Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

13-21 august: Cercetașii albaiulieni pleacă spre ”Africa”. Tabăra de vară din acest an va avea loc la Gârda Seacă

Publicat

DSC_6555_modified_large Cercetașii din Alba Iulia se pregătesc să plece și în acest an în Campul Centrului Local, tabăra de vară devenită deja o tradiție. Unul dintre cele mai mari evenimente organizate de ei va avea loc în acest an la Gârda Seacă, în perioada 13-21 august. 

În fiecare an, activitățile taberei sunt încadrate într-o poveste, iar dacă până acum au fost în „Amazonia” sau chiar pe „Lună”, de această dată își propun ceva, ușor diferit: montează roți și motoare corturilor și se îmbarcă pentru o călătorie prin „Africa”, un continent plin de lucruri noi – o lume diferită decât cea cu care suntem obișnuiti.

13921172_1182084171853896_6369308364740393737_n Călătoria cercetașilor trece prin mare parte din continentului African, traversând 26 de țări și se va termina la Marea Mediterană, la Cairo, după ce vor trece prin toate tipurile de relief, prin junglă și savană, pe vârful Kilimanjaro și desigur cu o vizită la mormantul Lordului Baden Powel, fondatorul cercetășiei, în Kenya.

Desigur aceasta este doar povestea care îmbracă activitățile cercetașilor în tabără. Mai exact, vor ajunge la Gârda Seacă, își vor ridica campul și vor monta corturile. Timp de 3 zile, pe grupe de vârstă, vor pleca în recunoașterea teritoriului, în drumeții în zona Padis, iar apoi se vor distra cu jocuri și activități specifice cercetașilor, în zona taberei.

130 de cercetași cu vârste cuprinse între 7 și 24 de ani vor avea parte de 9 zile de aventură, de experințe noi și vor lega prietenii alături de colegii lor cercetași. Sâmbătă, 20 august, va fi Ziua Porților Deschise unde sunt invitați părinți și prieteni ai cercetașilor, și toți cei interesați să vadă cum arată un asemenea camp.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax