Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

15 octombrie: Principele Radu, invitat de onoare în comuna Stremţ. Va primi, în numele Regelui Mihai, titlul de Cetățean de Onoare al localității

Publicat

DSC_0008 Miercuri zi de sărbătoare pentru locuitorii comunei Stremț. Dacă nu a reuşit să ajungă în luna august, la Zilele Satului, pe 15 octombrie Principele Radu va fi prezent la Stremţ, cu o suită de la Casa Regală pentru a primi în numele Regelui Mihai diploma prin care îi este atribuit titlul de Cetățean de Onoare. La ora 11.00 încep manifestările cu un scurt ceremonial, ridicarea drapelului regal, intonarea imnului regal, înmânarea diplomei de cetățean de onoare Regelui Mihai și vor continua cu o vizită la școala generală din comună.

Prezent într-o conferință de presă organizată la sediul PSD, primarul comunei Stremț, Traian Ștefan Popa a anunțat că miercuri, în comună este zi de sărbătoare cu suită regală.

Pentru că în urmă cu două luni, colaboratorii Casei Regale nu au fost prezenţi la inaugurarea Parcului Regal din comună, miercuri acesta onorează invitaţia administraţia locală. Primarul a spus că principele Radu va primi diploma prin care i se conferă titlul de Cetăţean de Onoare Regelui Mihai.

„În data de 15 octombrie, va veni Principele Radu în mijlocul comunei Stremț la Parcul Regal pe care îl avem în mijlocul comunei, parc pe care l-am aniversat și l-am inaugurat cu ocazia Zilei Satului din luna august, dar din diferite motive Altețea Sa regală nu a putut să își trimită colaboratorii. Acum la 15 octombrie, va veni Principele Radu cu o suită de la Casa Regală, în care îi vom înmâna diploma de cetățean de onoare Măriei Sale Regelui Mihai”, a spus primarul comunei Stremț, Traian Ștefan Popa.

Parcul Regal din Stremţ a primit acest nume deoarece „noi în sat avem un cetățean care a fost sergent și șef de gardă la garda Regelui Mihai, un cetățean de nădejde și un vrednic cetățean al comunei, care are 88 de ani. La vremea lui a fost un mare animator al activității culturale, cânta la trompetă, a fost și în taraf, a condus și taraful comunei, bun dansator și într-o discuție cu el cu atâta patos mi-a vorbit despre rege și că ar fi foarte bine să încercăm să îi aduce un însemn”, spune primarul,

În final, edilul a precizat că Principele va fi prezent şi la Alba Iulia pentru un alt eveniment important din istorie: „Am înțeles că va continua la Alba Iulia pentru că, cu această ocazie va sărbători și modul în care a fost încoronat Regele Ferdinand la Alba Iulia și am înțeles că vor continua manifestările la Alba Iulia”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax