Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

12 spații libere din Cetate, studiate pentru a fi puse în valoare: Vor fi destinate unor activități cultural-artistice, turistice și localuri publice

Publicat

12 spații libere din Cetatea Alba Carolina urmează să fie puse în valoare și destinate unor activități cultural-artistice, localuri publice sau spații pentru promovare turistică. Primăria Alba Iulia a elaborat documentaţia de atribuire a contractului de servicii de proiectare faza DALI, “Revitalizarea şanturilor fortificaţiei de tip Vauban – spaţii interioare libere municipiul Alba Iulia”. Până la sfârșitul lunii martie, vor fi prezentate şi înregistrate ofertele primite, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie evaluate de către comisie. Acest demers precede licitaţia de atribuire a celor 12 spaţii identificate în interiorul Cetăţii.

Documentul ce urmează să fie elaborat după parcurgerea procedurii de achiziţie va reglementa condiţiile de punere în valoare pentru 12 spaţii din interiorul Cetăţii Alba Carolina. Se vor defini astfel caracteristicile tehnico-economice ce se impun pentru spaţiile libere din Cetate, dar şi modul de încadrare al acestora în specificul zonei, precum şi metodele şi procedurile tehnice de intervenţie. Documentaţia va fi publicată în această săptămână în sistemul electronic de achiziţii publice SEAP.

Funcţiunile admise sunt compatibile cu vocaţia traseelor turistice şi de recreere existente în momentul de faţă conform celor stabilite prin HCL.

Spațiile vor fi destinate, în principal pentru activităţi culturale, activităţi informaţionale, relaxare, odihnă, artişti plastici, ateliere meşteşugăreşti, spaţii comerciale, alimentaţie publică de tipul cluburilor, pub-uri, dar și relaţii cu publicul, spaţii gestionate de ONG-uri care au activităţi zilnice de promovare a traseelor turistice din Cetate. Indiferent de natura lor, fiecare spaţiu va cuprinde obligatoriu un punct de informare cu activitate redusă.

Cei care vor ocupa aceste locaţii în regim de concesiune vor trebui să respecte regulamentul elaborat în anul 2011 şi aprobat în Consiliul Local (HCL .257/31/08.2011 – privind aprobarea regulamentului de ocupare şi utilizare a spaţiilor construite din interiorul zidurilor fortificate şi a spaţiilor publice amenajate în aer liber din şanţurile fortificaţiei Cetăţii Istorice – Alba Carolina- reglementarea criteriilor pentru revitalizarea şanturilor de fortificaţie – spaţii interioare şi exterioare), care va fi preluat şi integrat în noul document, potrivit directorului Direcţiei Tehnice a Primăriei, Silvia Moldovan.

Preţul estimat pentru elaborarea documentaţiei, conform normativelor în vigoare, este de 19.000 de euro pentru o suprafaţă studiată de 3.950 mp. Termenul prevăzut pentru execuţie este de 60 de zile de la semnarea contractului.

„Dincolo de necesitatea evidentă a acestui DALI, vrem ca prin existenţa lui să facilităm celor interesaţi de aceste spaţii obţinerea condiţiilor de avizare. Cei care vor întocmi acest document vor trebui să obţină toate avizele necesare de la Ministerul Culturii, mediu ş.a.m.d. În egală măsură, beneficiarii spaţiilor vor avea în acest fel şi acordul de principiu de la furnizorii de utilităţi, urmând ca în funcţie de specificul fiecărui spaţiu să se particularizeze. Practic, cine le va cere va şti care este costul mediu pentru fiecare spaţiu din punct de vedere constructiv, ce metode şi proceduri tehnice poate utiliza pentru a încadra spaţiul în arhitectura existentă şi va fi scutit de umblatul la ministere pentru avize. Asta ar trebui să scurteze timpul necesar pentru finalizarea investiţiilor. Toate cele 12 locaţii vor subscrie studiilor deja elaborate pentru această zonă”, a declarat primarul Mircea Hava.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax