septembrie: Rezolvarea contestațiilor
 • 3 septembrie: Afișarea rezultatelor finale

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Bacalaureat 2022 în Alba, rezultate finale: notă mai mare cu 2,15 puncte după contestații. Cele mai mari modificări de punctaj

Publicat

Rezultate finale Bacalaureat 2022 în Alba: dintre cele 1085 de note modificate după contestații, în județ, cele mai mari diferențe de notare au fost la Română și Istorie.

După publicarea rezultatelor finale la examen, în județul Alba au fost identificate următoarele situații, potrivit datelor prezentate de IȘJ Alba – inspector general adjunct Dan Cherecheș (președinte Comisia Județeană Alba – Bacalaureat 2022):

Română Real (notă înainte de contestații și după contestații):

 • de la 7,35 la 9,1 (mai mare cu 1,75) – Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș
 • de la 7,95 la 6,55 (mai mică cu 1,4)
 • de la 8,4 la 7,05 (mai mică cu 1,35)

Istorie (notă înainte de contestații și după contestații):

 • de la 6,85 la 9 (mai mare cu 2,15) – Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” Alba Iulia
 • de la 8,25 la 10 (mai mare cu 1,75) – Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain” Blaj

Biologie (notă înainte de contestații și după contestații):

 • de la 3,1 la 1,7 (mai mică cu 1,4)
 • de la 5,5 la 4,15 (mai mică cu 1,35)
 • de la 4,5 la 3,1 (mai mică cu 1,4)

După contestații, în județul Alba s-au înregistrat patru medii de 10, de la niciuna, la primele rezultate.

Vezi Ana-Maria, Dan și Florin, elevii de ZECE, la Bacalureat, ai Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia

În județul Alba, au fost 32 de cazuri în care, după contestații, candidații au luat note de 10. 

Este vorba despre note inițiale între 8,25 și 9,99 (cea mai mare diferență de 1,75 puncte), majoritatea la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, dar și la Liceul de Arte Alba Iulia, Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” Alba Iulia, Colegiul Național Militar Alba Iulia, Colegiul Național ”I.M. Clain” Blaj, Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, Colegiul Național ”Avram Iancu” Câmpeni.

În aceste cazuri, notele maxime după contestații au fost la Anatomie (10), Română (9), Istorie (7) Logică (4) și Matematică (mate-info) – 2.

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat 2022 în Alba a crescut la 76,7%, de la 74,7%. Dintre cele 1.133 de note contestate, au fost modificate 1.085, majoritatea la Română.

Vezi Rezultate finale BACALAUREAT 2022 în ALBA: situația notelor/mediilor modificate după contestații

Ministerul Educației a publicat vineri, 1 iulie, la ora 10.30, rezultatele finale la Bacalaureat 2022. AICI, rezultatele.

Rezultate Bacalaureat 2022 – situația din Alba după contestații

În Alba au fost depuse 1.133 contestații, din care 640 la Română, 2 la limba maternă, 201 la Matematică/Istorie, 290 la proba la alegere.

Vezi și Județul ALBA, pe locul 14 după rezultate finale Bacalaureat 2022. Peste 1000 de note modificate. HARTA mediilor de 10 în țară

Dintre cei 2.219 candidați prezenți, 1.701 candidați ( 76,7%) au promovat examenul (față de 74,9% în 2021). Alți 505 au fost respinși.

Situația pe medii:

 • 4 medii de 10
 • 171 candidați cu media 9,5-9,99
 • 331 candidați cu media 9,00-9,49
 • 280 candidați cu media 8,5-8,99
 • 252 candidați cu media 8,00-8,49
 • 186 candidați cu media 7,5-7,99
 • 180 candidați cu media 7,00-7,49
 • 143 candidați cu media 6,5-6,99
 • 154 candidați cu media 6,00-6,49
 • 90 candidați respinși cu media 5,5-5,98
 • 23 candidați respinși cu media 5-5,49

BACALAUREAT 2022 – a doua sesiune

Pentru a doua sesiune de Bacalaureat 2022, înscrierile se fac în perioada 18-25 iulie.

CALENDAR actualizat BACALAUREAT 2022 – sesiunea august-septembrie

 • 18-25 iulie: înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
 • 16 august: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
 • 17 august: Proba obligatorie a profilului – prova E.c) – proba scrisă
 • 18 august: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
 • 19 august: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
 • 22-23 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 24 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 25 august: Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 26-29 august: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C, astfel:
 • 26 august – proba de înțelegere text audiat, urmată de proba scrisă
 • 29 august – proba orală pentru toate limbile de circulație internațională studiate pe parcursul învățământului liceal
 • 31 august: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
 • 1-2 septembrie: Rezolvarea contestațiilor
 • 3 septembrie: Afișarea rezultatelor finale

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax