Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

100 de lei pe zi pentru șoferii rămași pe nedrept fără permis. Propunere inedită a APADOR-CH

Publicat

100 de lei pe zi pentru șoferii rămași pe nedrept fără permis, este propunerea inedită a APADOR-CH. Organizația propune modificare a Codului rutier în cazul șoferilor privați pe nedrept de permisul de conducere în urma unui test rapid antidrog.

”Deși momentan guvernul crede că a rezolvat problema testelor rapide antidrog care dau erori, nedreptatea care li se face șoferilor victime ale testelor fals pozitive rămâne, fie ea pentru 3 zile sau mai mult.

Presa a relatat deja despre mai multe cazuri de șoferi care au avut de suferit de pe urma interacțiunii cu testele rapide și cu zelul polițienesc.

Unii au pierdut doar timp și bani, până când au fost declarați nevinovați, alții și-au pierdut locul de muncă sau reputația, doar pentru că au avut ghinionul să li se aplice un test antidrog în urma căruia a reieșit că paracetamolul e la fel de grav ca și cocaina”, notează organizația, citată de G4Media.

APADOR subliniază că nu contestă necesitatea luptei cu drogurile, mai ales la volan, ”însă asta nu trebuie să se petreacă cu prețul nedreptăților făcute unor oameni nevinovați”.

100 de lei pe zi pentru șoferii rămași pe nedrept fără permis

”Orice persoană căreia i-a fost retras permisul de conducere în baza unui test rapid, infirmat ulterior de analiza toxicologică, a fost privată fără temei faptic de dreptul de a conduce, drept dobândit în baza unui examen și care poate fi exercitat numai în baza unui permis care nu a fost retras sau suspendat.

Vezi și Modificări Cod Rutier 2024: Noi reguli de reținere permis, testare alcool, un nou indicator. La ce trebuie să fie atenți șoferii

Soluția rezonabilă de acoperire a prejudiciilor produse persoanelor prin retragerea fără temei a permiselor de conducere este acordarea unei sume fixe de bani, de exemplu 100 lei, pentru fiecare zi în care permisul nu poate fi folosit, fiind retras, până la data restituirii acestuia”, precizează APADOR.

APADOR-CH a transmis către Ministerul Afacerilor Interne, Guvern și Parlament o propunere de completare a Codului rutier menită să despăgubească șoferii victime ale unor astfel de situații.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    miercuri, 17.07.2024 at 13:34

    Așa DA.

  2. vasile

    miercuri, 17.07.2024 at 13:41

    voi sunteti prosti pai daca omul ramine fara job ce-l incalzeste 100 lei sau daca plateste pe cineva sa conduca acela vine pe 100 lei pe zii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate