Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

10-12 mai | Târgul de Carte „Alba Transilvana” ediția a VI-a: Peste 60 de edituri, lansări de carte și oameni de cultură

Publicat

Zilele de 10, 11 și 12 mai vor sta sub semnul „cărții” la Alba Iulia, la cea de-a VI-a ediție a Târgului de Carte „Alba Transilvana”. Peste 60 de edituri din toată țara își vor instala standurile în spațiul expozițional de la Alba Mall și își vor prezenta cele mai noi producții editoriale și nu numai. Zeci de volume vor fi lansate în compania autorilor și a unor oameni de cultură de cea mai înaltă clasă. Evenimentul a fost prezentat vineri de către președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, directorarea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga”, Mioara Pop și directorul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, Constantin Șalapi.

Unul dintre volumele „vedetă” la Târgul de Carte „Alba Transilvana” 2013 este „Opere fundamentale”, o colecție integrală a textelor, publicată în ediție de lux. Anul acesta, autorul publicat de Academia Română, în această formă, este Lucian Blaga. Pe lângă opera autorului, volumul cuprinde o prefață, un studiu introductiv, tabel cronologic al vieții și operei scriitorului, repere critice, note, comentarii și indici.

La Târgul de Carte sunt invitați să participe academicienii Eugen Simion și Mihai Compoi, scriitorii Ovidiu Pecican, Aurel Pantea, Michel Ducobu, Nora Iuga, Octavian Soviany, poeții Jose Guillermo Vargas din Peru și Ion Miloș din Suedia, Kingsley Chibuzor Nwabia din Nigeria, Diarmund Johnson din Irlanda, Przemyslaw Wawrzyniak din Polonia și mulți alții.

Joi, 9 mai, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va avea loc conferința internațională „Lucian Blaga – interferențe europene”, cu invitați care au tradus părți din opera lui Lucian Blaga în diverse limbi.

Duminică, 12 mai, la Muzeul Național al Unirii, începând cu ora 17.00, vor fi vernisate două expoziții: „Vise în culori” a Victoriei Cozmolici din Republica Moldova și „Atingerea Africii”, a lui Kingsley Nwabia din Nigeria, iar la ora 19.00, în Sala Unirii, va avea loc spectacolul de Muzică și Poezie „Pelerinaj spre insulele celtice”, cu Diarmuid Johnson (Irlanda), Przemyslaw Wawrzyniak (Polonia) și Emilia Ivancu (România-Polonia).

Târgul de Carte a rezervat o secțiune și pentru cei mai mici cititori, „Lectură și candoare”, un atelier creativ la Alba Mall. Din program fac parte expoziții de pictură, lansări de carte, face painting, ateliere de creație, demonstrații de pictură și o mulțime de alte activități interactive cu copiii.

Consiliul Județean Alba va avea propriul stand la Târgul de Carte, prin care își va promova evenimentele și va prezenta volumele pe care le-a editat.

Târgul de Carte „Alba Transilvana” este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Alba-Hunedoara, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Fundația „Inter-Art” Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Sebeș, Asociația „Agora” Alba Iulia, Palatul Copiilor Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Un fin observator

    vineri, 26.04.2013 at 22:08

    Pentru noi ,comunitatea judetului Alba nu este putin lucru sa avem o asemenea manifestare .Felicitari organizatorilor, (angajatilor Bibliotecii Judetene ,,Lucian Blaga” Alba.),ei duc greul… …! Domnule Presedinte , Doamna Directoare, cat costa aceasta manifestare????? Am aprecia foarte mult transparenta cheltuielilor….masa…cazarea….contractele de colaborare…….comisioane…etc.
    MULTA BAFTA!

  2. liviu

    marți, 07.05.2013 at 15:56

    cultura e valoare inestimabila astfel cred ca nu trebuie sa dea cineva socoteala cat se cheltuieste pentru cultura si manifestari culturale. ar trebui sa dam socoteala fiecare cat cheltuim pentru culturalizarea noastra (timp, bani si energie) ca sa stim concret cat costa cultura si sa nu mai fim nevoiti sa ne permitem asa oricum sa tragem la raspundere pe cei care inca se mai gandesc la benefiicile culturii pentru oameni si tinerii nostri.

    • phoenix

      marți, 07.05.2013 at 16:59

      scuza-ma ca sant sincer, dar vorbesti prostii. Poate sant dur, dar asta este realitatea. Evenimentul este laudabil, felicit organizatorii, dar daca cineva cere cifrele costurilor legate de eveniment, ele trebuie facute publice. Poate chiar si fara sa se ceara asta de cineva. Cand este vorba de bani publici, obligatoriu trebuie sa se cunoasca valoarea financiara a evenimentului. Chiar daca nu exista nici o suspiciune, si chiar daca totul s-a facut corect

  3. nora

    vineri, 31.05.2013 at 10:35

    cand este vb. de PROIECT….e vb si de cheltuieli pe capitole….de activitate…..pana la urma …de ce nu am stii??? ,,CULTURA” este sursa de imbogatire pentru unii…care, ..striga …???!!!! Fiti fini observatori …si veti vedea!
    SUNT BANII COMUNITATII!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax