Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

10 motive pentru a-ţi face VIN DE CASĂ din MUST de la Jidvei. Comenzile pot fi făcute până în 20 august (P)

Publicat

jidvei vii

Anul acesta merită să intrați în clubul gospodarilor care își produc vinul cu must obținut din strugurii celei mai mari podgorii din România. Descoperiți mai jos 10 motive:

1. Mustul de Jidvei este obținut din soiuri nobile de struguri. Jidvei – Regele Vinului din România

Podgoriile de la Jidvei, județul Alba, se întind pe o suprafață de 2.500 de hectare și reprezintă cea mai mare exploatație viticolă din România. O întreagă echipă de profesioniști are grijă ca lucrările în vie să fie realizate la timp, cu cele mai moderne tehnologii, astfel încât strugurii obținuți și, implicit mustul, să fie întotdeauna de cea mai bună calitate.

2. Aveți siguranța soiului.

Dacă în cazul strugurilor cumpărați nu știți ce primiți în sac – ce soiuri, ce calitate – mustul de Jidvei vine însoțit, pe lângă factură sau bon fiscal, de buletin de analiză și certificat de calitate. Anul aceasta, soiurile disponibile sunt Fetească Regală cu Muscat Ottonel și Sauvignon Blanc.

3. Comandați telefonic sau pe site-ul MustdeJidvei.ro

Este foarte simplu să comandați must de Jidvei. Trebuie doar să sunați la numărul de telefon 0755.70.60.00 (apel cu tarif normal) sau să completați formularul de pe www.MustdeJidvei.ro, urmând ca un operator să vă contacteze pentru a stabili datele de livrare. Comandați cantitatea dorită și o primiți când începe culesul viei!

4. Economisiți timp și bani.

Cumpărând must de Jidvei, nu veți mai fi nevoiți să apelați la cantități mari de struguri pe care apoi să îi zdrobiți în gospodărie – un proces care vă consumă timp și energie. Cumpărați must de Jidvei cu 4.5 lei kilogramul (TVA inclus) și puteți demara procesul de vinificație imediat după livrare. Cantitatea minimă a unei comenzi este de 100 kilograme.

5. Aveți transportul asigurat.

Compania Jidvei asigură transportul mustului în condiții optime doar în localități din județele: Alba, Sibiu, Mureș, Cluj, Brașov, Hunedoara, Sălaj, Bistrița – Năsăud, Vâlcea, Harghita, Covasna și Prahova (până la Comarnic), la comenzi de cel puțin 100 kg. Comenzile de minimum 100 de kg vor fi preluate din puncte fixe de distribuție din localitațile vizate. Pentru comenzi de minimum 250 kg, mustul va livrat direct la domiciliu, în măsura posibilităților. De asemenea, în perioada culesului, mustul poate fi achiziționat și direct de la Crama Jidvei.

6. Primiți un must limpezit. 

Mustul de Jidvei este trecut printr-un proces de deburbare (limpezire), ceea ce face ca drojdia rezultată în urma procesului de fermentare să fie într-o cantitate mai mică. Acesta este un element esențial întrucât în gospodărie, după zdrobirea strugurilor, procesul de filtrare este unul greoi și, de cele mai multe ori, cu rezultate slabe din punctul de vedere al calității.

7. Puteți controla tăria vinului de casă. 

Din Crama Jidvei, mustul pleacă cu o concentrație de 180 de grame de zahăr pe litru, ceea ce corespunde obținerii unui vin cu 11 volume de alcool. Pentru cei care doresc să păstreze vinul un timp îndelungat sau preferă vinurile mai alcoolizate, recomandarea specialiștilor este să se adauge câte 17 grame de zahăr la litru pentru fiecare volum de alcool dorit.

8. Vă bucurați de primul pahar de vin mult mai devreme. 

Cu must de Jidvei, primul pahar cu vin de casă se poate servi la cel mult două luni de la momentul în care declanșați procesul de vinificație, un interval mult scurtat datorită calității mustului deburbat.

9. Primiți asistență din partea specialiștilor Jidvei. 

Dacă întâmpinați probleme în procesul de obținere a vinului de casă, puteți lua legătura cu reprezentanții Cramei Jidvei pentru a obține informații utile și sfaturi privind tehnologia de vinificație.

10. Aveți siguranța că veți obține un vin bun. 

Cu must de Jidvei, vinul de casă pe care îl obțineți este de cea mai bună calitate, având posibilitatea ca, după ce ați cumpărat peste 200 de kilograme de must, să participați la concursul „Vin de Casă din Must de Jidvei”. Mostrele se trimit prin poștă sau curier, iar un juriu format din specialiști în domeniu va evalua calitatea vinului produs de dumneavoastră din mustul de Jidvei.

Premiile surpriză și regulamentul ediției din acest an vor fi dezvăluite în curând!

Citește și Cea de-a patra ediție a campaniei „Vin de casă din must de la Jidvei” marcată prin lansarea unui nou sortiment: must roze

În urmă cu patru ani, compania Jidvei, cel mai mare producător român de vinuri, a lansat campania „Vin de casă din must de la Jidvei”, o inițiativă menită să contribuie la promovarea și transmiterea tradițiilor naționale de producere a vinurilor de casă, parte a unei moșteniri culturale de secole. Ediția de anul acesta a campaniei aduce mai multe elemente de noutate, printre care adăugarea celui de-al treilea sortiment de must, mustul roze.

Ca răspuns la nevoile identificate în comunitatea producătorilor de vin de casă și totodată pentru a încuraja păstrarea tradițiilor de producere a vinului de casă moștenite din generație în generație, compania Jidvei a introdus anul acesta mai multe facilități legate de distribuție și modalități de livrare. Astfel, mustul poate fi comandat și livrat acum în 15 județe, față de 12 anul trecut, și în premieră în București și Ilfov. La fel ca în fiecare an, specialiștii companiei Jidvei vor fi alături de gospodari cu sfaturi, recomandări și informații utile pentru obținerea celui mai bun vin de casă.

„Datorită modificărilor climatice, anul 2018 este mai mult ca sigur un an de referință pentru viticultura din Transilvania. Temperatura medie orară mai ridicată cu 4 grade față de media multianuală a adus Podgoria Târnavelor în zona optimă pentru cultivarea viței-de-vie, remarcându-se variații de temperatură specifice influențelor climatului continental. Rezultatul asocierii acestor factori climatici este strugurele ideal pentru vinuri de o calitate deosebită, vinuri cu arome puternice asigurate de temperaturile acumulate, dar în același timp delicate și proaspete datorită regimului hidric echilibrat. Rezultatul bilanțului termic din acest an este benefic întrucât acumulările de zaharuri și arome vor atinge pragul optim în ultima decadă din august, astfel că anul acesta o să degustăm vinul cu două-trei săptămâni mai devreme”, a spus Ioan Mărginean, director tehnic Jidvei.

La fel ca în anii precedenți, cantitatea minimă de must care poate fi comandată este de 100 kg, la prețul de 4,5 lei/kg, urmând ca, odată cu începerea campaniei de recoltare, cantitățile de must să fie livrate în cele mai bune condiții în localități din județele Alba, Sibiu, Mureș, Cluj, Brașov, Hunedoara, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Vâlcea, Harghita, Covasna, Prahova (până la Câmpina), Gorj, Dâmbovița, Neamț, Ilfov precum și București.

În cadrul acestei campanii, Jidvei pune la dispoziția celor care doresc să își producă singuri vinul, în propria gospodărie, must deburbat din soiurile Fetească Regală cu Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc și must roze, calitatea acestora fiind garantată prin declarația de conformitate care însoțește orice livrare.

Perioada de preluare a comenzilor este 16 iulie – 20 august 2018, acestea putându-se realiza telefonic, la numărul 0755.70.60.00 (apel cu tarif normal) sau prin completarea formularului de comandă disponibil pe site-ul www.mustdejidvei.ro.

Micii producători de vinuri care în campania „Vin de casă din must de la Jidvei” de anul acesta vor achiziționa minimum 250 kg de must își vor putea înscrie vinurile în concursul cu același nume, care se va desfășura în primăvara anului viitor. Toate probele care vor fi trimise și acceptate în concurs vor fi jurizate de către degustători autorizați A.D.A.R, dar și degustători amatori din rândurile micilor gospodari, demers ce vizează educarea, încurajarea și creșterea implicării participanților în timpul concursului.

Despre Jidvei

Grupul Jidvei (www.jidvei.ro), cel mai mare producător de vin din România, deține cea mai mare plantație viticolă din țară și cea mai mare podgorie din Europa cu proprietar unic, având 2.500 de hectare de viță-de-vie și crame dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Tăuni, Blaj și Bălcaciu.

În zona DOC „TÂRNAVE” – sub denumirea JIDVEI, se produc unele dintre cele mai apreciate vinuri și spumante românești, calitatea acestora fiind confirmată an de an de medaliile obținute la competiții internaționale. Vinurile de Jidvei au fost distinse în ultimii ani cu peste 300 de medalii în cadrul celor mai prestigioase concursuri de profil din lume.

*Acest articol a fost publicat în cadrul campaniei „Vin de casă din must de la Jidvei”, prin intermediul căreia toți gospodarii care doresc să producă un vin 100% natural, din struguri românești, sunt invitați să comande must de la Cramele Jidvei la prețul de 4.5 lei/kilogram. Pentru detalii despre campanie puteți suna la 0755.706.000, accesa www.mustdejidvei.ro sau ne puteți scrie la adresa de e-mail: must@jidvei.ro.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax