Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

15 ianuarie: Mihai Eminescu sărbătorit la Aiud. ”Ceasul de taină al poeziei”și recitaluri muzicale


Publicat

Poetul naţional Mihai Eminescu va fi sărbătorit la Aiud, joi, 15 ianuarie, la 165 de ani de la naştere, prin recitaluri de poezie şi de muzică dar şi vernisajul Salonului Internațional de Iarnă ”Inter-Art”. Evenimentul intitulat, la fel ca și anul trecut, ”Ceasul de taină al poeziei: Mihai Eminescu” va începe de la ora 12:30, la Biblioteca Municipală Liviu Rebreanu din Aiud, cu recital de poezii și expoziție de semne de carte.

Citeşte şi 15 ianuarie: 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. „Luceafărul”, cel mai lung poem de dragoste

Programul evenimentului ”Ceasul de taină al poeziei: Mihai Eminescu”:

Joi, 15 ianuarie
Locul: Biblioteca Municipală Liviu Rebreanu Aiud

Ora 12:30 – Mihai Eminescu – o zi dedicată poetului nepereche, (recitare de poezii şi expoziţie de semne de carte), în parteneriat cu elevii claselor V-VIII de la Şcoala Gimnazială „Ovidiu Hulea”;

Ora 14:00 – Sub semnul lui Eminescu, (recitare de poezii şi expoziţie de semne de carte), în parteneriat cu elevii clasei a V-a A, de la Şcoala Gimnazială „Axente Sever”.

Locul: Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud

Ora 16:00 – moment literar Mihai Eminescu – participă elevi de la Colegiul Național Titu Maiorescu din Aiud (coordonator profesor Ramona Rusu), Școala Gimnazială Axente Sever Aiud (coordonator profesor Elena Boldor)

Salonul Internațional de Iarnă ”Inter-Art”

Expun: Alexandru Avram (Aiud), Ana Pantea (Alba Iulia), Anca Sas (Alba Iulia), Andrei Bako (Aiud), Balog Ștefan (Aiud), Balog Zoltan (Aiud), Batmunkh Darmaa (Mongolia), Clemens Beungkun Sou (Corea de Sud), Cozma Georgiana (București), Cristina Budușan (Aiud), Daniela Stănoiu (Aiud), Elena Cristea (Alba Iulia), Elisabeth Ochsenfeld (Germania), Fadia El Khatib (Liban), Gheorghe Știrbu (Rep. Moldova), Horhat Kund Lehel (Aiud), Horhat Miklos (Aiud), Ioan Hădărig (Aiud), Ioan Victor Cacovean (Aiud), Laxman Aelay (India), Lorincz Zoltan (Aiud), Lorincz Zoltan Jr. (Aiud), Marius Docea (Aiud), Mena Zapotoțchi (Aiud), Mihaela Bako (Aiud), Mira Marincaș (Cluj Napoca), Natalia Bardi (Aiud), Robert Lixandru (Cluj Napoca), Rodica Pungea (Aiud), Sandor Albert (Aiud).

Recital de muzică folk și pian

Cercul de chitară și muzică folk (Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud)

Andreea și Alexandru Roșian

Coordonator: Marius Moga

Cercul de pian (Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud)

Kepeczi Roland, Lucian Iounaș

Coordonator: Claudiu Cordea

Mihai Eminescu – poezii

Evenimentul este organizat de către Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud, Biblioteca Municipală Liviu Rebreanu Aiud, Fundaţia Inter-Art Aiud, Primăria – Consiliul Local Aiud, ASTRA Despărţământul Ovidiu Hulea Aiud, Şcoala Gimnazială Axente Sever Aiud, Şcoala Gimnazială Ovidiu Hulea Aiud, Colegiul Naţional Titu Maiorescu Aiud și Asociaţia Echanges & Partage Franţa.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU: Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, la Testul de Sinceriate. Despre trecut, prezent și viitor

Publicat

Actualul viceprimar cu atribuții de primar și candidatul PNL Alba pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a fost prezent la Testul de Sinceritate. 

În talk show-ul politic moderat de Dan Lungu, Voicu Paul a vorbit despre ce l-a motivat să intre în cursa pentru Primăria Alba Iulia, ce îl recomandă pentru funcția de primar al Municipiului, proiecte în implementare, dar și planuri de viitor pentru oraș. 

”În toți acești ani pe care i-am petrecut în Primăria Alba Iulia, pentru că nu am fost în altă parte am participat la toate proiectele care au fost scrise în acest oraș. Am colaborat cu o întreagă echipă de experți, de proiectanți, de executanți, funcționari publici, primari, viceprimari și pot spune că peste ani în Primărie au rămas cei mai buni oameni”, a declarat Voicu Paul în cadrul emisiunii.

De asemenea, Voicu Paul a mai vorbit despre proiectele care trebuie continuate în oraș pentru albaiulieni, dar și despre modul în care se poate îmbunătăți interacțiunea dintre autorități și cetățeni.

Mai mult de atât, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului a vorbit și despre una dintre problemele cu care se confruntă orașul: parcările.

Voicu Paul a prezentat ce proiecte derulează Primăria Alba Iulia în acest moment pentru amenajarea de parcări auto, dar și planurile de viitor în acest sens.

Vedeți răspunsurile date de Voicu Paul la fiecare întrebare în parte, în emisiunea ”Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, moderată de Dan Lungu.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Problemă de securitate pentru cardurile VISA contacless. Ce vulnerabilitate conțin

Publicat

card

Conform cercetătorilor în domeniul securității cibernetice de la ETH Zurich, cardurile contactless VISA (inclusiv VISA Credit, Visa Debit, Visa Electron și V Pay Cards) conțin o vulnerabilitate.

Aceasta permite atacatorilor să efectueze tranzacții mari prin intermediul cardurilor pierdute sau furate, fără a cunoaște PIN-ul acestora. 

De asemenea, atacatorii pot realiza tranzacții offline neautentice la PoS.

Vulnerabilitatea este exploatată prin intermediul unui atac tip „man-in-the-middle”, fiind utilizată o aplicație pentru Android ce transmite terminalului informația că verificarea prin PIN nu este necesară, întrucât aceasta a fost efectuată pe dispozitivul clientului.

Informația a fost făcută publică și de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibertentică – CERT – RO, care citează Hackernews.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații pe drumurile comunale și sătești din Bistra. Licitație de 1,9 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Primăria comunei Bistra a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații străzi, drumuri comunale și sătești. 

Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1.600.000 ș1.900.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, având în vedere starea precară a străzilor şi drumurilor din comuna Bistra datorate degradărilor evolutive sub acţiunea factorilor climaterici şi mecanici, este necesară executarea lucrărilor de întreţinere specifice acestor tipuri de drumuri, în vederea aducerii acestora la o stare normală de exploatare şi care să asigure siguranţa şi confortul circulaţiei.

Pentru aceasta sunt necesare achiziţionarea a diverse tipuri de piatră – concasată, de construcţie, de carieră, nisip, balast, beton, etc. (livrarea + transportul) şi prestarea de servicii cu utilaje specifice reparaţiilor şi întreţinerii drumurilor (autobasculantă, autogreder, compactor, buldozer, etc.) lucrări reparații străzi asfaltate.

Durata contractului este de 36 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Mesajul ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia, pentru cei care protestează împotriva purtării măștilor în școli și licee

Publicat

Prezent marți, la Alba Iulia unde a viziat Spitalul Județean de Urgență Alba, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat de reporteri cum comentează protestele din ultimele zile împotriva purtării măștilor de copii în școli.

Acesta a pus accentul pe prevenție și că masca este cea mai sigură metodă de precauție în spații închise în lupta cu pandemia de coronavirus.

De asemenea, la poarta spitalului au fost prezente și câteva persoane care săptămâna trecută au protestat la Alba Iulia, în fața Prefecturii Alba, împotriva purtatului de măști în școli. Aceștia ar fi vrut să vorbească cu Nelu Tătaru despre acest subiect însă nu au avut ocazia.

”Tot ce înseamna studii, tot ce înseamnă recomandări, tot ce înseamnă evaluări, în această pandemie ne-au arătat că cea mai sigură metodă de precauție este portul măștii. Celelalte sunt complementare.

Unde nu putem respecta și dinstanțarea (n.r. în interiorul claselor de curs) portul măștii rămâne obligatorie. Suntem în spațiu închis, în spațiul de clasă, sunt reguli pe care mă gândesc părinții sau bunicii lor le-au indicat și trebuie să le respecte.(…)

Vrem să avem grijă de ei, vrem să avem grijă de cei de acasă, vrem să terminăm odată cu pandemia asta, trebuie să respectăm regulile”, a declarat Nelu Tătaru la Alba Iulia.

Reamintim că un grup de părinți au protestat în ultimele zile la Alba Iulia, dar și în țară împotriva purtării măștilor în unitățile de învățământ.

VEZI ȘI: VIDEO: Acțiune împotriva purtării măștilor la școală, organizată de un grup de părinți din Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate