Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

20-22 noiembrie: Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” 2015 la Alba Iulia. Tinerii talentaţi sunt aşteptaţi să se înscrie în concurs

Publicat

festival folk ziua de maine alba iulia În 2015, festivalul-concurs de muzică folk „Ziua de mâine”, ediţia a XI-a se va desfăşura în perioada 20 – 22 noiembrie 2015. Tinerii talentaţi şi iubitori de muzică Fol. Sunt aşteptaţi să se înscrie la concurs până în 16 noiembrie.

La concurs se pot înscrie, în calitate de interpreţi, duete, grupuri folk, cei care au vârsta maximă 35 de ani (excepţie sunt grupurile, unde doar unul din membri poate depăşi vârsta de 35 de ani) şi nu au obţinut premiul I la nici o ediţie anterioară a Festivalului concurs de muzică folk „Ziua de Mâine”.

Aceştia vor fi evaluaţi de un juriu de specialitate, care va selecta 10 concurenţi care intră în concurs. Programul evenimentului cuprinde două zile de concurs şi Gala Laureaţilor. În cadrul competiţiei vor fi acordate premiile I, II, şi III, existând şi posibilitatea unor premii speciale.

Evenimentul este organizat de către Consiliul Judeţean Alba (deţinătorul mărcii înregistrate), Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi se va desfăşura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

PROGRAM:

– 20 noiembrie 2015, ora 18.00 – concurs

– 21 noiembrie 2015, ora 18.00 – concurs

– 22 noiembrie 2015, ora 18.00 – Gala Laureaţilor

Potrivit regulamentului, concurentul trebuie să prezinte două piese compoziţii proprii sau în primă audiţie. Versurile pot aparţine liricii universale sau naţionale, pot fi versuri proprii sau populare. Juriul va selecta un număr de 10 concurenţi (interpreţi, grupuri folk) care vor participa la concurs.

Înscrierea se face pe baza „Formularului de înscriere” cu toate datele completate, însoţit de CV şi /sau o scurtă descriere, o fotografie reprezentativă, copia cărţii de identitate (datele personale vor fi protejate) şi de două piese în format MP3 (denumite cu numele concurentului şi numele piesei) trimise la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba prin email la adresa culturaalba@yahoo.com sau on line pe site www.culturaalba.ro. Data limită de înscriere este 16 noiembrie 2015.

Vezi Formular de inscriere folk Ziua de mâine 2015

După etapa de preselecţie, organizatorii vor anunţa concurenţii rămaşi în concurs, cel mai târziu până la data de 18 noiembrie 2015.

Concursul festivalului de muzică folk „Ziua de Mâine” se va desfăşura în perioada 20-22 noiembrie 2015, sub formă de spectacol.

Interpreţii (grupurile) folk vor interpreta live, în concurs, cele două piese transmise pentru preselecţie. Durata fiecărei piese nu trebuie să depăşească 5 minute, iar ordinea intrării în concurs se face prin tragere la sorţi. Din juriu fac parte cantautori, reprezentanţi desemnaţi de partenerii media, realizatori radio-tv, ziarişti din presa muzicală, în proporţia stabilită de organizator. Notarea pieselor se va face de către fiecare membru al juriului pe un formular special, imediat după interpretarea piesei în concurs.

Toţi concurenţii vor primi diplome de participare, iar cei mai buni dintre ei au şansa la Premium I (1500 de lei), Premiul II (1000 de lei) sau Premiul III (800 de lei). Juriul poate aproba acordarea de premii speciale cu valoare între 300 – 500 lei sau poate redistribui premiile funcție de valoarea participanților.

Câştigătorul “Premiul I al festivalului-concurs de muzică folk “Ziua de Mâine” va deschide Gala recitalurilor din prima zi a ediţiei a XI-a.

Vezi şi Laura Todică din Alba Iulia a câştigat concursul organizat la Festivalul de folk „Ziua de Mâine” 2014. Gala laureaţilor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax