Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

12 octombrie: Ziua Mondială a îngrijirilor paliative. Hospice Eliana ajută gratuit bolnavii din Alba Iulia și împrejurimi

Publicat

Hospice Eliana (Alba) anunță luni, de Ziua Mondială Hospice și a îngrijirilor paliative, că va continua să furnizeze servicii gratuite de îngrijire la domiciliu, bolnavilor aflați în Alba Iulia și pe raza a 30 de kilometri în jurul municipiului. 

Comunicatul organizației:

”Ca în fiecare an, la 12 octombrie, ne aducem aminte ca azi este Ziua Mondială Hospice și a îngrijirilor paliative.

Acest lucru este demn pentru o comunitate care poartă grija celor mai bolnavi din cadrul ei. Oare ce este mai uman pentru o persoană aflată la finalul vieții, decât să fie tratată cu demnitate până la capăt?

Pentru bolnavii cu speranță limitată de viață, îngrijirea paliativă înseamnă creșterea calității vieții prin orice intervenție la nivel fizic, psihic, social sau spiritual.

Cu toate că boala nu mai răspunde la tratament, starea bolnavului poate fi ameliorată prin controlul simptomelor supăratoare, alinarea durerii, consiliere psihologică (de care pot beneficia și membrii familiei), servicii de asistență socială (pentru obținerea drepturilor legale și pentru familiile care se confruntă cu greutați materiale) sau consiliere spirituală din partea preoților, în funcție de opțiunea și confesiunea religioasă a fiecaruia.

În îngrijirea paliativă, bolnavul este cel mai important. Nici o decizie medicală nu se ia fără consimțământul său ci numai după ce a fost informat cu privire la tot ceea ce presupune decizia respectivă.

Îngrijirea paliativă poate fi acordată în paralel cu tratamentul prescris de medicul specialist.

Citește și: Cafenea și cărți în scop caritabil, la Alba Iulia. Cum ajută Hospice Eliana, copiii și adulții cu boli incurabile

În județul Alba, Hospice Eliana oferă în continuare servicii de îngrijire la domiciliu, gratuit, persoanelor cu care este în relație contractuală. Aceste servicii sunt oferite pe o raza de 30 km față de arealul municipiului Alba Iulia.

Serviciile oferite pacienților Hospice Eliana sunt: consult medical, evaluarea stării de sănătate, controlul simptomelor, terapia durerii, îngrijirea stomelor, îngrijirea și prevenirea escarelor, consiliere – opțiuni de tratament, evacuarea ascitei, consiliere și suport social, consiliere în perioada de doliu, consiliere spirituală, sprijin cu diferite dispozitive și materiale medicale, transport pacienti.

Vrem din nou să mulțumim, în mod special, comunității locale din Alba Iulia, pentru sprijinul acordat încă de la înființare, pentru susținerea morală și financiară de care am avut parte din partea voastră.

Mulțumim organizațiilor partenere care aduc o plus valoare activității noastre. Mulțumim voluntarilor Hospice Eliana pentru că ați înteles că este împortant ce facem și fară voi nu am fi ajuns aici. Mulțumim bunului Dumnezeu pentru sănatate și puterea de muncă a echipei de îngrijiri”.

Asociația Eliana poate fi contactată aici:

Telefon 0762.654.595 sau 0726.11.68.60
Sediu: com. Ciugud, sat. Hăpria, nr.176, Alba
Magazinele Flori de mac (Bd Republicii, bl.115, Ampoi III, Alba Iulia sau Cafeneaua Flori de Mac – Books & Coffee, Bd Transilvaniei, bl. 3EFG, parter, Alba Iulia)
https://www.facebook.com/HospiceEliana

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate