Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO Ziua Naţională a Tineretului. Ateliere de creație, demonstrații sportive și flashmob la Alba Iulia

Publicat

Ziua Naţională a Tineretului este sărbătorită în fiecare an, la 2 mai. Proiectul legislativ privind decretarea acestei zile a fost iniţiat în anul 2004, de către 15 deputaţi reprezentând toate formaţiunile politice parlamentare. Ziua Tineretului a fost sărbătorită și în acest an la Alba Iulia prin diferitre activități sportive la care sunt prezente în jur de 500 de persoane. Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului, sărbătoreşte  Ziua Naţională a Tineretului în Anul Centenarului în Capitala Marii Uniri. 

Ateliere de creație, demonstrații sportive, un flashmob, dar și un cros initulat „Alba Iulia uneşte România !” au fost doar o parte din activitățile care au avut de Ziua Tineretului în Cetatea Alba Carolina.

Printre participanți s-au aflat și ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, alături de o delegație de la București, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa și deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu.

„Mă bucur să văd atâția tineri frumoși adunați în acest loc simbolic pentru județul dumneavoastră și pentru această țară. Am ținut neapărat să fiu prezentă astăzi în Alba Iulia pentru că trebuie să sărbătorim Ziua Tineretului. Tineretul este acea generație și acea sclipire care reprezintă viitorul țării, dar nu trebuie să uităm de tradiții de istoria noastră, să sărbătorim și prezentul”, a decalarat ministrul Tineretului şi Sportului,  Ioana Bran.

500 de tineri cu vârste cuprinse între 13 și 35 de ani au luat startul la Crosul din Cetate „Alba Iulia uneşte România!” și tot aceștia, alături de alți participanți au făcut o horă a Unirii.

Potrivit prezentei legi, cu prilejul acestei zile, sunt organizate şi prezentate, prin mijloacele de informare în masă, activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive care vizează domeniile de interes ale tineretului. Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale care au atribuţii în domeniul tineretului acordă sprijin material, financiar şi organizatoric evenimentelor prilejuite de marcarea acestei zile. De asemenea, legea prevede ca Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune să difuzeze, în perioada 26 aprilie-2 mai, emisiuni despre problematica tineretului.

YouTube video

VEZI: 2 mai: Ziua Națională a Tineretului, sărbătorită la Alba Iulia. Ateliere, horă și un cros cu 500 de tineri

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax