Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

15 octombrie: Duelul Viorilor, la Alba Iulia. Stradivarius contra Guarneri, la Casa de Cultură a Sindicatelor

Publicat

liviu prunaruLa mijlocul lunii octombrie, la Alba Iulia sunteţi invitaţi la încă un spectacol extraordinar. Acorduri emoţionante sau furtunoase de viori vor răsuna, de această dată, la Casa de Cultură a Sindicatelor din oraş, într-un adevărat „duel” al talentului şi instrumentelor muzicale ce fac istorie.

Este „Duelul Viorilor”, la Alba Iulia, pe 15 octombrie, de la ora 19.00.

La început a fost ideea de „duel”. S-au ales cele mai preţioase arme: viorile Stradivarius şi Guarneri, s-au stabilit cei mai aleşi combatanţi: violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, dar şi un arbitru: pianistul Horia Mihail, iar lumea a fost anunţată că, la ceas de seară, va putea asista la o adevărata bătălie concertistică pe sunet şi armonie.

Armele:

Vioara Stradivarius „Pachoud”, construită de celebrul lutier italian în 1694, instrument pus la dispoziţia lui Liviu Prunaru de vestita orchestră Royal Concertgebouw – Amsterdam.

Vioara Guarneri del Gesu „Catedrala”, datată 1731, instrument pe care a cântat nimeni altul decât George Enescu şi care este pusă la dispoziţia violonistului Gabriel Croitoru de Muzeul naţional ”George Enescu”, în patrimoniul căruia se află.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Vioara lui Enescu, la Alba Iulia. Acorduri emoţionante, la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax