Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

10-20 IULIE: Tabăra Internațională de Creație pentru Tineret – Inter-Art, Aiud. 21 de artiști din mai multe țări participă la ateliere, expoziții, teatru și muzică


Publicat

În perioada 10-20 iulie 2014 se va desfășura la Aiud ediția a IX- a Taberei Internaţionale de Creaţie pentru Tineret – Inter-Art. Tabăra va aduna 21 de tineri din mai multe țări, care vor avea la dispoziție diverse ateliere artistice, dar și evenimente. Vernisajul Salonului de vară Inter-Art, teatru, muzică și o expoziție de încheiere sunt principalele puncte din programul Taberei Internaționale de Creație.

Deschiderea oficială va avea loc joi, 10 iulie 2014, la ora 18:00, la Primăria Municipiului Aiud.

Programul:

Duminică, 13.07.2014, ora 16:00, la Galeriile „Inter-Art” Aiud: Vernisajul expoziţiei: Salonul de vară Inter-Art

Ora: 17:00, Centrul Cultural „L. Rebreanu“ Aiud – Teatrul Skepsis : Workshop Comedia Dell’ Arte

Miercuri 16.07.2014, ora: 20:00: Centrul Cultural „L. Rebreanu“ Aiud – Seară de muzică Tóth Richárd Zoltán & Moga Marius

Sâmbătă 19.07.2014, ora: 18:00: Galeriile „Inter-Art” Aiud – Expoziţia de închidere

Zilnic 9-12, 15-18 – Program ateliere de creație – Pictură, colografie, linogravură, icoane, modelaj, la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud.

Vor participa 21 de tineri artisti din Bulgaria, Franţa, Polonia, Ungaria si Romania: BELLERIVE/ALLIER (FRANTA): QUENTIN PETIT, CAMÉLIA GUERRAOUI, CHARLOTTE MAUSSANG – Însoţitoare: DELPHINE MANET;  SHUMEN (BULGARIA): ANA–MARIA LECHEVA, MARIELA ROSENOVA PETKOVA, AYCAN SEZOINOVA ALIOSMANOVA – Însoţitoare: MIROSLAVA PETKOVA LECHEVA; GYOMAENDROD (UNGARIA): LADANYI SARA, GYANYI GERDA – Însoţitoare: TOTH RICHARD ZOLTAN; CZESTOCHOWA (POLONIA): MARYSIA CICHOŃ, NATALIA KLISZEWSKA – Însoţitoare: OLGA SOWA; SIBIU (ROMANIA): BAN CRISTINA, BARBULAT STEFAN, BACILA VLAD – Însoţitoare: BACILA LIDIA; LUNCA ILVEI, BISTRIŢA NĂSĂUD (ROMANIA): CIOBANU ADELA CRISTINA, ONIGA CRISTINA MALINA – Însoţitoare: IUGA ALEXANDRU; CLUJ NAPOCA (ROMANIA) – MEZEI KATA – Însoţitoare: HORVÁTH GYÖNGYVÉR; PASCANI (ROMANIA): STUMBEA ANCA, POPOVICI RUXANDRA, URSU DEMETRA – Însoţitor: ANCA PRICOP; AIUD (ROMANIA): IONAŞ CRISTINA, MUNTEANU ŞTEFANIA IULIA – Însoţitor: ALEXANDRU IUGA.

Profesori coordonatori ai atelierelor de creație: HORVÁTH GYÖNGYVÉR (ROMANIA), ELENA CRISTEA (ROMANIA), NOVAK HANGA (UNGARIA), ALEXANDRU IUGA (ROMANIA), ANDREI BAKO (ROMANIA)

Echipa de organizare: Ştefan Balog, preşedinte Inter-Art, Ioan Hădărig, art director Inter-Art, manager Centrul Cultural L. Rebreanu Aiud, Robert Lixandru, secretar general Inter-Art, Zoltán Balog, vicepreşedinte Inter-Art Foundation, referent Centrul Cultural L. Rebreanu Aiud, Andrei Bako, vicepreşedinte Inter-Art, coord. compartiment cultură Centrul Cultural L. Rebreanu Aiud, Elena Cristea, director administrativ Inter-Art, Alexandru Iuga, Moga Marius, Claudiu Cordea, referenti Inter-Art, referenti Centrul Cultural L. Rebreanu Aiud, Cristina Buduşan, Nicolae Câmpean, referenti Inter-Art

Evenimentul este organizat de Fundatia Inter-Art, Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud, Primaria-Consiliul Local Aiud, Consiliul Judetean Alba, Centrul de Cultura “Augustin Bena “Alba Iulia.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

BACALAUREAT 2020: Teste de pregătire pentru examen, setul 8. Noi modele de subiecte, pe discipline, pentru liceeni

Publicat

examen

A fost publicat setul 8 de teste de antrenament pentru elevii de clasa a XII-a, care se pregătesc pentru Bacalaureat 2020. Liceenii pot rezolva noi modele de subiecte pentru probele scrise care încep în 22 iunie.

Testele sunt publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) și sunt elaborate de specialiștii centrului, în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea.

Vezi și celelalte teste publicate până acum de minister: BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Detalii despre examen, pentru elevii de clasa a XII-a

BACALAUREAT 2020, teste de antrenament (modele de subiecte), setul 8

Teste BACALAUREAT 2020 – Limba și literatura ROMÂNĂ

Real tehnologic: Testul 20 Română

Uman: Testul 20 Română

Teste BACALAUREAT 2020 – MATEMATICĂ

Matematică – Informatică: Testul 20 Matematică

Matematică – Științele Naturii: Testul 20 Matematică

Matematică – Tehnologic: Testul 20 Matematică

Matematică – Pedagogic: Testul 20 Matematică

ISTORIE

Teste BACALAUREAT 2020 – ISTORIE: Testul 20 Istorie

ANATOMIE

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Teste de pregătire pentru clasa a VIII-a, setul 8. Noi modele de subiecte la Română și Matematică

Publicat

examen

Elevii de clasa a VIII-a au la dispoziție setul 8 de teste de pregătire pentru Evaluare Națională 2020. Se pot pregăti în continuare pentru probele care vor începe în 15 iunie.

Testele sunt elaborate de specialiștii CNPEE în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea.

Vezi celelalte teste publicate până acum de minister: EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: TOATE TESTELE de pregătire pentru examen și baremele. Ce trebuie să știe elevii de clasa a VIII-a

Ministerul recomandă rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări.

Teste de antrenament pentru clasa a VIII-a, Evaluare Națională 2020 – setul 8:

Limba și literatura ROMÂNĂ

Test 36 Română

Test 37 Română

Test 38 Română

Test 39 Română

Test 40 Română

MATEMATICĂ

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de peste 50.000 lei și 2 persoane în situație de muncă nedeclarată. Nereguli găsite de ITM Alba după controale la firme

Publicat

sediul ITM Alba

Inspectorii ITM Alba au dat amenzi în valoare totală de peste 50.000 lei și au găsit două persoane în situație de muncă nedeclarată, săptămâna trecută.

În perioada 25-29 mai, au fost controlați 46 de agenți economici, cu un număr total de 1.717 angajați. Au fost depistate 93 nereguli și două persoane cu „muncă nedeclarată”.

Inspectorii au aplicat 7 sancțiuni, din care cinci amenzi în valoare totală de 45.800 lei (40.000 lei pentru munca nedeclarată) și două avertismente.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

– primirea în lucru a salariaţilor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;

– neplata orelor suplimentare si neacordarea concediilor legale de odihna, anuale;

– neplata drepturilor salariale la termenul prevazut in contractul individual de munca;

– neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;

– neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat

– contractele individuale de muncă nu au fost completate cu clauze referitoare la criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariaţilor aplicabile la nivelul angajatorului;

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost verificate 59 unități, constatate 128 nereguli și date 27 de avertismente și 2 amenzi în cuantum de 8.000 lei.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

– lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor

– lipsa evaluării riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate

– lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR

– lipsa instruirii periodice a lucrătorilor

– organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006

– lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.

– desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO ACCIDENT pe Autostrada Sebeș-Sibiu, în zona Cunța. Tone de nisip împrăștiate pe șosea. Se circulă pe banda de urgență

Publicat

Un accident s-a produs marți dimineața pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu, în zona Cunța. O autoutilitară care transporta nisip s-a răsturnat, iar o mare parte din încărcătură s-a împrăștiat pe șosea. 

Două benzi de circulație pe direcția Sebeș-Sibiu, sunt blocate, potrivit paginii de Facebook Info Trafic Județul Sibiu. Traficul se desfășoară cu dificultate pe banda de urgență.

„Se circulă doar pe benzile de urgență pe autostrada A1, la km 292, în zona localității Cunța, în județul Alba.

Un autotren a intrat în parapetul median, s-a răsturnat și blochează benzile 1 și 2 de pe cele două sensuri de mers. Adaptați viteza la condițiile de trafic!”, transmit reprezentanții DRDP Timișoara.

Potrivit ISU Alba, Garda de intervenție Sebeș intervine pentru asigurare măsuri PSI, la un accident rutier, fără victime în zona Cunta.

Sursă foto: Facebook – Info Trafic Jud. Sibiu, Info Trafic Jud. Alba, DRDP Timișoara

Video: Facebook – Cipri, Adonis H.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate